Hae
Johanna Tolppola

22 Asiaa Mitä Haluan Opettaa Lapselleni

Äitiyden myötä olen ajatellut paljon miten haluan kasvattaa lastani ja mitä haluan hänelle opettaa. Haluan antaa mahdollisimman hyvät avaimet tulevaisuuteen ja tukea lapseni itsetuntoa parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä on lista niistä asioista mitä haluaisin hänelle opettaa.

1.Rakasta Itseäsi

Sinä olet täydellinen juuri tuollaisena kuin olet. Jos kumminkin haluat muuttua tai muuttaa itsessäsi jotain, niin älä ikinä tee sitä kenenkään muun takia kuin itsesi.

2. Kohtele kaikkia tasapuolisesti

Ei ole väliä minkä näköinen tai minkälaisesta perheestä toinen on. Ole aina kiltti ja kohtelias, niin ihmiset ovat kilttejä ja kohteliaita myös sinulle. Kaikista ei tarvitse tykätä, mutta aina pitää olla kiltti. Muista kumminkin, että kiltteydellä ja feikkiydellä on ero.

3. Muista aina olla rehellinen

Äidille ja isille voi aina kertoa ihan kaiken, vaikka se tuntuisi vaikealta. Ikinä ei saa valehdella kenellekään, koska valhe aina satuttaa jotain.

4. Virheitä saa tehdä

Kaikki me ihmiset teemme virheitä. Se on täysin normaalia. Jokaisessa virheessä on mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, jottei samaa virhettä tee uudelleen.

5. Pyydä anteeksi

Jos olet jossain asiassa väärässä, niin pyydä aina anteeksi. Anteeksipyynnöllä on todella iso merkitys niin lapsilla kuin aikuisillakin. Näin elämässäsi säilyy paljon enemmän ystäviä.

6. Uskalla rakastua

Rakkaus on maailman ihanin tunne. Uskalla rakastaa ja ottaa rakkautta vastaan.

7. Älä ikinä loukkaa ketään

Ikinä ei saa tahallaan loukata ketään. Ei ystävää, vanhempaa tai tuntematonta. Ethän sinä halua, että toiselle henkilölle tulee paha mieli. Mieti aina mille sinusta tuntuisi.

8. Älä tyydy vähempään

Tiedä aina oma arvosi. Jos sinua loukataan tai sinua ei kunnioiteta ystävien tai kumppanin puolesta, niin älä tyydy tilanteeseen. Löydät varmasti ystäviä / kumppanin, joka kohtelee sinua niin miten sinua kuuluu kohdella; rakkaudella ja kunnioittaen.

9. Sinulla on avaimet menestykseen

Kuka tahansa voi menestyä, jos niin haluaa. Se on sinun omissa käsissäsi mitä haluat tulevaisuudeltasi.

10. Naura koko sydämestä aina kun on tilaisuus

Elämä on paljon ihanampaa kun välillä saa naurettua oikein kunnolla. Hyppää mukaan uusiin tilanteisiin ja pidä hauskaa.

11. Itku tekee hyvää

Myös pojat saa itkeä. Joskus itkeminen on todella vapauttavaa ja se aidosti helpottaa. Itke siis silloin kun sinun tekee mieli itkeä. Siinä ei ole mitään hävettävää.

12. Pidä itsestäsi huolta

Urheile, syö terveellisesti ja huolla mieltä ja kehoasi. Kun pidät huolta itsestä, niin voit paremmin ja elämäkin on paljon antoisampaa.

13. Elä itsellesi

Jokaisella meistä on se oma elämä. Vaikka kuinka me vanhemmat haluaisimme, että sinusta tulisi NHL-pelaaja, lääkäri ja ydinfyysikko, niin kaikista tärkeintä on, että teet elämässäsi kumminkin niin miten sinä haluat. Mieti mistä sinä tulet onnelliseksi ja minkälaisen elämän haluat itsellesi rakentaa.

14. Älä ole liian lyhytnäköinen

Muista aina katsoa asioita hieman pidemmälle. Jos aamulla väsyttää ja et halua lähteä kouluun, niin muista, että seuraavana päivänä sinulla on kahta kauheammin hommaa. Jos koulut ei kiinnosta tässä hetkessä, niin muista että aikuisena voi kaduttaa ettet käynytkään koulua silloin kun olisi pitänyt.

15. Ole rohkea

Uskalla puuttua asioihin mitkä ovat mielestäsi väärin. Uskalla tavoitella mahdotonta. Pyydä ulos koulun ihaninta tyttöä tai poikaa. Ole se kaveri, joka auttaa muita pahassa tilanteessa.

16. Älä ikinä pelkää pettymistä

Pettyminen kuuluu elämään. Kaikki me petymme joskus, mutta se ei haittaa. Pettymisestä pääsee aina yli. Valitse aina mieluummin mahdollisuus pettymiseen kuin tietämättömyys mihin jokin tilanne olisi voinut johtaa.

17. Katso aina silmiin

Kun puhut jollekin tai joku puhuu sinulle, muista aina katsoa silmiin. Se antaa sinusta luotettavan vaikutelman. Sinulla on myös niin ihanat silmät, että miksi et antaisi kaikkien ihastua niihin. <3

18. Sano aina kiitos

Muista tämä.

19. Löydä kauneutta joka paikassa

Muista välillä pysähtyä ja katsoa  ympärillesi miten kauniisti puun lehdet heiluvat kevät-tuulessa tai miten upealta valkoinen koskematon lumikinos näyttää.

20. Pidä puolesi

Jos sinua kiusataan tai kohdellaan muuten kaltoin, niin muista aina pitää puolesi. Älä kumminkaan ikinä turvaudu väkivaltaan vaan aina yritä selvittää asia puhumalla tai viimeistään aikuisen avulla.

21. Elämä vaan on joskus paskaa

Joskus elämä on kurjaa ja asiat menee huonosti, mutta muista että kaikki on väliaikaista. Sateen jälkeen paistaa aina aurinko. <3

22. Ole sellainen mies, jonka haluaisit tyttärellesi aviopuolisoksi.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *