Hae
Johanna Tolppola

Oman elämäni käännekohdat – Missä olisin ilman näitä

Jokaisella on varmasti elämänsä aikana tapahtunut jokin asia, joka on ollut niin suuri, että se on ollut elämän käännekohta. Kun rupesin asiaa miettimään, niin mun elämässä on itseasiassa montakin käännekohtaa. En todella tiedä minkälaista elämää eläisin ilman näitä tapahtumia.

1. Helsinkiin muuttaminen

Muutin 14 vuotiaana vanhempieni kanssa Helsinkiin. Mulla oli ollut Joensuussa hieman vastoinkäymisiä ja uuden alun aloittaminen tuntui juuri tuossa vaiheessa hyvältä. Uskon, että Helsingissä oli myös niin paljon enemmän mahdollisuuksia, kuin Joensuussa. Tämä oli yksi isoimmista käännekohdista mun elämässä.

Olin alkuun todella jännittynyt, että miten saan ystäviä ja minkälaista mun elämä tulee olemaan, mutta onneksi kaikki meni hyvin.

2. Aloitin seurustelemaan jo 14 vuotiaana

Heti kun olin muuttanut Helsinkiin tapasin pojan, jonka kanssa olimme yhdessä 15 vuotta. Hänen ansiosta en ole elänyt ns. villiä sinkkuelämää ja olen pysynyt aika hyvin poissa pahanteosta.

15 vuotta on pitkä aika, kun miettii, että olen nyt 31 vuotias. Tuon 15 vuoden aikana kasvoimme molemmat lapsesta aikuiseksi. Vaikka suhteemme päättyi, niin olen edelleen kiitollinen meidän yhteisestä ajasta.

3. Pääsin töihin mainostoimistoon

Tämä on ollut mun urani käännekohta. Mainostoimistomaailmasta opin niin paljon, että se on mahdollistanut mun urakehityksen tähän pisteeseen missä se on nyt.

Täällä löysin ns. oman alani, jota olin miettinyt pitkään. Tämä oli se mun juttu. Imin kaiken tiedon itseeni ja mulla oli palava halu oppia koko ajan uutta. Olin niin innoissani työstäni, että puhuin siitä myös vapaa-ajalla. Onneksi tajusin jossain vaiheessa pitää innostuksen itselläni; ei ystävät ja perhe jaksa loputtomiin kuunnella työjuttuja.

4. Tein elämäntaparemontin

Tämä on myös yksi suurimmista käännekohdista. Elämäntaparemontin myötä koko mun elämä muuttui aivan täysin. Paino ei ollut enää hallitseva tekijä, opin nauttimaan terveellisesti ruuasta ja liikunnasta. Pääsin kilpailemaan Bikini Fitneksessä ja sain paljon uusia kavereita. Vaikka elinkin monta vuotta aikamoisessa kuplassa, niin olen todella onnellinen, että pystyin tähän.

Ennen elämäntaaremonttia tuntui, että mun pään päällä oli koko ajan harmaa pilvi. Se oli kauhea tunne. Välillä pitää ihan pysähtyä ja miettiä, että miten ihana onkaan, että sain muutettua elämäni suunnan.

5. Tapasin herra x:n ja sain Theon

Vaikka meidän tutustuminen sattui huonoimpaan aikaan ikinä ja alku oli täynnä mun henkilökohtaisia kipuiluja, niin tämä on ollut suurin käännekohta mun elämässä. Tämän käännekohdan seurauksena saimme Theon ja olemme nyt menossa naimisiin. Hieman rankan alun jälkeen, upea tarinan jatko. <3 Äidiksi tuleminen on tietenkin elämäni isoin asia. Sitä ei voi edes kuvailla. En ole ikinä kokenut tällaista tunteiden kirjoa mitä äitiys on mahdollistanut.

Tärkein asia

Katsoessani noita käännekohtia pystyn vetämään yhteen aika hyvin, että kaikista suurin käännekohta on monessa kohtaa ollut rakkaus;

  • Rakkaus mitä olen kokenut molemmissa suhteissani
  • Rakkaus mitä olen kokenut itseäni kohtaan, kun olen tehnyt asioita oman hyvinvoinnin eteen
  • Rakkaus mitä olen kokenut nyt perheenä; äitinä ja tulevana vaimona

Niinhän se menee, että ”kaikista suurin on rakkaus”. 

LUE MYÖS: Häät lähestyvät – Nämä asiat unohdin tästä

2 kommenttia

  1. Minna kirjoitti:

    Ihana postaus. Mä just tänään kuulin tosi kauniin korinttolaiskirjeen rakkaudesta jossa sanotaan: ”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.” Ja viimeistelin oman huomisen postauksenkin sanoilla: Kaiken keskiössä on rakkaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *