Hae
Johanna Tolppola

Mitä Hyvinvointi Merkitsee Minulle

Yksi isoimmista asioista omaa hyvinvointia miettiessä on tietenkin terveys. Terveys on kaikki  kaikessa. Se vaikuttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti.  Jos oon terve, niin voin liikkua, sosialisoitua, käydä töissä ja elää normaalia elämää. Jos on esimerkiksi pidempi flunssakausi, niin hetihän se vetää myös oman mielen maahan. Harmi vaan, että sitä omaa terveyttä osaa arvostaa yleensä vasta sitten kun se reistailee.

Sosiaaliset suhteet eli perhe, ystävät jne ovat myös mulle todella tärkeitä. Heidän kautta pääsen tuntemaan läheisyyttä, purkamaan esim. huonoa päivää tai pelkästään vain olemaan. Joskus pelkkä ystävän läsnäolo voi pelastaa päivän, vaikka ei sen kummempia edes juteltais. Theo on myös suurin hyvinvoinnin lähettiläs mun elämässä.

Hyvinvoinnin iso osa on myös liikunta. Huomaan heti, jos en ole päässyt urheilemaan; kroppa tuntuu tukkoiselta ja en saa kierroksia alas. Urheilun ansiosta saan nollattua ajatuksia, vähennetty stressiä ja oma mieli saa hetken rauhaa, kun keho laitetaan töihin. En ole ikinä ollut kova ulkoilmaihminen, mutta nyt muutaman kerran olen ollut vaunulenkeillä viileässä syysilmassa, niin jopas se raikas ilma on tehnyt hyvää.

Tätä en haluaisi sanoa, mutta totuuden nimissä on todettava, että hyvinvointiin vaikuttaa myös taloudelliset asiat. Kyllä sitä heti ahdistuu, jos tulee astetta tiukempi kuukausi. Raha ei tuo onnea, mutta se tuo tasapainoa, turvallisuutta ja mahdollisuuksia. Ihannoin kyllä niitäkin ihmisiä, jotka esim. elävät todella askeettista elämää ja nauttivat siitä.

Mulle hyvinvointi ei tule yhdestä asiasta, vaan se on monen asian summa. Kun paletti on kasassa, niin elämäkin tuntuu olevan tasapainossa.

Mitä hyvinvointi merkitsee teille?

Ps. Instagramissa on ulkoilmakuvassa menossa arvonta, josta voi voittaa liput I LOVE ME -MESSUILLE 2018. Tulkaahan seurailemaan ja osallistumaan arvontaan. 🙂 <3 Pääsette sinne tästä. 

Kuvat: Katri Gruner

2 kommenttia

  1. ida ihana kirjoitti:

    Kyllä nää kaikki asiat ehdottomasti vaikuttaa hyvinvointiin!:) Varmasti hyvinvointi rakentuu siitä, että omat voimavarat ja elämäntilanne kohtaa, eli sitä ei koe liian kuormittavana, ja siitä saa positiivista energiaa. Töitä on sopivasti, on riittävän terve itselle, ettei se haittaa elämää (osalla on myös kroonisia sairauksia ja voivat silti hyvin:)), ihmissuhteita ja ystäviä on itselle riittävästi ja ne ovat voimaa tuovia ja vapaa-ajalla harrastuksissa ja töissä saa toteuttaa itseään ja kokea onnistumista. Esimerkiksi.

    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *