Hae
Johanna Tolppola

10 Täydellisen Miehen Ominaisuutta

Tällä kertaa inspiroiduin toisen blogin kirjoituksesta ja rupesin pohtimaan tätä asiaa ihan ajatuksen kanssa.

Luin siis Fitnesshäiriö-blogin kirjoituksen kympin miehestä ja se oli todella osuva kirjoitus. Pääsette lukemaan sen tästä.

Nyt on ehkä aikaa mennyt omasta erosta sen verran, että pystyn itsekin jo jollain tasolla ajattelemaan millainen olisi minun unelmien / täyden kympin mies.

Tässä kymmenen tärkeintä ominaisuutta täydellisessä miehessä (ei ole arvojärjestyksessä).

1.     Itsevarmuus

 Yksi tärkeimmistä piirteistä on itsevarumuus. Korostan, että itserakas on eri asia  kuin itsevarma. Itserakkaat ihmiset tuntevat tarvetta nostaa itseään jalustalle ja pitävät itseään muita parempina. Itevarmasta ihmisestä taas huokuu rauhallisuus ja tietynlainen auktoriteetti. Hän pysyy tilanteen herrana tilanteessa kuin tilanteessa.

Itsevarman ihmisen ei tarvitse arvostella muita, koska on tyytyväinen itseensä. Itsevarma ihminen ei myöskään ole liian mustasukkainen, koska itsevarmuus vaikuttaa myös toiseen tärkeimpään piirteeseen eli luottamukseen.

Täytyy sanoa, että tämä on minusta tärkeämpi piirre kuin esim ulkonäkö.

 2.     Luotettavuus ja luottamus

 Unelmieni mies on luotettava. Minun ei tarvitsisi ikinä miettiä voiko hänen sanaansa luottaa tai, että poikien illat ”venähtäisi”. Voin myös luottaa, että hän on vierelläni silloin kun maa lähtee jalkojen alta tai kun saavutan elämässäni jotain sellaista mitä aikaisemmin en ole saavuttanut.

Itse luottamuksella tarkoitan myös sitä, että unelmieni kumppani on myös kykeneväinen luottamaan minuun 100 %, eikä kyseenalaista luottamustani ilman annettua syytä.

Sanat pitää myös muuttua teoiksi eli luottamus on asia mikä ansaitaan. Sanoilla ei ole mitään merkitystä vaan ja ainoastaan itse teoilla.

3.     Huumorintaju

Huumorintaju on mielestäni yksi tärkeimmistä hyvän parisuhteen ominaisuuksista. Tämän takia myös unelmieni kumppani omaa hyvän huumorintajun. Täytyy olla kykeneväinen nauramaan itselle ja pystyä hulluttelemaan. Elämän ei tarvitse aina olla niin vakavaa.

4.     Kyky astua toisen saappaisiin

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin henkilö, joka ei osaa ajatella asioita muiden näkökulmasta vaan peilaa kaiken omien tai kaverien kokemusten kautta. Pitäisi aina muistaa, että omat kokemukset ovat ainoastaan yhden henkilön subjektiivisia näkemyksiä asioista ja se ei ole 100 % faktaa. Unelmien mies on suvaitsevainen ja pystyy ajattelemaan asioita laajemmalla skaalalla.

 5.     Halu oppia ja kehittyä

Itselläni on todella kova halu oppia joka päivä jotain uutta ja kehittyä kokonaisvaltaisesti. Unelmieni mies tekee samoin.

6.     Kykeneväinen kommunikoimaan

Täydellinen mies pystyy  puhumaan asioista sellaisenaan kuin ne on. Hän ei ujostele mitään aiheita vaan pystyy puhumaan, niin tunteista kuin seksistäkin tai vaikka huonosta työpäivästä. Asioita ei lakaista maton alle vaan asiat selvitetään saman tien.

Tällainen mies pystyy myös älylliseen keskusteluun joko päivän polttavista aiheista tai sparrausapuna mieltä askarruttavissa asioissa. Tällä miehellä on myös oma mielipide, jonka hän osaa tarvittaessa perustella. Rakastan sitä, että myös minun ajatusmallit ja tavat haastetaan.

7.     Intohimo ja rakkaus

En ole ollenkaan romanttinen ihminen, joten rakkauslaulut ja ylimääräiset lässytykset sivuutan tässä listassa.  Romantiikkaa enemmän kaipaan unelmien kumppanissa ripausta palavaa intohimoa, pilkettä silmäkulmaan ja kykyä osata rakastaa ja tulla rakastetuksi.

8. Huomioiminen

En odota, että minulle avattaisiin aina ovi tai että saisin kukkia joka viikko. En pidä itsestäänselvyytenä, että kahvila käynnit menisi aina sen miehen piikkiinkään. Nyt kumminkin eletään 2000-luvulla. Olen aikuinen nainen, joka osaa kyllä itse avata ovensa, ostaa itse niitä kukkia jotka mätsää sisustukseen. Oikein mielelläni maksan kahvinikin rahoilla, jotka olen kovalla työllä itse tienannut.

Täydellinen mies huomioi minua arjessa. Se voi olla pelkkä intensiivinen katse kun nähdään, josta voin lukea että juuri minä olen hänelle se täydellinen. Se voi olla kahvinkeittimen lataaminen valmiiksi seuraavaa aamua varten tai vastaava pieni ele siinä arjen touhuissa.

9. Ulkonäkö

Tottakai ulkonäöllä on merkitystä, mutta omassa listassa se ei missään nimessä ole kärkisijoilla. Minulla ei ole tiettyä miesihannetta, mutta jostain syystä treffikumppanit / poikaystävät (siis yksi ex-poikaystävä:D) ovat kaikki olleet tummia. Eli näköjään ruskeat silmät viehättävät. Tottakai urheilijamainen olemus on myös sellainen joka vetää puoleensa.

10. Valmis elämään

Mun kympin miehellä on myös oma elämä jota hän elää. Unelmieni mies ei tarvitse minua ollakseen onnellinen, vaan hän löytää minut silloin kun on jo onnellinen joten voimme tehdä toisistamme vieläkin onnellisempia.  Näin täydellinen mies on valmis elämään yksin ja yhdessä. Silloin suhde ei perustu riippuvuudelle ja molemmilla on myös se oma elämä yhteisen elämän lisäksi.

Tässä oli mun kymmenen piirrettä unelmieni miehestä.

Niin kuin Fitnesshäiriön-blogissakin oli, niin haluan myös itse korostaa, että minä en missään nimessä ole täyden kympin nainen ja en odota, että kuvailemaani unelmien miestä välttämättä on edes olemassa. Uskon, että samalla tavalla kuin parisuhde niin myös kumppanin valinta vaatii kompromisseja molemmin puolin. Täältä voitte käydä lukemassa paljastukseni miksi juuri en ole täydellinen vaimoehdokas. 😀

Minkälaisia piirteitä teidän unelmien miehessä tai naisessa on?

FullSizeRender

10 kommenttia

 1. Antti kirjoitti:

  Aikamoinen ostoslista sinulle on kertynyt kumppania hankkiessa? Tuskin siis ketään yllättää että etsiminen taitaa jatkua edelleen. Jos kokeilet pudottaa edes puolet näistä ”ominaisuuksista” pois vaatimusten listalta niin huomaat kuinka hyviä miehiä riittää.

  Minulla ei ole lemmikkejä eikä töhryisiä tatuointeja, joten olisi mukava jos kumppanillakaan ei niitä olisi. Siinä kai ne omat toiveet täydelliselle kumppanille.

  • johannavaris kirjoitti:

   Hahah no on ihan mahdoton lista. 😀 Tämä lista oli enemmänkin sellainen jos olisi olemassa täydellistä miestä juuri minulle, niin se olisi tälläinen. En siis oleta, että seuraava miesystävä olisi juuri tälläinen. 🙂

 2. Hillasuo kirjoitti:

  Musta oli ihan realistinen lista, ajattelen monista kohdista samoin.
  Ja aloin tietysti miettimään omaa nykyistä kumppania ja monet kohdat natsasi:) Eli kyllä suunnilleen tuollainen paketti voi löytyä.:)

  Tätä mietin itse enemmän: kyky asettua toisen saappaisiin. Hyvä ominaisuus kyllä ja tietysti itsekin peräänkuulutan sitä. Mutta suhteessa sitä vaan ei aina ymmärrä toista, siinä sitten nousee tärkeämmäksi se, onko halua ymmärtää ja tullaanko silti toimeen. Jossain nettitekstissä tämä oli hyvin muotoiltu, että kun parisuhteessa on erimielisyyksiä niin se ei johdakaan siihen, että ajateltais sitten kuitenkaan sen kummemmin paremmin samalla tavoin asioista, lähinnä vain vuosien varrella opitaan elämään toisen kanssa paremmin. 🙂
  Toinen mitä mietin, on tuo tapa kuuluttaa, että pitäisi pystyä puhumaan asioista. Loppujen lopuksi sitä voi olla itse sokea omille kipukohdilleen ja huomata, että ei sitten itsekään pysty itselle kipeistä asioista puhumaan, vaikka niin kovasti tässä naisten psykologisointia korostavassa maailmassa on oppinut peräänkuuluttamaan asioista puhumista.:) Jokaisella on ne omat kipeät kohdat, myös itsellä, sekin on musta hyvä ymmärtää. Mutta siis muuten olen myös täysin samoilla linjoilla siitä, että avoin puhuminen asioista on hyvästä ja että asiat pyritään selvittämään aina puhumalla.
  Hyvä lista, kun nyt vielä herätti miettimään lisää:)

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos kommentistasi! Pahoittelen että vastaaminen kesti. On ollut aika hektinen viikko. 😀 Todella hyvä pointti ja tottakai se varmasti on enemmän juuri tuota eli opitaan hyväksymään ettei kaikki ole täydellisiä ja ei kaikilla tarvitse olla samat mielipiteet kaikesta. Toi puhuminen on varmasri yksi isoimmista asioista mihin varmaan aika moni parisuhdekin saattaa kaatua; ei vaan käydä asioita läpi ja lakaistaan liian moni asia maton alle. Itsekkin olen aikaisemmin sortunut tähän, mutta nyt olen siitäkin oppinut. 🙂 Kiva kuulla, että lista herätti uusia ajatuksia ja kiitos että kommentoit! 🙂

 3. Anna kirjoitti:

  Mun mielestä ei tässä kummoisia vaatimuksia ole, olen tavannut monta miestä/ihmistä, jotka helposti täyttävät nämä ”kriteerit” . Todella fiksua tekstiä, allekirjoittaisin ihan kaikki kohdat 🙂

 4. Hillasuo kirjoitti:

  Hei, nyt on kyllä pakko ihmetellä, miksi kommenttini jäi sensuuriin. Toki ymmärrän, että jos blogikirjoitus herättää ajatuksia ja itse intoutuu rustailemaan muutaman rivin, voi olla väärinymmärtämisenkin mahdollisuutta. Omasta mielestäni kuitenkin laitoin kommentin asialinjalla jatkaen niitä ajatuksia eteen päin, joita tässäkin kirjoituksessa oli. Itse myös kirjoittelen tälle sivustolle kommentit aina saman nimimerkin takaa ja ne ovat sellaisia, että voin ne ihan kasvokkainkin sanoa ja perustella, kuten aiemmankin kommenttini. Yleensä kun jotkut jättävät julkaisematta täysin asiattomat kommentit, ihmettelen nyt todella, miksi kommenttini pääsi sensuuriin. :O

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka, ei missään nimessä päätynyt sensuuriin. Kaikki kommentit hyväksyn vain ennen julkaisua ja nyt en ollut viikkoon päässyt blogiasioihin paneutumaan. Nyt pääsin takaisin sorvin ääreen. 🙂

 5. Inexplicable kirjoitti:

  Ihan hyvä lista, ja ihan realistinenkin. Ja yleismaailmallinen; ihan noi samat voisivat olla täydellisen naisen, täydellisen ystävän, täydellisen työkaverin jne. ominaisuuksia. Eli ainakin itse voin hyvällä mielellä katsoa peiliin, siis kuvainnollisesti.. 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos. 🙂 Joo en lähtenyt mielestäni listaamaan ihan täysin mahdottomia juttuja. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *