Hae
Johanna Tolppola

Mitä tehdä kun lapsi puree

Theo on nyt reilu yksi vuotias ja hän on oppinut paljon uusia asioita. Yksi näistä uusista asioista on pureminen. Vielä Theo ei onneksi vieraita pure, mutta mä olen hänen pääkohde. Mitä tulisi tehdä kun lapsi puree?

Kun lapsi puree

Yleensä tilanne on sellainen, että istun jossain ja Theo tulee mun luokse ja puraisee mua reidestä. Siihen jää ihan sellaiset pienet hampaan jäljet. Toinen tilanne saattaa olla sellainen, että nostan Theon syliin ja hän puraisee mua olkapäästä.

Mun mielestä nämä tilanteet eroaa toisistaan sillä tavalla, että kun Theo puraisee mua jalasta, niin hän selvästi hakee huomiota. Sylissä purressaan hän käy taas kierroksilla ja luulen, että pureminen on ”vahinko”, jonka hän tekee kun on innoissaan. Voin toki olla väärässä tästä.

Miten reagoin

Kun Theo puraisee mua jalasta, niin kiellän häntä ja sanon soosoo. Theo selvästi tajuaa, että tekee väärin, koska ottaa surullisen ilmeen. Se mikä on kaikista jännin juttu on, että kieltämisestä huolimatta ja vaikka Theon suupielet on alaspäin, niin hän silti puree heti uudestaan. Selvästi tajuaa, että tekee väärin ja on jopa surullinen, että tekee näin, mutta silti vain puraisee. Tässä vaiheessa kiinnitän hänen huomionsa muualle ja pureminen unohtuu.

Miten puremisen saisi loppumaan?

Mulla ei ole mitään käsitystä siitä miten puremisen saisi loppumaan. Kieltäminen ei auta, koska uhmaa selvästi mun kieltoa ja puraisee vaan uudelleen. Huomion muualle vieminen auttaa itse tilanteessa, mutta se ei ennalta ehkäise puremista.

Theolla alkaa tammikuussa tarha ja olisi kiva saada tämä loppumaan ennen sitä. Kiva, jos se tarhassa puree muita lapsia. Toivottavasti ei!

Onko mun lukijoista joku jolla olisi tähän hyvä vinkki? <3 

4 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Noup. Ei hajuakaan! ? Toiv unohtuu pian! Oisko taas vaan joku vaihe. ? Voisitko tehdä taas vaatepostauksen? Ja miten imetys? Haluisin kuulla kuinka lopetit/lopetat sen?

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka! Joo varmasti joku vaihe. Se on onneksi jo helpottunut. 🙂 Joo mielelläni teen. 🙂 Nyt olen pääsääntöisesti lopettanut. Illalla annan vain kerran. Sen tein vaiheittain. 🙂

 2. satu kirjoitti:

  Meidän 1v3kk keksi kans puremisen yhden vuoden hujakoilla! Muutaman kuukauden kuluessa on hiukan lieventynyt into puraista, mutta edelleen kuitenkin tekee sitä. On myös puraissut muita lapsia ja se vasta onkin inhottavaa 🙁 oon huomannut että tekee sitä kun on todella innoissaan esim muista lapsista ja käy halaamassa ja samalla puraisee. Näyttää siltä että yrittää antaa pusua toiselle mutta ei ehkä erota pusun/puremisen eroa! Tai jos on tosi väsynyt niin sitten saattaa puraista mua just olkapäähän. Oon kans kieltänyt ja ottanut pois tilanteesta, mutta en tiedä onko tähän muuta ratkaisua kuin nämä ja toivoa että vaihe menee pian ohi! Pussaamista ollaan myös ”harjoiteltu” eli selkeästi näytetty että siihen ei kuulu hampaat 😀

 3. Nina kirjoitti:

  ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *