Hae
Johanna Tolppola

Nyt se on valmis – oma kirja!

On ihanaa ja todella helpottavaa huokaista ääneen, että nyt se on valmis – oma kirja! Reilu vuosi sitten aloitin uuden, mielenkiintoisen ja samalla omaa osaamista haastavan projektin yhdessä Viisas Elämä kustantamon kanssa. Kun allekirjoitin kustannussopimuksen, ajattelin oikeasti selviäväni urakasta puolessa vuodessa, mutta hyvin nopeasti ymmärsin, että aikataulu ei millään laskukaavalla ole mahdollista päivätyön, yrittäjyyden ja lapsiperhearjen keskellä. Tämän takia projekti venyi vuoteen.

Kirja on valmis

Heinäkuun lopussa oma osuuteni oli tehty. Olin jumpannut kirjan tekstiä vielä heinäkuun loppuun saakka apukäsien kanssa. Apukäsinä oli mm. Päivi Ekola sekä tietenkin kustannustoimittaja. Itsellä kävi hyvä tuuri, sillä oma kustannustoimittaja auttoi tekstin kanssa todella paljon.

Viime viikolla sain nähtäväksi kirjan taitomallin ja nyt se on graafisella suunnittelijalla taitossa. Oon niin innoissani tästä!

Kirja tulee myyntiin marraskuun alussa ja on tällä hetkellä jo varattavissa esim. Adlibriksestä.

Kirjaa varten haastattelin 15 vaikuttajaa ja koen olevani etuoikeutettu, kun pääsin kuulemaan heidän tarinansa.

Projekti itsessään on mulle todella iso asia. Ei pelkästään siksi, että pääsin luomaan jotain konkreettista vaan myös sen takia, koska olen kärsinyt todella pahasta lukihäiriöstä. Mulla oli esimerkiksi lukion kirjoituksissa pidempi aika kirjoittaa YO-kokeissa, kuin muilla.  Lukihäiriö todettiin ihan ammattilaisella ja sain asteikoksi 3, joka tarkoittaa keskivaikeaa lukihäiriötä.  Vanhemmat blogikirjoitukset ja vuosien takaiset memot, ovat täynnä virheitä. Vieläkin virheitä sattuu, mutta merkittävästi vähemmän kuin aikaisemmin. Mitä enemmän olen kirjoittanut, sitä enemmän olen oppinut. Voin rehellisesti todeta, etten ikinä olisi uskonut, että pystyn kirjoittamaan kirjan ja tässä sitä ollaan.

15 tarinaa hyvinvoinnista

15 tarinaa hyvinvoinnista johdattaa lukijan matkalle itseen. Miten arvomaailma muuttuu, jos tuoreena äitinä sairastuu syöpään tai miten uskoa itseensä niinä hetkinä, kun kukaan muu ei usko? Kirjan sivuilla suomalaiset hyvinvointivaikuttajat avaavat omaa matkaansa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tuoden esiin pohdintoja arvopohjaisen elämän luomasta merkityksestä. Toiselle hyvinvointi tarkoittaa rohkeutta elää oman näköistä elämää, kun taas toiselle hyvinvointi syntyy itsensä hyväksymisestä.

”Kun oma elämä ei tunnu mielekkäältä ja merkitykselliseltä, on haastavaa olla olemassa myös muille. Kun ihminen on voimaantunut ja voi hyvin, hän on enemmän läsnä muille ihmisille. Läsnäolo, empatia ja rakkaus ovat suurimpia lahjoja, jotka voimme toinen toisellemme antaa. Ja toisaalta – onhan meidän ihmisten perimmäinen toiveemme tulla kuulluiksi, nähdyiksi ja hyväksytyiksi.”

Johanna Tolppola on haastatellut kirjaa varten 15 suomalaista hyvinvointivaikuttajaa, joilla kaikilla on erilainen lähtöasetelma omaan hyvinvointiin. Kirjassa tarinansa jakavat Sara Vanninen, Rosanna Kulju, Eveliina Tistelgren, Kira Kosonen, Marjaana Lehtinen,  Kipa Tiivola, Monna Pursiainen, Marjut Keski-Korpi, Laura Laukka, Nana Heikkilä, Johannes Laine, Mari Valosaari, Saranda Dedolli, Mona Visuri ja Anni Vallius. Kirja johdattelee sinua löytämään oman tiesi kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kuva: Juho Tirkkonen

Lue myös: Fiilikset treenaamisen aloittamisesta entisenä kilpaurheilijana

Seuraa Instagramissa: @johannatolppola