Hae
Johanna Tolppola

Content is king – sisältö ratkaisee

Sisältö ratkaisee ihan kaikessa. Oliko kyseessä yrityksen mainonta tai vaikkapa vaikuttajan luoma sisältö omiin somekanaviinsa.

Laadukas ja hyvä sisältö ei tarkoita pelkästään lukijalle/seuraajalle tuottamaa lisäarvoa, vaan siinä huomioidaan myös visuaalisuus, oikeinkirjoitus, Google-optimointi jne.

Sisältö ratkaisee – vaikuttajan sisältövinkit

Merkityksellisyys

Lähtökohtaisesti tulisi luoda sisältöä, joka merkitsee jotain omalle kohderyhmälle. Sisältöä, joka on kiinnostavaa, erottautuvaa ja tuo lisäarvoa. Lisäarvo voi olla mm. konkreettiset vinkit, vertaistuki tai inspiraatio.

Mieti tarkasti mistä asioista haluat puhua, mihin asioihin lukija / seuraaja saa apua tai miksi hän edes haluaisi viettää aikaa sisältöjesi parissa.

Kokonaisuus

Sisällön tulee olla johdonmukaista ja kanavakohtaisesti yhdenmukaista. Tämä ei tarkoita, että sisällön tulisi olla joka kanavassa samanlaista, vaan sen pitää olla tunnistettavaa.

Jokaiselle kanavalle on määriteltävä omat roolit ja tavoitteet, joiden pohjalta sisällöt rakennetaan.

Oma tyyli

Hyvää sisältöä on mielekästä katsoa ja helppo lukea. Luomalla oman visuaalisen tyylin luot tunnistettavaa sisältöä, joka brändäytyy suoraan itseesi. Parhaassa tapauksessa seuraaja tai lukija näkee sisältöjäsi ja yhdistää ne heti sinuun. Sama pätee teksteihin; mikä on sinun tone of voice – kerrontatapasi.

Laatu vs. määrä

Tämä onkin kaksipiippuinen juttu. Jos puhuttaisiin vain yrityksen sisällöistä, sanoisin ehdottomasti laatu ennemmin, kuin määrä.

Vaikuttajilla se on hieman hankalampi, kiitos somekanavien algoritmin. Toki kaiken sisällön tulee olla laadukasta, mutta somessa aktiivisuus on avainasemassa, jos halutaan tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä. Mitä enemmän julkaiset, sitä enemmän julkaisut pikkuhiljaa tavoittavat. Eli somessa määrällä on todella iso merkitys, jos tavoitteena on saada kasvua ja kattavuutta.

Mittarit

Kaiken tulee olla myös mitattavaa. Sisältöjen mittareiksi voi asettaa julkaisujen lukukerrat / kattavuus / reaktiot. Pitkällä tähtäimellä tasainen kasvu.

Omaa tekemistä kannattaa aina mitata, jos haluaa kehittyä.

Mistä lähteä liikkeelle

Oletko sitten tuore vaikuttaja vai jo tunnettu sometähti, kannattaa välillä pysähtyä ja miettiä seuraavia asioita.

Mikä on kohderyhmäsi ja mitä lisäarvoa tuot nykyiselle kohderyhmälle?

Kuinka kehität sisältöjäsi, jotta ne puhuttelevat kohderyhmääsi myös tulevaisuudessa?

Mikä on tavoitteesi ja mitä asioita haluat lähivuosina saavuttaa?

Mitä vahvuuksia sinulla on ja miten erotut muista?

Mistä sinut tunnetaan / mistä haluat, että sinut tunnetaan?

Miten puhut, käyttäydyt ja minkä asioiden puolesta puhut?

Muista aina, että brändisi heijastuu kaikkeen siihen mitä seuraajasi kuulee, näkee, kokee ja tuntee.

Lue myös: Uraäidin arjen helpotus