Hae
Johanna Tolppola

Fit-lehden haastattelu, jota en olisi osannut odottaa

Tätä Fit-lehden haastattelua en olisi osannut odottaa. Olen ollut aikaisemmin Fit-lehdessä elämäntaparemontin ja urheilutaustani takia. Musta on tehty juttu, kun pudotin yli 20 kiloa painoa ja hurahdin liikuntaan. Toinen juttu oli näkökulmasta, miten panostin urheiluun, urheiluvaatteisiin jne.

Tällä kertaa pääsin lehteen aivan eri näkökulmasta. Juttu koskee nimittäin kokonaisvaltaista hyvinvointia, uraa sekä viime marraskuussa ilmestynyttä kirjaani. En olisi ikinä uskonut, että joskus pääsisin kertomaan tätä näkökulmaa.

Jokaisesta julkaistusta jutusta oon aina ollut todella otettu ja ylpeä.

FIT-lehden haastattelu

Haastattelussa kysyttiin mun näkemystä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. En toki halua paljastaa liikaa, koska toivon teidän lukevan jutun lehdestä!

Moni suorittaa hyvinvointia ja nopeasti siitä saattaakin tulla taakka, jossa odotetaan ihmettä suorittamalla loputtomia action point -listoja. Me ihmiset jotenkin tiedostamatta ajattelemme, että se mikä toimii toiselle, toimii myös meille, ja näin unohdamme sen asian, että olemme kaikki erilaisia ja kaikille meille hyvinvointi tarkoittaa ihan eri asioita. Jos mietitään ihan jo perusasioita. Osa ihmisistä on aamuvirkkuja ja toiset taas iltaihmisiä. Näin ollen se aikaisen aamun lenkki ei toimi kaikille. On hyvä myös miettiä koko hyvinvointia hieman isommin. Se ei koostu vain liikunnasta ja ravinnosta, vaan kaikesta, aivan kaikesta.

En usko, että kukaan pystyy sanomaan toiselle, miten saavutat hyvinvoinnin, vaan ennemminkin ulkopuolinen henkilö tai taho voi antaa kysymyksiä ja pohtimisen aiheita minkä avulla jokainen joutuu itse selvittämään mistä se oma hyvinvointi koostuu. Se ei ole helppoa, koska ympäristö, media ja muut ihmiset asettavat tietynlaisen paineen siitä minkälaista elämän tulisi olla.

Lue lisää uusimasta Fit-lehdestä. 


Kirjani 15 tarinaa hyvinvoinnista antaa myös 15 erilaista näkökulmaa hyvinvointiin hyvin erilaisten tarinoiden kautta.

15 tarinaa hyvinvoinnista

Miten arvomaailma muuttuu, jos tuore äiti sairastuu syöpään, tai miten voi uskoa itseensä niinä hetkinä, kun kukaan muu ei usko?
Viisitoista tarinaa hyvinvoinnista kerää yhteen suomalaisten somevaikuttajien henkilökohtaisia tarinoita elämästä, rohkeudesta ja onnellisuudesta. Oman tarinansa kertovat muun muassa Sara Vanninen, Eveliina Tistelgren, Marjaana Lehtinen ja Monna Pursiainen.
He puhuvat käännekohdista, jotka ovat muuttaneet heidän käsityksensä hyvinvoinnista. Tarinoista opit ottamaan haltuun vaikuttajien käytännölliset keinot hallita elämän kaaoskohtia ja tarkastelemaan ongelmia ratkaisukeskeisesti. Kirja johdattelee sinua löytämään oman tiesi kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kirjan pääset ostamaan täältä.