Hae
Johanna Tolppola

Syöttötuolia Metsästämässä

Pikku hiljaa alkaa meillekin tulla ajankohtaiseksi hankkia Theolle syöttötuoli. Aikaisemmin olin vähän, että ihan sama minkälainen, mutta nyt kun keittiönpöytä on olohuoneessa, niin haluan ehdottomasti, että se sopii myös sisutukseen. Joten valinta ja oikean tuolin löytäminen on todella hankalaa.

Laitoin tähän nyt vaihtoehtoja ja näiden väliltä nyt sitten mietin, että mitä sitä ostaisi.

Hannes ”Onni” -syöttötuoli

Tämä on mun lemppari. Aivan ihana ja siro ja sopisi täydellisesti meidän sisutukseen. Tämä on suomalaista käsityötä. Ainoa miinus on, että tämä ei olisi lapsesta kauhean mukava istua. Mietin myös, että miten pitkään Theo mahtuisi tuossa istumaan. Onko teillä kokemusta tästä tuolista? Hinta tälle tuolille on 229 €.

Kuva: Lastenturva.fi

Blåmes-syöttötuoli

Tämä on Ikean syöttötuoli ja hintalaatusuhde on varmasti kunnossa. Mustalta väriltään sopisi meidän sisutukseen ja mukana tulisi myös tuo muovinen irrotettava tarjotin-osa. Olisi varmasti todella käytännöllinen. Tämä ei vain ole niin siro mitä toivoisin ja jotenkin näyttää, että vie jonkin verran tilaa. Hinta tälle on vain 49,95 €.

Kuva: Ikea.fi

Kotimainen syöttötuoli

Tämä syöttötuoli on myös kotimainen ja hyvin perinteinen. Tämäkin toisaalta sopisi kotiimme hyvin ja olisi varmasti jopa ihan mukava istua. Tämäkään ei ole hinnalla pilattu. Tämä maksaa 89 €.

Kuva: vauvatalojohanna.fi

Stokke steps

Stokkeahan kaikki hehkuttaa, mutta jostain syystä en ole niin lämmennyt tälle kuin muut. Onhan tämä ihan kivan näköinen, mutta silti antaa jotenkin raskaan vaikutelman. Hyvää tässä olisi se, että tämä mukautuu lapsen kasvun mukaan. Tähän tuoliin käytännössä ostetaan erikseen babyset-eli se istuin osa vauvalle ja sitten kun lapsi kasvaa niin istuin osa otetaan pois ja tämä käy normaalista ruokatuolista. Hinta tuolille on 195 € ja babysetille 89€.

Kuva: ozbaby.fi

Babyset-osa. Kuva: ozbaby.fi

Artek 616 -syöttötuoli

Tämä tuoli on mun mielestä aivan ihana ja saatavilla monissa eri väreissä. Tässä on vain yksi iso mutta. Näitä ei myydä enää missään! Oon yrittänyt metsästää vaikka mistä, mutta aivan turhaan. Huoh. En edes tietä paljonko tällainen maksaisi, mutta visuaalisesti todella kauniin näköinen.

Kuva: Artek

Robust-syöttötuoli

Tästäkin pidän. Tässä on jotain hieman funk-tyylistä. Näitä olen nähnyt joissain kahviloissa olevan. Tätäkään en löytänyt, että mistä näitä edes saa. Tämä on näköjään ruotsalainen merkki ja pitäisi varmaan tilata ruotsista jos tällaisen haluaisi. Hintakin on ilmeisesti alle 200 €.

Kuva: Googlekuvahaku

Kuva: Google kuvahaku

Junior baby -syöttötuoli

Tämä syöttötuoli on aika scandinaavisen näköinen ja sen takia pidän sen ulkonästä. Tästä voi myös muokata vanhemmalle lapselle ns. normaalin tuolin. Tähän on myös saatavilla erikseen tarjotin n. 40 eurolla. Hinta tälle on 193 €.

Kauhean vaikea päättää, että mikä olisi hyvä ja sopisi meille samalla parhaiten. Tässä on vielä kuva meidän olohuoneesta jonne tuolin pitäisi jollain tavalla sopia. 🙂

14 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  mulla on syöttötyoli missä tarjotin, aivan ehdoton mielestäni! kun vauva kuitenkin opettelee ite syömään nii on mukava että hänellä on edessään tarjottimella ruokia joita koskea ja tunnustella. samoin mun mielestä kannattaa miettiä sutä miten puinen kestää 4-6 kertaa päivittäistä pesua/pyyhkimistä.. muovinen on siksi kätevä kun voi pestä huoletta tiskialtaassa fairylla.

  • Hanna kirjoitti:

   Meillä on ollut tuo Blåmes-syöttötuoli. Oma pöytä oli aluksi hyvä ja se oli helppo puhdistaa. Myöhemmin poistin pöydän ja tuoli oli käytössä niin kauan, kunnes ylsi istumaan normaalilla tuolilla. Tuoli on tukeva ja odottaa nyt kuopusta, joka aloittaa ruokailun muutaman kuukauden päästä. Alussa vähän turhan leveä ja tarvii pehmusteen. Meidän melkein 7-vuotiaskin mahtuu vielä istumaan siihen, kun huvin vuoksi testasi. On kyllä erinomainen hinta-laatu-suhde.

   • johannavaris kirjoitti:

    Moikka! Moni on kyllä kehunut tuota Blåmes-tuolia. Se on ehdottomasti nyt harkinnassa.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos kommentista. Joo pitää kyllä miettiä, että minkä sitä oikein ostaisi.

 2. Ansku kirjoitti:

  Meillä stokke tripp trapp, arvostan myös kovasti tuota tarjotinta!! Muunneltavuus myös plussaa, aluksi new born setillä vauva pääsi köllötellen mukaan seuraamaan ruokaillua, myöhemmin istuin+tarjotin, valjaatkin saatavilla vilkkaille tapauksille 😉 nyt tarvis jo siirtyä seuraavaan vaiheeseen mutta en malttais luopua vielä tosta tarjottimesta <3 noista vaihtoehdoista robust tuoli nosti karvat pystyyn, ihan kauhee siivoominen noitten pallojen kanssa vaikka kivat onkin, mutta syömisen harjottelu on TODELLA sotkuista 😀

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiitos komentista. <3 Hyviä pointteja kyllä. On kyllä hankala valita. 😀

 3. Jepa kirjoitti:

  Mä suosittelen tota Ikean syöttötuolia. Tarjotin on hyvä ja helppo pestä. Tuoliin saa vielä erikseen pehmusteen, joka on todella tukeva just istumaan oppivalle.

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos vinkistä. Tämä voisi kyllä olla meille hyvä. 🙂

 4. Anni kirjoitti:

  Aina se kauneimman näköinen ei ole käytännöllisin!

 5. Jenna kirjoitti:

  Syömisturvallisuutta ja ergonomista syömisasentoa ajateltuna kannattaisi valita sellainen, jonka jalkaosaa saa siirrettyä lapsen kasvun mukaan. Jalkojen tulisi olla 90 asteen kulmassa.

 6. kati kirjoitti:

  Kokemusta Hannes onni-tuolista yhdessä ravintolassa ja totesin että hieno mutta huono ? siis lapsen ergonomian ja kätevyyden kannalta! Tuoli on pieni eikä mikään pidempiaikanen sijoitus… Edullinen kotimainen tuoli on hieno sekin ja ajaa asian, mutta vähänkin isompi lapsi potkaisee pöydänreunasta tuolinsa ja itsensä kumoon, on sen verran kevyt tuoli. joten vieressä pitää olla ihan koko ajan. Meillä siis päädyttiin stokken tripp trappiin, koska menee pöydän alle pienessä tilassa eli jalat ei sojota ja ole edessä ”kompastusvaarana”, sekä lapsi ei saa itse tripp trappia kaadettua millään, on tukeva. On myös pitkäaikainen ja kasvaa lapsen mukana erinomaisesti. En ajatellut että menen massan mukana, mutta stokke oli vaan paras ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Kiitos kommentista. Tripp trappia on myös kehuttu kyllä paljon. Se on vaan aika hintava. Saa nyt nähdä mihin päädytään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *