Hae
Johanna Tolppola

Vauvavuoden Hyödykkeet Ja Turhakkeet

Tätä postausta on toivottu useampaan otteeseen, joten nyt päätin listata teille mitkä ovat olleet meidän perheessä ne vauvavuoden hyödykkeet ja turhakkeet.

Hyödykkeet

1. Unipesä

Ostin unipesän jo ennen Theon syntymää, koska olin kuullut siitä paljon positiivista palautetta. Theo nukkui unipesässä käytännössä koko ajan. Unipesä oli päivisin meidän sohvalla ja yöksi laitoimme sen pinnasänkyyn. Theo lopetti unipesässä nukkumisen vasta ihan vähän aikaa sitten eli se oli kovassa käytössä noin 7 kuukautta.

2. Sitteri

Voi luoja mitäköhän olisin tehnyt ilman tätä! Theo on aina viihtynyt sitterissä tosi hyvin. Meillä on käytössä Baby Björnin -sitteri, jossa asennon saa ihan pystyyn. Theo oppi jo tosi pienenä ottamaan itse siinä vauhtia eli hän on itse viihdyttänyt itseään. Sitterin ansiosta olen saanut aina syötyä aamupalan rauhassa, käytyä suihkussa, jne.

3. Hoitopöytä

Moni mulle sanoi ennen Theon syntymää ettei hoitopöytää edes tarvitse, koska vaipan voi vaihtaa missä vain. Onneksi sen kumminkin hankin. Mun mielestä hoitopöydällä on ollut helppo vaihtaa Theon vaipat ja siinä on ollut hyvin säilytystilaa.

4. Vaipparoskis

Vaipparoskiksen olen todennut myös hyväksi. Se sijaitsee hoitopöydän vieressä ja sinne saa vaipat laitettua käytännössä suoraan ”lennosta”. Vaipparoskiksessa vaipan saa kietaistua pienellä kahvalla niin, että se menee ns. sippiin. Näin hajut eivät myöskään leviä. Ainut miinus on, että siihen käy vaan vaipparoskismerkin omat pussit, jotka ovat todella kalliita.

5. Itkuhälyttimet

Itkuhälyttimet kuuluisivat mun listalla turhakkeisiin ilman meidän matkoja. Eli kotona emme ole niitä kertaakaan käyttäneet, koska asumme kerrostalossa. Matkoilla niitä tulee taas käytettyä.

5. Imetystyyny

Tätä en ollut ostanut ennakkon ja olin ajatellut etten tätä edes tarvitse. No imetin Theoa ilman tyynyä kaksi kuukautta ja mun niskat oli aivan jumissa. Sain sitten joululahjaksi imetystyynyn ja sen jälkeen ei ole niskakivut häirinneet. Tätä käytän edelleen päivittäin.

6. Lämpöpussi 

Meillä oli lämpöpussi turvakaukaloon sekä vaunuihin. Talvella se helpotti elämää ja paljon. Tuoreena äitinä en oikein tiennyt miten paljon vauvalle tulee pukea päälle. Lämpöpussi toi turvaa siinä mielessä, että sen pystyi aina vain vetäisemään kiinni, jos oli kylmä.

7. Yhdistelmävaunut 

Meillä on ollut alusta saakka käytössä Mutsyn iGo-rattaat. Samoihin rattaisiin sai kiinni vaunukopan, turvakaukalon sekä istuinosan. Kaikki nämä ovat olleet kovassa käytössä, varsinkin turvakaukalo. Theo nukahti pienempänä aina autoon, joten oli helppo vaan nostaa turvakaukalo autosta ja kiinnittää se rattaisiin herättämättä Theoa.

8. Amme ja kylpytuki

Kylpytoimet olemme heti Theon syntymästä saakka tehneet ammeessa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Kylpytuki helpotti kylvettämistä silloin kun Theo oli ihan pieni.

Turhakkeet

1. Mobile

Theo ei ole ikinä ollut kauhean kiinnostunut pinnasängyn yläpuolella roikkuvasta mobilesta. Vasta nyt melkein 8 kuukauden ikäisenä hän on osoittanut hieman mielenkiintoa sitä kohtaan.

2. Kantoreppu

Ostin kantorepun sitä varten, että voisin ulkoilla helpommin Theon kanssa. Olen käyttänyt tätä vain muutaman kerran ja mun selkään sattuu aina. Sen laittaminen on myös jotenkin säätöä ja Theokaan ei edes viihdy siinä.

3. Talkki 

Tätä emme ole käyttäneet kertaakaan ja kuulin juuri, ettei nykyisin talkin käyttöä edes suositella.

4. Sinkkivoide

Tämä on myös sellainen tuote, jota emme ole tarvinneet ollenkaan. Toki jos Theolla olisi ollut vaippaihottumaa, niin silloin tämä olisi ollut käytössä.

5. Popup-UV-teltta

Itsestään kasautuva UV-teltta oli kyllä turhin ostos ikinä. Ostin sen nyt kesäksi käyttöön, jos menemme rannalle. No otin sen käyttöön mökillä ja vaikutti tosi kätevältä, koska kasautui lennossa. Sen saaminen takaisin kantopussiin olikin sitten toinen juttu. Siihen olisi tarvinnut vähintään jonkun koulutuksen. 😀 No onneksi loppujen lopuksi saatiin se varmaan tunnin yrittämisen jälkeen kasaan. Ulkomailla otimme teltan uudelleen käyttöön ja se oli jotenkin vääntynyt niin ettei pysynyt enää pystyssä. Teltta jäi sille tielle.

6. Erillinen aurinkovarjo rattaisiin 

Ostin rattaisiin erikseen siihen kiinnitettävän aurinkovarjon ulkomaanreissua varten. Se oli kyllä välttämätön reissussa, mutta aurinkovarjo ei ollut meidän rattaisiin sopiva, jonka takia se tippui ihan koko ajan. Sekin jäi sille tielle.

7. Niistäjä

Sillä perusniistäjällä ei kyllä lähde mitään räkää. Nenäletku/imuri on ollut miljoona kertaa parempi.

Onko teidän lista yhtään samanlainen?

Seuraa myös instagramissa:

6 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Mun lista näyttäisi lähes samalta lukuunottamatta kantoreppua joka oli huikea etelänmatkalla ja kotona siivotessa. ? Kerro teidän kylpyhetkistä ja syömisistä. Lempi ruuat? Inhokit?

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiva että teillä on kantorepusta ollu hyötyä. Onhan se aika kallis turhake. :/ Theohan syö aivan kaikkea, paitsi niitä 8 kk tarkoitettuja soseita jossa on sattumia. Niistä hän kakoo. 😀

 2. Jutta kirjoitti:

  Itsekin kirjoittelin meidän vauvantarvikkeista jokin aika sitten tälläisen postauksen! Joitakin samoja juttuja löytyy, kuten unipesä. Meillä sitteri on ollut melko turha, ja kaukalopussi myös. Vaunuissa lämpöpussi on kyllä huippu!

  http://www.juttaeveliina.fi

  • johannavaris kirjoitti:

   Oi kiitos linkistä! Joo lämpöpussi on kyllä todella hyvä keksintö!

 3. Outi Karita kirjoitti:

  Tuli kantorepusta nyt mieleen, että muistanko oikein jostain kuvasta, että sulla on rintareppu eli kasvot menosuuntaan? Sehän ei ole kovin ergonominen ja selittää selän kipeytymistä kenties…
  Toki ergonomisempikaan kantoreppu ei kaikille välttis sovellu eikä kaikki vauvat viihdy 🙂

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Silloin kun käytin samaa reppua naama muhun päin niin selkä oli vielä enemmän kipeä. 😀 Toi reppu on ergo365 eli voi käyttää miten päin tahansa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *