Hae
Johanna Tolppola

Unikoulu: Yö 2

Nyt on unikoulun toinen yö takana. Jännityksellä kyllä odotin, että minkälainen yö tulee.

Sain vinkiksi, että muuttaisin iltarutiinien järjestystä niin, että siirrän iltamaidon aivan viimeiseksi eli tuutulaulut, jne hoidan ennen iltamaitoa. Otin tämän nyt sitten käyttöön.

Tällä sain Theo kyllä hyvin rauhotettua. Kun hän rupesi nuokkumaan rinnalla, niin nousin ylös ja vein hänet sänkyynsä. Sängyn luona annoin pusut poskelle ja silittelen muutaman kerran ja lähdin pois.

Alku näytti jo hyvältä ja hän itseasiassa oli aivan nukahtamaisillaan, mutta sitten säpsähti itkuun. Tällä kertaa itku rauhoittui vaan sillä, että menin antamaan pusuja hänen poskelleen ja suputtelin äidin olevan tässä. Itku lakkasi samantien ja lopuksi pidin vielä hetken kättäni Theon rinnalla ja sitten poistuin paikalta. Taas meni joku 5 minuuttia ja hän säpsähti hereille. Tätä samaa hommaa jouduin toistamaan n. 45 minuuttia ja sitten lopulta nukahti kunnolla. En kumminkaan kertaakaan tänä aikana nostanut häntä pois sängystä, koska rauhoittui muilla keinoin.

Hän nukkui 3,5 tuntia ja sitten heräsi todella kovaan itkuun. Tällä kertaa ei mun pusuttelut auttanut ja nostin Theon mun syliin. Sylissäkin itki aika paljon, mutta aina lopulta rauhoittui ja yritin aina laskea omaan sänkyynsä poskipusujen saattelemana. Aina kumminkin sänkyyn laittaminen päätyi kovaan huutoon. Tätä sylistä sänkyyn -rumbaa jatkui vajaan tunnin, mutta sitten lopulta rauhoittui kunnolla ja jäi sänkyyn nukkumaan ilman itkemistä.

Ennen seuraavaa kunnon heräämistä Theo selvästi heräsi parikin kertaa, mutta nyt itse ähisi sängyssä ja nukahti lopulta itse. Kerran hän jopa kääntyi sängyssä mahalleen ja kävin vain kääntämässä hänet takaisin selälleen. Tällöinkin jatkoi vain itse unta.

Neljältä hän sitten heräsi kovaan huutoon ja nyt ajattelin, että on varmasti nälkä. Mun rinnat alkoi myös olemaan räjähdyspisteessä. 😀 Joten oli helpotus myös mulle syöttää Theo. Hänellä tosiaan olikin kova nälkä ja söi todella aktiivisesti 15 minuuttia. Syötön hoidin taas olohuoneessa. Sen jälkeen vein hänet vaan taas omaan sänkyynsä ja sinne hän nukahti.

Tämän jälkeen hän heräsi kerran pieneen kitinään, joka oli yltymässä. Kävin vain pussaamassa poskelle, niin rauhoittui heti ja jatkoi uniaan. Seuraavan kerran herättiinkin sitten uuteen päivään. Syötin Theon heti, koska vaikutti nälkäiseltä ja söi aamullakin tosi hyvin.

Tässä vielä kellonaikoina koko yö:

20.50 nukkumaan

21.30 nukahti

00.30 heräsi

1.20 nukahti

04.00 heräsi

04.15 nukahti

07.30 heräsi ja noustiin ylös

Tänä yönä heräsi kunnon itkuun käytännössä kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta oli se rankin, koska ei meinannut rauhoittua millään. Ensimmäiseen yöhön verrattuna itse nukkumaan meno oli kivempi, koska selvittiin ilman itkua, vaikkakin rauhoittelua vaadittiin saman verran aikaa kuin ensimmäisenä yönä. Ekana yönä heräämisiä itkuun oli kolme ja viime yönä kaksi. Viime yönä oli vain enemmän sellaista, että hän selvästi heräili ja ähisi, mutta sitten nukahti itse.

Olen kuullut, että jossain vaiheessa yö saattaa pahentua unikoulussa, joten vähän pelottaa, että mikä yö valvotaankin sitten enemmän. 

Jos et ollut lukenut meidän ensimmäisestä yöstä, niin pääset siihen tästä: Unikoulu: yö 1

2 kommenttia

  1. Jensu kirjoitti:

    Nää postaukset on tosi kiinnostavaa luettavaa, kun taitaa sama olla muutaman kuukauden päästä meillä edessä. 🙂 tsemppiä unikouluun!

  2. Tinde kirjoitti:

    Meillä sama juttu tulossa! Kiitos tästä. Ja ihanat noi pusut. ???❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *