Hae
Johanna Tolppola

Unikoulu: Yö 5

Viisi yötä unikoulua takana. Tämä viides yö oli mielestäni kaikista helpoin. Ehkä Theo nyt todella oppii pikku hiljaa nukahtamaan itsekseen.

Iltarutiinien jälkeen annoin taas olohuoneessa iltamaidon. Theo nukahti mun syliin, mutta kevyesti havahdutin hänet hereillä kun vein hänet omaan sänkyynsä. Tämä on tärkeää, jotta unikoulu toimii. Theon tulee aina olla samassa paikassa mihin nukahtaa ja josta herää.

Hän nukkui tästä kaksi tuntia ja heräsi itkuun. Silittely ei auttanut, joten nostin syliin. Muutaman kerran jouduin laskemaan sänkyyn ja takaisin syliin, mutta yllättävän nopeasti nukahti uudelleen.

Tästä meni muutama tunti ja Theo hieman kitisi. Kitinä oli nousevaa, joten menin seisomaan pinnasängyn viereen ja laitoin vain käden Theon rinnalle. En silitellyt, vaan pidin kättä paikoillaan. Theo rauhoittui ja jatkoi uniaan. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun pelkkä käden laittaminen rauhoitti hänet.  Theohan nukkuu meidän kanssa samassa huoneessa, joten itsekin ehkä liian helposti havahdun hereille.

Tästä meni taas muutama tunti ja heräsin itse siihen kun Theo ähisi ja selvästi oli aivan hereillä omassa sängyssään. Hän jutteli siellä ja liikkui. En tehnyt mitään ja jatkoin omia unia. Theo oli itse sitten nukahtanut uudelleen.

Taas meni muutama tunti ja Theo heräsi itkuun. Kello oli jo melkein puoli viisi, joten nostin ylös sängystä ja toin olohuoneeseen syömään. Theolla oli selvästi hirmu kova nälkä, koska ihan hotki maitoa. No syömisen jälkeen hän virkosi ihan täysin. Hän naureskeli ja jutteli. Olisi selvästi halunnut jäädä hereille. 😀

Tästä meni sitten tunti ennen kuin nukahti uudelleen. Syliin ja sänkyyn rumbaa tehtiin siihen asti, että Theo nukahti.

Yöunilta noustiin 2,5 tunnin päästä aikaisemmasta nukuttamisesta eli kello 7.50. 

Tämä yö oli melestäni paras, koska siinä oli tuo 6 tunnin pätkä, jolloin Theoa ei  tarvinnut nostaa pois sängystä ja hän itse osasi nukahtaa ilman mitään kontaktia.

Unikoulu selvästi jollain tasolla jo tehoaa. 🙂

Yön kellonajat:

20.37 nukahti ilman itkua

22.40 heräsi itkuun (2 syliä)

22.50 nukahti uudelleen

01.20 kitinä (käsi rinnan päälle, nukahti heti uudelleen)

03.00 heräsi (nukahti itse omin avuin, ei itkenyt)

04.20 heräsi itkuun (maitoa olohuoneessa, virkosi täysin)

5.15 nukahti uudelleen

7.50 heräsi itkuun (noustiin uuteen päivään)

4 kommenttia

 1. Kirsi kirjoitti:

  Hienoa! Olet kyllä toiminut koko unikoulun ajan tosi johdonmukaisesti ja se on mahtavaa! Ja tuottaa tulosta! Etkä ole heti luovuttanut ja masistellut/lopettanut jos on tullut huonompia hetkiä. Saisi moni ottaa susta mallia! Kaikessa muussakin tuo johdonmukaisuus on tosi tärkeetä kun opettaa tai toimii lapsen kanssa. Heillä kun tässä vaiheessa on aika mustavalkoista elämä vielä. Tuo turvaa ja luottamusta heidän olemiseen. Jatka vaan sitkeästi! Ja hyvähän tuo viime yö jo oli. Tsemppistä ja koeta huilata kun mahdollista. Ja vaikka palkita itsesi hienosta viikosta, miten olet jaksanut!

 2. Greta kirjoitti:

  Tosi mielenkiintoista lukea teidän unikoulusta! Kiitos näistä postauksista.

  En nyt tosiaan tarkoita, että olisin joku unikoulun asiantuntija, mutta meillä lapsi opetettiin kerralla pois yösyötöistä, ja se toimi tosi hyvin. Hän oli silloin tasan 6kk. Olen itse järkeillyt, että lapsellemme oli helpompaa oppia, että yöllä ei syödä, kun en antanut maitoa ollenkaan. Ajattelin kyllä alkuun, että tyttö on varmasti yöllä tosi näkäinen, sillä unikoulun alkuun asti hän söi kahdesti yössä tosi ison annoksen, mutta yllättäen hän pärjäsi jo ekana yönä ilman maitoa. Toki tuli parit itkut, mutta jo kolmantena yönä nekin jäivät pois ja lapsi lopetti maitotilaukset. Meillä nukuttiin siis heti 21-08/09 ja aamulla syödään eka puuro ja maitoa hän saa sit ison annoksen, kun menee ekoille päikkäreille. Alussa annoin maidon heti herätyksen jälkeen, mutta ei hän aina edes huolinut sitä.

  Tietenkään en sano, että sun pitäisi olla syöttämättä Theoa. Uskon, että jokainen äiti ja isä tuntee lapsensa parhaiten ja tietää, mikä sopii juuri omalle lapselle.

  Ootte kyllä edistyneet jo aivan huimasti!

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Joo näin meilläkin oli tarkoitus, mutta noh tilanteet johti toiseen ja en lopettanut yösyöttöjä. Nyt aion kylläkokeilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *