Hae
Johanna Tolppola

Ylikorostunut Johtajapersoonallisuus

”Ylikorostunut johtajapersoonallisuus” oli konsultin sanat seitsemän vuotta sitten, kun kävin psykologisissa testeissä uutta työtä varten. Suoraan sanottuna se hävetti mua. Kerroin kyllä konsultille, mistä luulin sen johtuvan. Olin silloin mainostoimistossa töissä, jolloin oli koko ajan kiire ja projektit piti vain ottaa haltuun ja johtaa ne maaliin. No enivei, lopulta sain kyseisen työn eli persoonallisuustestin lopputulos ei onneksi haitannut.

Johtaja ESTJ-A / ESTJ-T

Tein itse Even kannustamana persoonallisuustestin verkossa ja sieltähän se taas napsahti: Johtaja. Jotenkin itse haluaisin olla se taiteilijasielu, boheemi ja vapaa sieluinen. Tosiasia kumminkin on, että olen juuri vastakohta tuolle.

Olin testin mukaan Ekstrovertti, jossa on kumminkin ripaus Introverttiä. Olen enemmän realistinen, kuin intuitiivinen, mutta myös määrätietoinen ja logiikkakeskeinen.

”Johtajat ovat perinteen ja järjestyksen edustajia, he käyttävät ymmärrystään siitä, mikä on oikein, mikä väärin ja sosiaalisesti hyväksyttävää yhdistääkseen perheitä ja yhteisöjä. Johtajat vaalivat rehellisyyttä, omistautumista ja arvokkuutta ja heitä arvostetaan selkeistä neuvoistaan ja ohjeistaan. He ottavat mielellään hoitaakseen myös vaikeampia johtotehtäviä. Johtajat ovat ylpeitä voidessaan saattaa ihmisiä yhteen ja siksi heitä tapaa usein järjestäjän roolissa, järjestämässä ihmisille iloisia kokoontumisia tai perhe- ja yhteisötapahtumia, joissa vaalitaan perinteisiä arvoja.”

No ei ole yllätys, että olen päätynyt markkinoinnin, brändin kehitämmisen ja tapahtumatuottamisen pariin omassa työssäni.

”Johtajat uskovat vahvasti lakiin ja auktoriteettiin, joka on ansaittava, minkä vuoksi he johtavat usein omalla esimerkillään, osoittamalla omistautumista ja tarkoituksenmukaista rehellisyyttä. Johtajat torjuvat laiskuuden ja petkuttamisen täysin, etenkin työympäristössä.”

Mun omissa arvoisa rehellisyys on todella korkealla sijalla.

Elän faktojen maailmassa

”Johtajat ovat tietoisia ympäristöstään ja elävät selkeiden, todennettavien faktojen maailmassa – heidän varmuutensa omasta tiedostaan tarkoittaa sitä, että he vahvastakin vastustuksesta huolimatta pitäytyvät periaatteissaan ja jakavat kaunistelematonta versiota siitä, mikä on sallittua ja mikä ei. Johtajien mielipiteet eivät ole tyhjää höpinää, sillä johtajat ovat erittäin halukkaita uppoutumaan mitä haastavimpiinkin projekteihin, parantamaan toimintasuunnitelmia ja pitämään yksityiskohdat selvinä, mikä tekee monimutkaisimmistakin tehtävistä helppoja ja lähestyttäviä.”

Kun perustettiin Even kanssa Vaikuttajamedia ja Monnan kanssa Vaikuttajatapahtumat, niin menin kummankin kanssa ekaan palaveriin tiivistelty liikentoimintasuunnitelma kädesssä. Oltiin vasta alustavasti tyyliin juteltu asiasta muutamalla sanalla. 😀 Jos jotain pitää saada kehiteltyä, niin laitan hihat heilumaan ja suoritan. Olen parhaimmillani asioiden suunnittelemisessa ja projektien ja juurikin toimintamallien kehittämisessä. Mulle kattotason ajatukset on todella helppoa saada vietyä ihan konkretiatasolle.

”Suurin haaste johtajapersoonallisuuksille on tunnustaa, etteivät kaikki seuraa samaa polkua tai halua osallistua samalla tavalla. Todellinen johtaja tunnistaa sekä yksilön että ryhmän vahvuudet ja auttaa tuomaan niitä esille. Tällöin johtajapersoonilla todella on kaikki, mitä tarvitaan johtamaan tavalla, joka toimii kaikille.”

Mä, Eve ja Monna ollaan erilaisia. Musta eri persoonallisuustyypit täydentävät vaan toisiaan. Eve on meistä se visionääri, joka kumminkin huomaa sellaisia asioita, joita mä en edes osannut ajatella. Eve on myös se kenen kanssa itse sparrailen paljon asioista ja myös omasta blogista. Monna taas on luova, kekseliäs ja tunnollinen. Monnan kanssa puhutaankin aina, että yhdessä ollaan järki ja tunteet.

Johtajapersoonallisuuden vahvuudet ja heikkoudet

Vahvuudet

  • Omistautunut
  • Voimakas tahtoinen
  • Suora ja rehellinen
  • Lojaali, kärsivällinen ja uskollinen
  • Loistava organisoija

Heikkoudet

  • Joustamaton
  • Eivät pidä yllättävistä tilanteista
  • Tuomitseva
  • Vaikea rentoutua
  • Vaikea ilmaista tunteita

Täytyy sanoa, että todella hyvin kuvaava! Niin vahvuudet kuin heikkoudet. Tuomitsevan jättäisin omasta listasta kyllä pois, koska mun mielestä mä en ole kauhean tuomitseva. Ainakaan yleisesti ottaen.

Tämä testi oli kyllä todella mielenkiintoinen. Laitoin x:n tekemään testin myös. Ehkä kirjoittelen hänen tuloksen tänne jossain vaiheessa. Pääset itse tekemään testin täältä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *