Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

4 Vinkkiä oman unelmien työuran rakentamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Uma Workspace

Miten voit rakentaa oman unelmien työuran? Uskotko jos sanon, että se on mahdollista ihan jokaiselle meistä? Mistä sitten ainekset unelmien uran rakentamiseen? Tässä kirjoituksessa annan teille reseptin, mutta aineksien löytäminen jää teidän vastuulle. Ne ainekset löytyvät jokapäiväisestä elämästä, omasta asenteesta ja tahdonvoimasta sekä niistä pienistä ”momenttumeista”, joita elämä tarjoaa ihan jokaiselle. Ne hetket on vain osattava nähdä ja hyödyntää maksimaalisesti.

Tiesitkö, että mun ihan ensimmäinen työpaikka oli siivoojana ja sen jälkeen olin useamman vuoden puhelinmyyjänä? En ole käynyt Kauppakorkeakoulua tai pelannut työelämässä minkäänlaisilla suhteilla, koska niitä ei ole ollutkaan. Mulla ei ole ollut elämässä sitä luksusta, että olisin voinut keskittyä 100% opiskeluun ja miettiä vain ja ainoastaan koulutusta. Kaikki kouluni olen käynyt töiden ohella. Niin se oli vain pakko, koska muutin pois kotoa jo 17 vuotiaana. Vuokra ja laskut piti jollain maksaa. Olen päässyt etenemään vain ja ainoastaan tekemällä töitä, kouluttamalla itse itseäni aktiivisesti ja hyödyntämällä juuri niitä elämän tarjoamia momenttumeita.

Uma Espa

Nyt korostan, että kaikkien ei tarvitse rakennella omaa unelmien urapolkua. Se ei sovi kaikille ja suurin osa ihmisistä on todella tyytyväisiä omaan uraansa, ilman sen kummempia urasuunnitelmia ja he voivat tehdä samaa työtä monta kymmentä vuotta. Arvostan sitä suuresti. Kaikki me ollaan erilaisia. Tämä kirjoitus on tarkoitettu niille, ketkä taas ovat saman henkisiä, kuin minä.

4 vinkkiä oman unelmien työuran rakentamiseen

  1. Oppimisen jano

Ilman tätä on aika vaikea kasvaa, kehittyä ja päästä etenemään uralla. Jos tätä ei ole, niin luo se itsellesi. Mun oma tavoite on, että joka ikinen päivä pitää oppia jotain uutta. Luen joka päivä alani artikkeleita, seuraan trendejä ja käyn tapahtumissa, seminaareissa, jne. Oppimisen janoon kuuluu myös se, että osaa kuunnella. Kuuntelen ja olen läsnä jokaisessa keskustelussa ja imen kaiken itseeni. Jos en tiedä jostain asiasta, niin selvitän sen heti. Urani alkuvaiheilla, kun olin markkinointiassistenttina kävin ensimmäisen työviikon aikana hakemassa kirjastosta kirjoja markkinoinnista, markkinointijohtamisesta, jne.  Janosin tietoa.

Uma Espa

  1. Asenne

Asenne ratkaisee todella monessa asiassa. Mun asenne on kaikessa ollut se, että kaikki on ratkaistavissa. Ei ole asiaa, johon ei löytyisi ratkaisua. Tällainen asenne auttaa vaikeissa hetkissä, tilanteissa ja jopa epäonnistumisissa. Olen todella ratkaisukeskeinen, joka näkyy siinä, että mahdollisten ongelmien tullessa vastaan olen jo samalla sekunnilla keksinyt ratkaisun ja oma energia ja aika ei mene voivotteluun.

Oma asenne on myös sellainen, että kaikki mitä haluan saavuttaa, on mahdollista. En siis käytä aikaani miettimiseen, että ”tämä olisi kiva” tai ”vitsi jos pääsisin tekemään tätä tai tota”. Oman urani kohdalla mietin vain ja ainoastaan aikajanaa; milloin haluan olla missäkin kohdassa omalla urapolulla ja mitä se vaatii, että pääsen siihen. Se on aika yksinkertaista ja voi kuulostaa kaukaiselta, mutta kun oikeasti laitat omat tavoitteet vaan aikajanalle ja purat ne niin, että tiedät mitä mikäkin vaatii. Näin pystyt aidosti sitä myös tavoittelemaan.

Uma Espa

  1. Momenttumit

Tätä ei voi korostaa tarpeeksi. Sun täytyy olla koko ajan ns. ”hereillä” ja osata tulkita / haistella eri tilanteita. Joskus voi mennä mönkään, mutta se ei haittaa. Sulla täytyy olla rohkeutta hypätä näihin tilanteisiin. Omalla uralla niitä on tullut useampi vastaan ja ilman niitä hetkiä ja omaa reagointia en olisi tässä missä olen nyt. Tällaiset tilanteet ovat juuri niitä missä sulle tarjoutuu, jokin mahdollisuus poistua omalta mukavuusalueelta. Ota se vastaan! Et ikinä tiedä mitä muuta siitä seuraa.

  1. Ideoi, ole luova ja jalkauta se työhösi

Jos vain päivästä toiseen suoritat työsi ilman intohimoa ja luovuutta on hyvin todennäköistä, että loppuelämäsi on juuri sitä mitä teet nyt. Jos taas haluat edetä, niin sun on vaan annettava aikaa luovuudelle ja innovoinnille. Tämä menee vähän samaan kategoriaan kuin ensimmäinen vinkki, mutta tässä kohtaa sun pitää jalkauttaa ne uudet opit ja ideat omaan työhön. Näin kehität itseäsi, mutta myös työtäsi.

Uma Espa

Kasvun paikka

Tänä vuonna olen päässyt tutustumaan upeisiin persooniin esimerkiksi meidän koulutusten kautta. Olen ollut mukana kouluttamassa toistasataa vaikuttajaa ja auttamassa heitä heidän omalla vaikuttajan urapolulla. Aika monet lainalaisuudet pätevät niin vaikuttajan, kuin kenen tahansa muun urapolun kehittämisessä. Mikä rikkaus onkaan ollut päästä olemaan osa näitä vasta alussa olevia tarinoita. Koulutuksissa myös itse olen päässyt oppimaan niin itsestäni, kuin muista ja muiden kautta taas uusista asioista. Vielä vuosi takaperin en ikinä olisi uskonut, että pystyn esiintymään muille, koska tällaiset tilanteet jännittivät todella paljon. Tässä oli taas tilanne, jossa piti vain mennä omalle epämukavuusalueelle ja kehittyä/kasvaa.

Koulutukset olemme päässet pitämään upeissa Uma Workspacen tiloissa, joissa muuten luovuudelle ja työntekijän inspiroinnille on annettu tilasuunnittelun kohdalla avaimet käteen. Koulutuksia on ollut mm. Uma Espalla ja Uma Teurastamolla. Espan toimipiste on Ateneumin kirjakaupan yläkerrassa, joka henkii upean arvokiinteistön maailmaa ja Teurastamon toimipiste on kuin suoraan trendsentterin miellekartasta. Tiloissa on vuokrattavissa kokoushuoneita, mutta pääasiassa homma toimii kuukausipassilla. Päiväpassin saa 25 eurolla ja kuukausipassin saa alkaen 279 e / kk. Tiloissa on myös äänieristetyt puhelinkopit, oma kahvio, inspiroivia työspotteja ja perinteisiä toimistopöytiä. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

Lue myös: Pitäisi olla täydellinen

Kaupallinen yhteistyö: Uma Workspace

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *