Hae
Johanna Tolppola

Paras Pohjeliike Ikinä

Nyt halusin jakaa teille mun mielestä maailman parhaimman eli pahimman pohjeliikkeen. Kauheastihan mulla ei noita pohkeita ole treenattu, mutta tämä on sellainen joka saa mut aivan tolaltaan.

Tää on sellainen liike jota olen tehnyt myös kavereiden kanssa ja jokaikinen on tehnyt tän aikana kuolemaa, kiroillut ja rukoillut jumalaa. 😀 

Itse en tätä liikettä ole keksinyt vaan olen tän mun valmentajilta joskus ohjelmaani saanut. Tällä hetkellä tätä ei ole mun ohjelmassa, mutta joskus teen tän vapaaehtoisesti, kun haluan kunnon poltteen pohkeisiin.

Tää liike on itseasiassa todella nopea tehdä ja on aika hyvä esim. viimeiseksi liikkeeksi jalkatreenissä.

Tää liike tehdään täysin omalla painolla. Toki joku hullu voi siihen painotkin mukaan ottaa, mutta ainakin tähän asti kaikki on saanut tajuttoman poltteen pelkällä omalla painolla.

Pohjeliike:

Liike on todella yksinkertainen. Laitetaan stepperi tai koroke seinää vasten ja mennään sen reunalle seisomaan. Kädet voi hieman olla seinällä kevyesti pitämässä tasapainoa.

Ruvetaan pumppaamaan pohkeita perinteisesti eli kun varpaat on stepperin reunalla, niin mennään varpailleen ihan niin ylös kun päästään ja takasin alas venytykseen. Tahti voi olla aika ripeä. Tässä tehdään niin monta toistoa kun vaan jaksat puhtaasti. Itse teen esim. 50 kpl.

Tän jälkeen jätetään pohkeet venytykseen. Eli jäädään siihen stepperin reunalle seisomaan niin, että kantapäät roikkuu alhaalla ja pohjelihakset venyy. Tässä kohtaa rupeaa ainakin omalla kohdalla se ”helvetti”. Tässä venytyksessä ollaan 30 sekunttia. Se on täyttä tuskaa!

Kun 30 sekunttia on mennyt niin aloitetaan samantien pumppaaminen uudelleen. Eli taas pumpataan niin monta kertaa ylös alas pohkeita stepperillä kun vaan pystyy. Sitten kun ei enää tule niin jätät pohkeet taas venytykseen. Taas venytetään pohkeita se 30 sekunttia. Tämän jälkeen pumpataan vielä viimeisen kerran niin monta toistoa kun vaan tulee.

Sattuu aivan varmasti, jos tosiaan pumppaat niin monta kun tulee ja venyttelet väkisin ne pohkeet aina sen 30 sekunttia ilman taukoa.

Suosittelen!! 🙂

10468625_10152374141343097_8635790757629477186_n

Ei meillä ”biksutytöillä” hirveästi noita pohkeita tarvitse olla, mutta kyllä mä tykkään silti niitä treenata! Kuva vuodelta 2014. 

kuva 4v

 

 

 

3 kommenttia

 1. Apfel kirjoitti:

  Tääpä oli kyllä jännä. Oon jonkun verran tehnyt varpaillenousuja venyttelyn yhteydessä, kun oli akillesvaivoja vuosi sitten, mutta en ihan tällä tavoin.
  Olen siis ihan perus juoksija vain ja päätin iltalenkin päätteeksi kotona tehdä tämän kokeeksi, kun tuli mieleen.
  Sain juuri ja juuri 30 toistoa ekalla kerralla – jossain pakara-alueella tuntui ihan hirvittävää polttoa. Vähän petyin lukumäärään, mutta eiköhän se siitä kasva. Toka sarja meni helpommin (sama 30) ja kolmas 30 meni taas ihan liian helposti verrattuna ekaan.
  Kuitenkin ajattelin nyt pitää tämän tällä kertaa kokeiluasteella niin en tehnyt sen enempää, mutta mikähän junttura sinne peppuun ekalla kerralla iski kun ei meinannut millään mennä :D.
  Ja kyllä tuo itse asiassa pakarassa tuntui joka kerralla, että näköjään sinnekin menee jotain tästä reippailusta :).
  Ens kerralla jos sais sen todellisen maksimin kaivettua sieltä esiin.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka, kiva että testsit! Jos ekalla tulee yhtä monta kuin mullakin niin sitten kannattaa vaan rohkeesti tehdä kivusta hulomatta esim. se 50. 🙂 Itsellä tulee tyyliin eka 50, sit 20-30 ja sit 20 kun vaan koskee niin paljon. 🙂 Juuh kyll se myös pakarassa ja takareisissä tuntuu mutta kannattaa yrittää niin että se kovin tunne pysyy niissä pohkeissa. 🙂

 2. Dj Lääkäri kirjoitti:

  Hyvä näin 3 vuotta julkasun jälkeen palautetta laittaa.

  Jos tuo liike tuntuu ”liian kevyeltä” tai haluaa tehdä vähemmän toistoja isomalla vastuksella, niin ota liikkeeseen mukaan käsipainot käsiin ja pidä niitä reisien kohdalla liikkeen ajan. Pienellä painolla varmaan kannattaa aloittaa.

  Ps. Jumala kirjoitetaan isolla. Muista kirjoitusvirheistä en jaksa nipottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *