Hae
Johanna Tolppola

Unikoulu: Yö 4

Nyt on sitten neljäs yö unikoulua takana. Joillakin unikoulu auttaa jo muutamassa yössä ja joillakin siinä voi mennä muutama viikkokin.

Unikoulusta on ainakin meillä ollut jo nyt suuri apu, vaikka yöheräämisiä edelleen on. Aikaisemmin Theo kumminkin heräsi vähintään 1-2 tunnin välein ja joskus useamman kerran tunnissa. Aamuöisin taas heräili ihan koko ajan. Joten jo pelkästään siitä on ollut apua, että minä en enää ole ihmistutti.

Eilen illalla tehtiin taas iltarutiinit ja sänkyyn vein Theon noin klo 20.30. Tällä kertaa jouduin useamman kerran nostamaan Theon syliini, koska alkoi heti itkemään, kun laitoin hänet sänkyynsä. Rauhoittui aina heti sylissä. Tämä operaatio vei sen 30 minuuttia ja sitten nukahti tyytyväisenä omaan sänkyynsä.

Ensimmäinen herätys tuli tästä 3,5 tunnin päähän. Tällä kertaa silittely ja pusuttelu ei auttanut. Jouduin noin kolme kertaa nostamaan syliin ja sitten taas rauhoittui ja nukahti.

Nyt nukkui kaksi tuntia ja heräsi taas nousevaan kitinään. Silittelin ja pusuttelin, mutta kitinä nousi itkuksi ja nostin syliin. Yritti syödä mun olkapäätä ja ajattelin, että voi olla nälkä. Mentiin olohuoneeseen ja annoin rintaa ja söi hyvin reilu 10 minuuttia. Tämän jälkeen nukahti rauhallisesti omaan sänkyynsä muutaman huokailun kera.

Tämän jälkeen nukkui taas kolme tuntia putkeen ja sitten heräsi puoli kuuden aikoihin. Tällä kertaa ei myöskään pusut ja silittelyt auttaneet. Nostin taas syliin ja laskin sänkyyn useamman kerran, mutta aina sai raivarit. Sitten Theo yritti taas monta kertaa syödä mun olkapäätä. Ajattelin, että eihän hänellä voi olla nälkä, mutta päätin antaa rintaa taas olohuoneessa. Hän söi taas todella hyvin ja vaikutti kyllä nälkäiseltä.Tämän jälkeen nostin hänet takaisin sänkyynsä ja taas nukahti siihen ihan rauhallisesti.

Nyt sitten meni vain puoli tuntia ja heräsi uudelleen. Oli jotenkin tosi kiukkuinen ja en millään saanut  häntä enää nukkumaan. Otin hänet meidän sänkyyn vaan köllöttelemään ja leikkimään, jotta saan hänet  hyvälle tuulelle. Leikittiin joku 20 minuuttia ja sitten noustiin kokonaan uuteen päivään.

Musta yö oli hyvä, koska sain itsekin nukuttua putkeen 2 x sen noin 3 tuntia ja kerran 2 tuntia eli yhteensä kumminkin 8 tuntia. Positiivista oli myös se, että Theo ei heräillyt levottomuuksiin eli sai hyvin rauhallisesti itsekin nukuttua.

Tässä yö kellonaikoina:

20.30 nukkumaan

21.00 nukahti (n. 5 syliin nostoa)

00.30 heräsi itkuun (3 syliin nostoa)

00.40 nukahti uudelleen

2.20 heräsi itkuun (maitoa olohuoneessa)

2.36 nukahti uudelleen

05.30 heräsi itkuun (maitoa olohuoneessa)

05.52 nukahti uudelleen

06.30 heräsi itkuun ja ei enää suostunut millään nukkumaan

Lue myös:

Unikoulu: Yö 1

Unikoulu: Yö 2

Unikoulu: Yö 3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *