Hae
Johanna Tolppola

Puuhamaan Plussat ja Miinukset

Olin eilen Puuhamaassa Theon, kummilapseni, oman äitini ja hänen miesystävänsä kanssa. Puuhamaa aukeaa kymmeneltä ja olimme tasalta parkkipaikalla. Jonoa oli jo kerennyt kertyä, mutta onneksi se meni nopeasti. Sisäänpääsy oli n. 25€ / henkilö, mutta alle 3 vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Sää todella suosi. Aurinko porotti ja ilma oli kuin ulkomailla. Suunnattiin suoraan vesipuiston puolelle, josta saatiin hyvät paikat aurinkotuoleilta. Otettiin paikat saunarakennuksen vierestä, jotta saatiin talosta hieman varjoa. Theo ei tietenkään voi olla suoraan auringossa koko päivää. Olisi ollut kiva, jos allasalueella olisi ollut aurinkovarjoja.

Kummilapseni, joka on kolmasluokkalainen juoksi koko ajan vesiliukumäkiä läpi. Hän oli aivan innoissaan. Itsekkin laskin hänen kanssaan liukumäkiä läpi ja olihan se hauskaa. Vaikka Puuhamaa ei ole mielikuvaltaan mikään kunnon vesipuisto, niin nuorelle lapselle se oli selvästi riittävä. Vauvoille ei ollut erillistä allasta, mutta pienten lasten allas kyllä löytyi.

Miinuksena, että vesi oli todella kylmää. Huomasin monen lapsen itkevän vanhemmilleen, että vesi on liian kylmää ettei siellä voi leikkiä. Moni lapsi kävi saunassa lämmittelemässä, vaikka oli kunnon helle. Theoa käytin kerran uimassa perusaltaassa ja hän alkoi heti vapista kylmästä, joten en uskaltanut häntä enempää uittaa. Onneksi siellä oli lämmitetty poreallas, jossa taas Theo viihtyi todella hyvin.

Leikkipuiston puolella oli samat puitteet mitkä ovat olleet jo vuosia. Ne ei oikein houkutelleet ainakaan mun kummilasta sen enempää. Muutaman kerran hän sähköautoilla kävi ajamassa, mutta se oli siinä. Theo on tosiaan vasta 8 kuukautta, joten luonnollisesti ei siellä vauvoille mitään ole ja sen kyllä ymmärrän täysin. 🙂

Toinen miinus tulee ruuasta. Emme menneet buffettiin vaan päärakennuksen ravintolaan. Vaihtoehtoina oli makkaraperunat, hampurilaista, kananugetteja, hodaria ja kaksi eri salaattia. Annokset eivät olleet kyllä kummoisia. Itse söin nugetteja. Voin sanoa rehellisesti etten ole ikinä elämässäni syönyt niin kauhean makuisia nugetteja. Odotukset eivät olleet todellakaan korkealla, koska no perus grilliruokaa, mutta silti ne vähäisetkin toivon rippeet ok annoksesta hälveni ensimmäisen haukun kohdalla. Nugetit ja limu maksoi yhteensä yli 11 €, joten edes hintalappu ei lohduttanut. Kolme jäätelöä maksoi myös vajaa 12 €, joten aika kallis paikka. Suosittelen lämpimästi ottamaan matkaan omat eväät. Näin monet olivatkin tehneet. Ulkona oli rannalla myös nuotiopaikka, jossa jotkut paistoi omia makkaroita.

Eli yhteenvetona: paikka todella kaipaisi päivitystä niin puitteiden kuin ruokatarjonnan osalta, mutta perus hauskaa tekemistä riittää koko perheelle ja vesiliukumäet veti lapsia kylmästä vedestä huolimatta.

Intagramissa on vielä kuvia ja videoita eiliseltä. Käykäähän katsomassa! Pääsette sinne tästä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *