Hae
Johanna Tolppola

Kuusi antibioottikuuria 6 kk sisällä

Mä en tiedä miten ihmeessä tää vuosi on mun terveyden osalta mennyt ihan päin puuta. Nyt on katsottava kriittisesti omaa toimintaa ja mietittävä mitä asioita pitää nyt omassa toiminnassa muuttaa. Tänään nimittäin starttas kuudes antibioottikuuri tämän vuoden puolella.

Sairastelukierre ja kuusi antibioottikuuria

Tammikuussa alkoi alamäki, kun sairastuin todella pahaan flunssaan. Tämä ajoi mun vastustuskyvyn nollille josta seuras muita infektioita, joihin määrättiin antibioottikuuri.

Olin vajaa kaksi kuukautta terveenä, jolloin iski se kamala angiina, johon meni kaksi kuuria. Tämän jälkeen tuli sitten kaksi muuta infektiota, joihin kumpaakin sain taas antibioottikuurin.

Olen 100 % varma, että antibiootit ei kohta enää tehoa mulle ollenkaan. Voitte vaan kuvitella mitä kaikkea kuraa näin monta kuuria tekee elimistölle, vastustuskyvylle ja suolistolle. Mun ihokin on mennyt todella huonoon kuntoon ja se johtuu aivan varmasti näistä kuureista.

Mistä sairastelukierre voi johtua

Osasyy kaikelle on varmasti ollut Theon päiväkodin aloitus. Sieltä raahautuu kotiin kaikki mahdolliset taudit ja mun vastustuskyky ei vaan kestä sitä.

Uskon myös, että olen ns. noidan kehässä. Jokainen kuuri ajaa mun omaa hyvien bakteerien kantaa vaan nollille, jonka takia seuraava pöpö tarttuu vieläkin herkemmin.

Olen jo 6 kk syönyt vakiona entsyymejä ja maitohappobakteereita, jotta saisin elimistön edes jollain tekohengityksellä kasaan. Näiden syömistä jatkan edelleen ihan vakituisesti. Ihme kyllä, mun vatsa on kestänyt kuurit onneksi ihan hyvin.

Mitä pitää tehdä toisin

Mun täytyy ruveta syömään monipuolisemmin, juomaan enemmän vettä, syömään enemmän vitamiineja ja harrastamaan liikuntaa. Eli mun oman hyvinvoinnin perusasiat on nyt jäänyt kaikkien muiden asioiden jalkoihin. Olen neuvonut näistä asioista lukuisia muita, mutta nyt se oma tekeminen on jäänyt niin vajaalle, kuin vain voi. Tähän on tultava heti muutos.  Helpommin sanottu, kuin tehty.

Onneksi olen sentään vatsan saanut tasapainoon ruokavaliolla, joten nyt on vaan hiomista monipuolisuuden ja määrän kanssa. Näin kesälomalla on toki myös helpompaa ottaa liikunta osaksi arkea. Ehkäpä saan nyt käynnistettyä  liikuntatottumukset takaisin elämään ja kun työt alkaa, niin niistä on muodostunut jo rutiini.

Pian saattaa olla edessä myös yksi leikkaus, jonka pitäisi katkaista ainakin yhden vaivan infektiokierre.

Tänä vuonna mun elämässä on tapahtunut paljon hyvää, mutta tämä sairastelukierre on kyllä todella syvältä.

LUE MYÖS: HÄÄMATKA LAPSEN KANSSA 

Seuraa myös Instagramissa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *