Hae
Johanna Tolppola

Tutista vieroitus viikko takana

Meillä alkoi tasan viikko sitten Theon tutista vieroitus. Theo on nyt 2 vuotta ja 2 kuukautta, joten nyt oli meistä oikea aika luopua tutista.

Tutti oraville

Olin aloittanut puhumaan Theolle jo ennakkoon, että muutaman päivän päästä viedään yhdessä Theon tutit oravavauvoille metsään. Monta kertaa päivässä kerroin tätä uudelleen ja uudelleen. Kun lopulta veimme tutit oikeasti metsään, niin Theo ymmärsi mitä olemme tekemässä. Tai no ainakin hän hoki Orava – Vauva – Tutti sanoja ja otti itse tutin suustaan ja heitti metsään. Annoimme Theon itse laittaa maahan suurimman osan tuteistaan ja kerroimme koko ajan mitä olemme tekemässä.

Metsässä Theo ei itkenyt ollenkaan ja kävelimme yhdessä metsästä pois ilman kiukkukohtausta.

Heti kun pääsimme kotiin, niin Theo kyseli tutin perään ja vähän itkeskeli. Näytin puhelimesta kuvaa, minne tutit veimme. Silloin Theo aina hieman rauhoittui.

Tutista vieroitus yöt

Ensimmäinen yö

Ensimmäinen yö oli todella kamala. Theo ihme ja kumma kyllä nukahti yllättäen hyvin, mutta noin 1,5 h nukahtamisesta alkoi sitten kunnon kamppailu. Theo sai ihan hirveän raivokohtauksen. Hän huusi, itki, potki, löi, ei antanut koskea, haukkoi happea huudon keskeltä, heittäytyi maahan jne. monta tuntia. Sitten lopulta, kun nukahti, heräili 20 min välein itkuun. Itku kesti jokaisella kerralla noin 10-15 minuuttia. Valvoimme käytännössä koko yön. Viideltä katsoin kelloa ja päätin, että meidän perhe nousee sängystä nyt. Oli siis aivan kamalaa.

Toinen yö

Tällä kertaa Theo itkeskeli jo heti nukuttamisvaiheessa. Otin Theon mun kainaloon ja hän kiipesi mun päälle makaamaan / itkemään. Rupesin kertomaan hänelle satua ja kappas hän nukahtikin kesken sadun.

Tänä yönä Theo ei sentään saanut raivokohtausta, mutta heräsi itkemään ja huutamaan tuttia monta kertaa yön aikana. Herätyksiä oli varmaan joku 6-7. Jokaisella kerralla jouduin rauhoittamaan Theon sadulla.

Kolmas yö

Kolmantena yönä kerroin sadun heti alkuun ja Theo nukahti ihan hyvin. Sama kaava toistui eli jouduin monta kertaa yön aikana kertomaan iltasatua. Oli jännä juttu, että oli vain se yksi ja tietty satu mikä auttoi. Yritin nimittäin kertoa jotain ihan muita juttuja, niin itku vaan yltyi. Herätyksiä taas aivan liian monta.

Neljäs yö

Tässä tapahtui käännekohta. Theo nukahti ihan hyvin ja yöllä heräsi vain kerran itkemään, jolloin kiipesi meidän viereen ja nukkui heräämättä keskessä aamuun saakka.

Viides yö

Tänäkin yönä Theo taas nukahti hyvin ja nukkui ilman miljoonaa herätystä. Hän heräsi taas yhdeltä niin, että kiipesi meidän sänkyyn nukkumaan.

Kuudes yö

Hyvä putki jatkui. Theo nukkui läpi yön heräämättä kertaakaan. Heräsi vasta klo 6.50 ja silloin tuli meidän viereen.

Univelkaa

Vaikka viimeiset pari yötä ollaan saatu nukuttua, niin univelkaa vieläkin on. Väsyttää nimittäin aika paljon. Ei ollut ihan helpoin homma tutista vieroitus operaatio, mutta oon onnellinen, että saatiin tämä tehtyä. Kaiken A ja O oli, että pysyttiin johdonmukaisena ja ei luovutettu. Se toki helpotti, että kun asennoitui tämän olevan väliaikaista.

Päiväkodissa Theon tutista vieroitus näkyi päiväunilla. Kolme ensimmäistä päivää Theo itki herättyään päiväunilta todella pitkään. Perjantaina tämä oli kumminkin mennyt sitten jo ohi. Onneksi!

2 kommenttia

 1. Emmi kirjoitti:

  Meillä olisi sama projekti edessä muutaman viikon päästä, tuteista luopumisesta puhuminen on jo alotettu. ? tämä teidän kokemus valaa uskoa että tää on mahdollista!

  Emmi
  https://mammasijoittaa.vaikuttajamedia.fi

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka, kiitos kommentista! Joo siis onnistuu varmasti! Tsemppiä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *