Hae
Johanna Tolppola

Raskauskilot Ja Paino 1,5 viikkoa Synnytyksestä

Kuten vakkarilukijat tietävät, niin kieltäydyin raskauden loppuvaiheessa menemästä vaa’alle. Neuvolassa paino otettiin tietenkin aina ylös, mutta pyysin etteivät he kerro sitä minulle. Nyt kun lapsi on maailmassa ja raskaus on takana, niin tottakai olin kiinnostunut tietämään paljonko niitä raskauskiloja oli sitten tullut.

Mulla oli tällä viikolla neuvola ja sain kuulla paljonko paino oli päivää ennen synnytystä. Kiloja oli tullut hurjat 21 kg!! Neuvolassa sanottiin, että loppu vaiheessa mulla oli noussu paino kilo per viikko, joka selvästi oli nestettä. Olin kyllä aika shokissa tuosta painomäärästä. Toisaalta en päässyt liikkumaan ollenkaan koko raskauden aikana, joten jo pelkästään kulutuksen tippuminen vaikutti paljon painon nousuun. Liikuin ennen raskautta sellaiset 6-8 kertaa viikossa. Kävin 4-5 kertaa viikossa salilla ja viikosta riippuen 2-3 kertaa viikossa aamulenkillä.

Kävin nyt samalla neuvolan vaa’alla 1,5 viikkoa synnytyksestä ja painoa oli tippunut tuossa ajassa 11 kg. Eli aika paljon mulla on ollut sitä nestettä. Vauvahan painoi noin 3,7 kg. Eli tällä hetkellä 1,5 viikkoa synnytyksestä mulla on 10 kg lähtöpainoon. Onhan sekin aika isomäärä, mutta annan kropalle aikaa palautua sektiosta ja raskaudesta. En ota stressiä painon suhteen vaan menen täysin kropan ehdoilla. En myöskään voi ruveta heti dieetille, koska haluan imettää ja dieetti ei sovi siihen yhtälöön.

Tällä hetkellä odotan, että pääsen vaunulenkeille ja ihmisten ilmoille. Tämä 1,5 viikkoa kotosalla tekemättä mitään alkaa kyllä tuntua. 😀 Ja on muuten ihanaa ettei ole liitoskipuja enää! Halleluja!

 

6 kommenttia

 1. ani kirjoitti:

  ihan mielenkiinnosta kysyn, miks et pystyny liikkua raskauden aikana?
  oot järkevä ku oottelet kunnolla palautumista. sä pääset vielä huippukuntoon!
  eikö sektion kaa saa lähteä edes kevyelle lenkille?

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Alkuraskaudessa mulla vaivasi niin paha pahoinvointi, että oksensin koko ajan ja sitä kesti viikolle 18 asti. Tän jälkeen mulle tuli niin pahat liitoskivut, että autosta kotiin kävelykin oli jäätävää tuskaa. :/ Sektion jölkeen pääsee pikku hiljaa aloittamaan liikunnan, mutta esim. 4 ekaan viikkoon ei saa nostaa edes kauppakassia. Pikku hiljaa siis palaudutaan ja palataan liikunnan pariin. 🙂

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Kaks viikkoa synnytyksen jälkeen on nyt joka päivä käyty vaunulenkillä ja niin tekee kyllä hyvää. Mullakin kun tuo liikkuminen rajoittui liitoskipujen takia paljon. On niin ihanaa päästä kävelemään, muut treenit saa nyt vielä odottaa, mutta lenkkeily riittääkin nyt vallan hyvin! Toivottavasti tekin pian pääsette ?

  • johannavaris kirjoitti:

   Mun pitäs nyt aloittaa ne vaunulenkit myös kun mini on nyt 2 viikkoa. Uskon, että myös täällä me molemmat nautitaan niistä. 🙂 Noi liitoskivut oli kyllä ihan kauheet!!

 3. H kirjoitti:

  Muakin alko loppu raskaudesta ahdistaa painon nousu, vaikka näin jopa itse ihan selvästi, että se on nestettä. Menin lopulta lipokkaissa synnyttämään, koske ne oli ainoat mukavat kengät siinä vaiheessa 😀

  Mulla tuli lopulta myös about 20kg painoa ja viikko synnytyksestä kun kävin vaa’alla niin lähtöpainoon oli 8kg jäljellä. Itsellekkin on tällä hetkellä tärkeintä imetys ja vauvan hyvinvointi sekä tietystä oma palautuminen, joten vaunulenkit ja terveellinen ruoka saa toistaseksi toistaseksi riittää ja dieetin aika on joskus tulevaisuudessa 🙂 vauva siis nyt 2vk 2pv meillä.

  • johannavaris kirjoitti:

   Moikka! Kiva kun kommentoit! Eli aika samanlainen tausta kuin myös mulla. 🙂 Eli nestettä ollut myös jonkin verran. 🙂 Onnea sinne pikkuisesta! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *