Hae
Johanna Tolppola

Instagram-uutiset – viimeisimmät päivitykset

Pitkästä aikaa jaan teille viimeisimmät Instagram-uutiset. Jos haluat olla aina ajan tasalla Instagramin lanseerauksista, voit seurata heidän blogiaan.

Instagram shop / Marketplace

IG lanseerasi jo keväällä oman shopin, joka on nyt pikkuhiljaa tullut päivitysten myötä Suomeen. Tein vasta kyselyn omille seuraajilleni onko kyseinen ominaisuus tullut jo kaikille käyttöön ja taisi olla vain vajaalla 30 % käytössä. Jos sinulla on suomenkielinen Instagram, niin osion nimi on kauppa.

Kauppa toimii Marketplace-idealla, keräten yhteen eri brändien tuotteita. Vielä ainakaan omassa versiossani ei ole ostamisominaisuutta lähtemättä appista itsestään. Eli tällä hetkellä, jos haluan ostaa kaupassa näkyvän tuotteen, vie klikkaus minut suoraan kyseisen brändin verkkokauppaan.

Instagram on kumminkin ilmoittanut, että osto-ominaisuutta kehitetään niin, että ostaminen tapahtuu heidän sovelluksessa. Usassa tämä on testauksessa ja siellä mm. maksu tapahtuu Facebook Pay:n kautta.

Social shopping on yksi tämän vuoden isoimmista trendeistä. Brändit ymmärtävät, että on oltava siellä missä asiakkaatkin ovat ja ostoprosessin kehittäminen nopeaksi ja helpoksi ovat varmasti menestymisen kulmakiviä. Myös Instagram on ymmärtänyt tämän ja näkee sen tuoman potentiaalin omassa palveluvalikoimassaan.

Instagram Messenger / Direct-viestit

Instagram on tehnyt päivityksiä myös viestittelyosioonsa. Heidän päivityksien taustalla on tahto tarjota helppoa yhteydenpitoa perheen ja ystävien kanssa lähtemättä heidän sovelluksestaan.

Osa näistäkin on jo itsellä käytössä ja osaa vielä odotellaan. Kuten yleensäkin, nämä lanseeraukset ja päivitykset tulevat ripotellen eri käyttäjille.

Viimeisimmät päivitykset Direct-viesteihin:

  • SnapChatistä tuttu ”vanish mode”, jolloin voit lähettää viestin, joka katoaa, kun se on katsottu tai silloin kun suljet chatin.
  • Chatin väri: Voit personoida viestikeskustelusi eri väreillä.
  • Pikavastaukset ja emojireaktiot: Voit tallentaa omia yleisiä vastauksia, joille annat pikakuvakkeen. Näin pääset reagoimaan nopeasti.
  • Katso yhdessä: Voit katsoa Watchia, IGTV:tä, Reelsiä jne. yhdessä perheen tai ystävien kanssa videopuhelun yhteydessä.
  • Selfie-tarrat: Voit luoda bumerangi-tarroja omista selfieistä, joita voit käyttää chatissä.

Tästä tulee erillinen ilmoitus, kun ominaisuudet on mahdollista ottaa käyttöön.

Instagramin synttärit

6.10. vietettiin Instagramin synttäreitä. On hauska ajatella, miten yhdestä sosiaalisen median sovelluksesta on kasvanut merkittävä osa niin ihmisten, kuin yritysten arkea. Miettikää, että tällä hetkellä Instagram ei ole pelkästään yksi osa yritysten markkinointia vaan kokonaisia tiloja suunnitellessa otetaan jo huomioon niiden kuvauksellisuus -> Miten luoda tiloja, jotka ovat ”Instagram friendly.”

Lue myös: Kokemuksia kellunnasta

Lähde: Instagram