Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

Kipukauppa Niskakeinu – apua niskakipuun

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa

Kipukaupan Niskakeinu auttoi jatkuvaan niskakipuun. Kuulutko siihen ryhmään, joka on pitkään yrittänyt saada pysyvää apua jatkuvaan niska- ja hartiaseudun kiputiloihin? Olen itse kärsinyt näistä pitkään. Oireina on niskan jäykkyys, ihan konkreettinen niska- ja hartiasärky, huimaus ja päänsärky. Normaalisti en juurikaan koskaan kärsi mm. päänsäryistä, mutta koronakevään jälkeen uutena normaalina on ollut myös viikoittainen päänsärky.

niskakeinu

Luonnollisesti tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kärsin näistä vaivoista. Koen, että olen aika taipuvainen niskakipuun. Varsinkin jos arjessa on vähänkään normaalia enemmän kiirettä tai päivä on muuten hektinen. Huomaan monesti, vaikka palaveriputken aikana, että jännitän hartioita, niskaa ja leukaa. Tätä samaa tein silloin, kun sain Theon. Tuolloin piti ihan tietoisesti yrittää rentoutua ja saada koko kroppa pois jännitystilasta, joka oli seurausta uudesta arjesta vauvan kanssa.

niskakeinu

Niskakipu – Jännitysniska

Uskon, että kärsin vahvasti jännitysniskasta. Jännitysniska johtuu yleensä huonosta työergonomiasta, jonka takia niska ja hartiat ovat jatkuvassa staattisessa jännityksessä. Maaliskuusta – syyskuuhun olin 100% kotitoimistolla, niin kuin varmasti aika moni muukin toimistotyötä tekevä. En ole ikinä panostanut työergonomiaan kotona, koska etätöitä on ollut aikaisemmin vain muutamana kertana kuukaudessa. Nyt kun vietin monta kuukautta kotona läppäri joko sylissä tai ruokapöydällä tuli tuloksena aivan kamalat niska- ja hartiakivut. Sohvalla istuessa hartiat pysyvät kylläkin alhaalla, mutta niin pysyy katsekin, jonka takia niska ei ole neutraalissa asennossa. Kun läppäri on ruokapöydällä, niin hartiat ovat korvissa. Ruokapöydän tuolit ovat liian matalia työskentelyyn.

Jännitysniskan oireisiin kuuluu mm. niska- hartiaseudun särky, jäykkyyden ja heikkouden tunne ja usein myös päänsärkyä ja huimausta. Kun luin oireita vastasin mielessäni jokaisen kohdalle; check, check ja check.

niskakeinu

Niskakipuun voi olla myös muita syitä kuten mm.

  • Kaularankaoireyhtymä, jossa kaularangan kulumat vaikuttavat käsiin kulkevien hermojen reittejä ja oireena on mm. lihasheikkoutta, puutumista ja kipua.
  • Myös kaularangan välilevypullistuma voi aiheuttaa pahentuvaa niskakipua. Tämä yleensä alkaa äkillisesti.
  • Lihasten ylikuormitus aiheuttaa myös paikallista kipua niskassa ja selässä. Tämä heijastuu usein takaraivoon.
  • Itse jännitysniskaan voi vaikuttaa huonon työergonomian sijaan myös muut niin henkiset, kuin fyysisetkin kuormitustekijät. Eli omaa asentoa sekä työskentelytapaa pitäisi tarkastella töissä, vapaalla ja harrastuksissa.

Olen venytellyt, yrittänyt rentouttaa hartioita, käskenyt miestä hieromaan, mutta siitä huolimatta moni päivä joko alkaa tai päättyy päänsärkyyn. Ei ole ollut mitenkään kauhean mukavaa aloittaa esim. päivää syömällä Buranaa aamiaiseksi. Miehen hieronta on toki auttanut siinä hetkessä, mutta se ei ole ollut pysyvä ratkaisu. Seuraavana päivänä kivut ovat tulleet taas takaisin. Pahimpina päivinä edes hieronnasta ei ole ollut apua. Luulisi, että toimistolle paluu olisi muuttanut tilanteen, mutta ei.

Niskakeinu – ohjeet käyttöön

Kun kuulin ensimmäisen kerran niskakeinusta uskoin heti, että tämä voi oikeasti auttaa. Pelkäsin ainoastaan, että onkohan keinu miten vaikea käyttää. Kun Kipukaupan niskakeinu saapui postista, avasin paketin ja ajattelin, että ei voi olla totta miten yksinkertainen se olikaan. Keinussa oli päälle oma pehmuste ja yksi ainoa remmi, jossa oli muutama kohta, josta pääsi säätämään sen pituutta. Remmin päässä oli lenkki, joka laitettiin vain oven kahvaan, ovi kiinni ja vola! Keinu oli käytettävissä.

Käytin keinua niin, että menin makuulle, asettelin pään pehmusteeseen ja hivuttauduin ovesta kauemmaksi sen verran, että sain venytyksen tunteen niskaan. Aluksi venytys tuntui kovemmalta mitä osasin odottaa, mutta mitä nopeammin oikeasti rentouduin, niin sitä miellyttävämmältä venytys alkoi tuntua.

Kokemuksia Kipukaupan niskakeinusta

Olen nyt käyttänyt niskakeinua aina töiden jälkeen. Niska- ja hartiaseudun kiputilat ovat vähentyneet huomattavasti. Huomaan aivan selkeän muutoksen. Huomasin myös sen, että kun viikonloppuna en käyttänyt keinua, niin päänsärky tuli takaisin. Niskakeinusta tulee jatkossakin yksi osa omaa päivääni ja näin ollen myös hyvinvointiani.

Niskakeinun toimivuus perustuu kaularangan traktioon, jossa rentoutumalla saa niskakivut ja jännityspäänsäryt pois venytyksen avulla. Suositeltava käyttöaika on noin 15 minuuttia. Mieti, jos vaihtoehtona on taas kerran kipulääkkeitä, yksittäinen hieroja jonne pääset silloin tällöin tai vaihtoehtoisesti 15 minuuttia rentotumista kotona. Minkä sinä valitsisit? Aika helppoa, vai mitä!

Niskakeinu maksaa alle 50 euroa ja sillä on vuoden takuu. Eli maksat siitä vähemmän kuin yhdestä hierojakerrasta. Suosittelen, tätä lämpimästi!

Tutustu Niskakeinuun tästä

niskakeinu

Paras lahja itselle tai toiselle

Kohta vietetään isänpäivää ja sitten joulua. Jos mietit mitä ostaa lahjaksi niin tässä on oiva lahjaidea. Mikä oikeasti on parempi lahja kuin hyvinvointi? Koronakevään myötä niin moni on joutunut tinkimään työergonomiasta kotitoimistolla, että varmasti aika moni kärsii ihan samoista vaivoista mistä itse kärsin. Olisi ollut ”pikkasen” helpompi kevät ja syksy, jos olisin kuullut tästä helpotuksesta jo aikaisemmin. Kipukaupasta löydät myös monta muuta omaa hyvinvointia tukevaa välinettä leukarentouttajasta – ryhtiremmiin.

 Muita tapoja ennaltaehkäistä niskakipua

  • Kiinnitä huomiota työasentoosi
  • Vältä tilanteita, joissa joudut olemaan pitkään niska ”vääntyneenä”/kallistuneena.
  • Älä nuku mahalleen
  • Vältä stressiä
  • Kun teet töitä päätteellä, jaloittele kerran tunnissa ja tee mahdollisuuksien mukaan taukojumppaa
  • Harrasta liikuntaa, jossa saat liikettä koko ylävartalolle. Esimerkiksi sauvakävelyä ja kuntosalitreeniä.

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa