Hae
Johanna Tolppola

Matkani Piilaaksoon

Lupasin kirjoittaa miten matkani Piilaaksoon meni. Mulla meni itseasiassa aika pitkään toipuessa reissusta ja koko kokemuksen käsittelyssä. Olihan se ihan mieletön mahdollisuus ja reissu.

Miten päädyin Piilaaksoon?

Jos oot uusi lukija ja otsikko vaan herätti kiinnostuksen, niin perustin viime tammikuun lopussa lakiteknologiastartupin nimeltä Lakihelppi yhdessä Katariina Ruuskasen kanssa. Puolessa vuodessa saatiin meidän palvelu liveksi ja ensimmäinen sijoituskierros pois alta.

Tästä seuraava askel oli kutsu Piilaaksoon muutaman muun kansainvälistä kasvua hakevan startupin kanssa. Pakko mainita sen verran, että joukossa oli aivan sata varmasti tulevia Nobelin voittajia. Siis wau!

”Silta is a program that takes Finnish entrepreneurs to the SF Bay Area for three months to immerse them into the vibrant, lively culture of the SF Bay Area.” Tän syksyn Silta Batch.

Lähdettiin Katariinan kanssa reissuun lokakuun puolessa välissä. Oltiin ensimmäiset kaksi yötä Losissa ja siitä lennettiin San Franciscoon, jossa oltiin vajaa kaksi viikkoa. Sieltä käsin mentiin Piilaaksoa edes takaisin.

Reissun kohokohdat

Meillä oli hyvä tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Käytiin tsekkaamassa perus turistipaikat kuten mm. Golden Gate Bridge, Ferry Building, ajelu kaapeliraitiovaunuilla, Fisherman’s Wharf, Chinatown, Modernin taiteen museo ja merileijonat. Käytiin myös kuuntelemassa live jazzia.

Pier39

Modernin taiteen museo

Chinatown

Hieman toisenlaiset kohteet olivat Mountain View ja Palo Alto. Käytiin Applen vierailukeskuksessa ja Googlella. Palo Alton vierailu oli yksi kohokohdista, koska siellä sijaitsee Stanford. Käytiin Stanfordissa kiertelemässä tutun professorin kanssa ja osallistuttiin luennolle. Päästiin myös grillaamaan Meru Health nimisen startupin perustajan luokse.

Google

Apple vierailukeskus

Amazon

Yksi siisti kokemus oli myös päästä päiväksi tekemään töitä Amazonille. Amazonilla on startupeille etätyöpisteitä ympäri maailmaa.

 Mentorointitapaamiset

Reissun tarkoituksena oli tavata mahdollisimman paljon eri alojen ammattilaisia, jotka voisivat jollain tavalla auttaa meitä meidän itsemme, että yrityksemme kehittämisessä. Pääpainona varsinkin yrityksen skaalaaminen jossain vaiheessa jenkkimarkkinoille.

Saatiin todella paljon hyviä vinkkejä ja näkökulmia. Sitä enemmän varmistusta, että ollaan tehty oikeita asioita ja meidän suunta on oikea. Olihan se uskomatonta, että menestynyt mentori, jolla on kokemusta Suomen menestystarinoista, sanoi ettei hänellä ole mitään lisättävää. Näihin hetkiin pitäisi vielä enemmän osata pysähtyä.

Ihmiset joita tavattiin oli todella ystävällisiä ja auttavaisia. Samaa kulttuuria tänne Suomeen!

Stanford

Stanford

Moni oli myös positiivisesti ihmeissään, miten hyvin meidän eka sijoituskierros oli mennyt. Ilmeisesti on yleistä, että ensimmäisessä sijoituskierroksessa kerätyt varat ovat sukulaisilta ja kavereilta, kun taas meillä on joukko huippuosaajia.

Mitä jäi käteen?

Paljon jäi käteen! Oppeja, verkostoja, ahaa-elämyksiä, luottamusta, varmistusta ja kokemuksia. Ennen kaikkea uusia kokemuksia. En ikinä maailmassa olisi uskonut, että minä, Joensuusta kotoisin oleva keskiverto-oppilas, nyt kahden lapsen äiti, tekisi jotain sen verran suurta, että pääsee kokemaan jotain näin mahtavaa. Oon todella onnellinen, että uskalsin viime tammikuussa laittaa idean käytäntöön ja sain vielä näin mahtavan yhtiökumppanin Katariinan, jota ilman mitään tästä ei varmasti olisi toteutunut.

Käteen jäi myös huomattavasti kevyempi lompakko. Ai että oli muuten kallista! 😀 En ikinä enää sano Suomea kalliiksi. Ihan vaan heittona Burger Kingin nugettiateria 19 dollaria. Kahvi + croisantti 11 dollaria. 😀 

WeWork

Tullaanko meidät näkemään jenkkimarkkinoilla? Varmasti, mutta hieman eri kulmalla. 😉 Mutta siihen menee vielä hetki. 😀 

Seuraavaksi voisin kirjoittaa enemmän meidän Losin reisusta sekä miten matka meni lasten kannalta, joista olin kaksi viikkoa erossa.