Hae
Johanna Tolppola

Täydellinen yhteiskunta on illuusio

Ihanaa Itsenäisyyspäivää kaikille. Näin Itsenäisyyspäivänä sitä tulee aina mietittyä mitä Suomalaisuus itselle merkitsee ja miten onnellinen sitä saakaan olla, että on synytynyt Suomeen.

Mitä Suomalaisuus merkitsee minulle

Olen aina ollut kiitollinen, että olen saanut syntyä Suomeen. Täällä kenestä tahansa voi tulla mikä vain omasta perheestä tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Kaikille annetaan samat mahdollisuudet, oikeudet ja velvollisuudet.

Raskauden ja äitiyden myötä olen päässyt näkemään myös Suomen äitiyspalvelut. Ne on kyllä ihan mielettömät. Aika harvassa maassa pidetään näin hyvää huolta raskaana olevista naisista ja seurataan raskauden kulkua näin tiivisti.

En rupea luettelemaan kaikkia niitä syitä miksi Suomessa on hyvä olla, koska itselle niitä on niin monia. Tiivistettynä voin sanoa, että pääasiat ovat koulutus, mahdollisuudet, turvallisuus ja yhteiskunnan ja kaupungin tarjoamat palvelut sekä tuet. Ajatelkaapa esim. Kelan äitiyspäivärahaa? Kela maksaa tukea, että äiti tai isä voi olla kotona vauvan kanssa.  Ilman tätä tukea en mitenkään olisi voinut olla kotona Theon vauvavuotta.

Täydellinen yhteiskunta on illuusio

Ei ole olemassa täydellistä yhteiskuntaa ja sellaiseen on turha edes pyrkiä. Täydellisyys tarkoittaa jokaiselle nimittäin aivan eri asioita. Jotta täydellinen yhteiskunta olis mahdollista tulisi meidän kaikkien ihmisten olla täysin samanlaisia, elää samassa kulttuurissa ja jokaisen tulisi tietää paikkansa tässä yhteiskunnassa. Eli se on täysin mahdotonta ja olisihan se todella tylsääkin. Täydellisen yhteiskunnan sijaan musta olisi hyvä pyrkiä tasapainoon, niin kuin omassa elämässäkin.

Mitä Suomalaisuus on

Suomalaisuus on jokapäiväistä arkea. Se on tunne ja osa identiteettiä. Siihen kiteytyy meidän lukuisat metsät, purot ja järvet sekä lukuisat murteet, joulupukkia ja saunakaljaa unohtamatta. Suomalaisuus on 5 520 535 eri persoonan yhtälö, jossa yhdistyy rakkaus isänmaahan.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

4 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Hei! Voitko tehdä postauksen viikon asukuvat eli viikon ajan kuvaat päiväasusi meille? Sama Theolle ??

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka! joo voin yrittää jos muistan aina kuvata. 😀

 2. Nina kirjoitti:

  Jee kiva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *