Hae
Johanna Tolppola

Kuinka paljon tienaan somettamisella?

Vaikuttajan ammatti on vielä aika tuore ja monelle on aika epäselvää, että pystyykö somella / somettamisella tekemään rahaa ja jos pystyy niin kuinka paljon. Tässä kirjoituksessa avaan teille mistä esimerkiksi mun omat tulot vaikuttajan työstä koostuu ja kuinka isoista tuloista esim. vuositasolla puhutaan.

Mistä vaikuttajan tuloni koostuvat

Suurimmat tulot tulevat tällä hetkellä kaupallisista yhteistöistä, joita teen blogiin ja Instagramiin.

Monelle toiselle vaikuttajalle voi tulla yllätyksenä, että myös Instagramin puolella oleva mikrovaikuttaja voi tosiaan tehdä sillä jo konkreettista tuloa. Mulla on reilu 2 000 seuraajaa Instagramissa, mutta mun näyttökerrat pyörivät huonona viikkona siinä 30 000 luokkaa ja hyvänä viikkona ne ovat melkein 100 000. Blogini on oma pääkanavani, vaikka Instagram kuvien kattavuudet ovat nykyisin nousseet hyvälle tasolle.

Pienempiä tuloja kertyy mm. mainoslinkeistä. Niitä olen käyttänyt todella vähän, viimeksi varmaan viime vuonna. Tästä huolimatta pieniä summia on kertynyt palkkioksi.

Lähtökohtaisesti en tee enää tuotepalkkiolla yhteistöitä, ellei tuote ole sellainen minkä itse todella kovasti haluan/tarvitsen tai jos tuotteen arvo ylittää mun oman normaalin palkkion.

Paljonko TIENAAN SOMETTAMISELLA

Vaikuttajalla oikeastaan taivas on vain rajana. Lähipiirissä olevat vaikuttajaystäväni tienaavat niin hyvin, että somevaikuttaminen on heidän kokopäivätyö. Osa tienaa muutaman tonnin, kun taas yksi saman verran kuin lääkäri. Kaikki on siis itsestä kiinni.

Vaikuttaminen on mun sivutyö, jonka takia panostan siihen myös ihan samassa suhteessa. Olen kokopäivätöissä markkinoinnin parissa sekä mukana pyörittämässä Vaikuttajamediaa ja Vaikuttajatapahtumia. On kuukausia, jolloin saan vaikuttamisen työstä vähemmän ja toisinaan taas enemmän. Keskiarvo kuukausikohtaisista tuloista ja etuuksista on n. 1700 €. Jos tahti jatkuu saman loppuvuoteen nähden, niin vuositasolla tämä tekisi reilu 20 000 €. Mulle vaikuttamisesta saamani tulot ovat oikein hyvä lisä normaalin päivätyön ja yrittäjyyden päälle.

Kuinka tienata vaikuttajana -workshop

Meillä on Monnan kanssa tulossa lauantaina 7.9. Kuinka tienata vaikuttajana -workshop, jossa me käydään kaikki mahdolliset vaikuttajan tulonlähteet blogin ja IG:n puolelta. Workshopissa tehdään kaikille myös oma mediakortti. Tämä on nimittäin sellainen mikä monilta puuttuu tai sitten on vain ns. huono sellainen. Ostan itse paljon vaikuttajayhteistöitä ja useassa mediakortissa on täysin ns. väärät tiedot, jonka takia yhteistyö jää ostamatta.

Näihin asioihin paneudutaan workshopissa. Samalla neuvotaan miten yhteistöitä voi myydä ja miten ne kannattaa hinnoitella. Tämä sopii ihan kaiken kokoisille vaikuttajille, jotka vain haluavat tienata enemmän somettamisella. Ohessa tarkemmat tiedot. 🙂

KUINKA TIENATA VAIKUTTAJANA -WORKSHOP 7.9. KLO 10-13

Tervetuloa Kuinka tienata vaikuttajana -workshopiin. Koulutus on suunnattu kaiken kokoisille vaikuttajille.

Workshopissa jokainen vaikuttaja pääsee tekemään itselleen ammattitaitoisen mediakortin, joka avulla kaupallisten yhteistöiden myyminen helpottuu merkittävästi. Workshopin tavoitteena on antaa jokaiselle vaikuttajalle avaimet itsensä kaupallistamiseen.
Kuinka tienata vaikuttajana  -workshopissa  opit seuraavat asiat:
– Mediakortin teko ja päivitys
– Vaikuttajan mahdolliset tulonlähteet
– Instagram- ja blogiyhteistöiden hinnoittelu
– Kaupallisten yhteistöiden myynti
– Kuinka päästä pr-tilaisuuksiin
Workshopin tiedot:
Tapahtuma järjestetään 7.9.2019 klo 10-13 Helsingissä (tarkempi sijainti ilmoitetaan lähempänä).
Workshopin hinta 79 € / osallistuja, sis. aamiaisen.
Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen: tapahtumat@vaikuttajamedia.fi

Tapahtumaan mahtuu vain rajallinen määrä osallistujia.

Tervetuloa!

LUE MYÖS: ARJEN LUKSUSTA 

3 kommenttia

  1. Eveliina kirjoitti:

    Kiitos, kun teit tämän blogitekstin! Tästä sai hyviä vinkkejä.

  2. Nina kirjoitti:

    Mistä noi ihanat kengät? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *