Hae
Johanna Tolppola

2 vrk valveilla ja vauvan kanssa osastolle

2 vrk hereillä ja vauvan kanssa osastolle totta tosiaan! Huh mikä viikko takana! Tai no huh mitkä kaksi viikkoa. Nytkö se kahden lapsen sairastelukierre alkoi?

Perheen sairastelukierre

Mies sairastui angiinaan tossa 3 viikkoa sitten. Siitä viikko niin Theo sairastui kurkunpääntulehdukseen ja oli kotona viikon. Nostan kyllä hattua kaikille vanhemmille, jotka ovat kotona vauvan että 4 vuotiaan lapsen kanssa. Vaikka Theo olis miten kipeä niin aktivisuustaso ei laske yhtään, EI YHTÄÄN. Siinä on kiva olla kotosalla, kun lapsi ei pääse mihinkään kipeänä edes tuhlaamaan sitä energiaa.

Celine itki melkein koko yön

Celinen sairastuminen

Tästä sitten viikko ja mulla oli Celinen kanssa järkyttävä yö. Valvottiin ihan koko yö. Celine itkeskeli ja ei halunnut maitoa. Nukahteli vain 10-15 min pätkiä ja sitten taas säpsähti kauheaan huutoon. En heti edes ajatellut, että Celine on kipeä vaan ajattelin sen olevan jotain vatsakipua.

Celine meni muutamaksi tunniksi hoitoon mammalaan, kun mulla oli luento Mercuriassa Monnan kanssa. Kun hain Celinen niin mamma sanoi, että Celine tuntuu nyt kipeältä.

Varasin ajan Mehiläiseen ja menin Celinen kanssa sinne. Siellä oikeastaan mullekin vasta näkyi ihan kunnolla, että nyt se flunssa iski oikein tosissaan. Celine röhisi oikein kunnolla ja nenä vuoti todella paljon. Lääkäri otti heti RSV-näytteen, tulehdusarvot sekä influenssanäytteet ja kaikki oli onneksi negatiivisia. Saatiin kumminkin lähete Jorviin, jos tilanne pahenee kotona.

Kotona imuroin letkulla Celinen nenää 10-15 min välein monta tuntia, koska se vaan vuoti ja Celine itki koko ajan. Mies lähti pelaamaan jääkiekkoa ja yritin siinä nukuttaa Theoa ja samalla hoitaa Celineä. Theo onneksi nukahti ja ei enää herännyt Celinen itkuun. Kun mies tuli jääkiekosta kotiin joskus klo 22 jälkeen, niin sanoin että mä olen nyt valvonut yli 1,5 vrk putkeen ja Celine vaan huutaa ja röhisee, että nyt mä lähden sinne Jorviin.

vauvan kanssa osastolle

Olin Jorvissa tasan klo 24 ja juuri kun olin menossa itkevän vauvan kanssa sisään, ovella sanottiin, että tänne ei pääse tuntiin. Voitte kuvitella fiiliksen. Siellä oli joku tilanne päällä ja rakennukseen ei saanut mennä sisään. Odotin itkevän vauvan kanssa autossa tunnin ja 01.00 päästiin sisään.

Onneksi päästiin heti lääkärille. Celinellä oli 39 astetta kuumetta ja röhisi paljon, joten päästiin vauvan kanssa osastolle. Koronanäytteet otettiin toki ennakkoon ja muitakin labroja, joten osastolla oltiin lopulta 03.00. Tässä vaiheessa valvottuja tunteja aivan liikaa. Klo oli 03.40 kun sain rauhoitettua Celinen patjalle lattialle mun viereen. Siinä nukuttiin taas pätkittäin. Välillä tyhjennettiin nenää, vaihdettiin johtojen paikkaa jne.

Aamupäivällä lääkäri tuli käymään ja aamulabrojen tulokset olivat ihan hyvät, joten tultiin yhteiseen päätökseen, että päästään kotiin. Sain kumminkin mukaani laimennettua nasoliinia, joka auttoi mun mielestä tosi hyvin.

Kello oli noin 13.00 päästiin kotiin. Mun oma äiti tuli heti meille ja toi myös ruokaa. En ollut syönyt kunnon ateriaa 22 tuntiin. Sairaalassa sain aamulla syötyä banaanin ja vaalean leivän ensihätään. Mun olo oli ihan kamala. Mua huimas, oksetti, ja sattui jokaiseen lihakseen. Kotona menin heti nukkumaan ja mun äiti oli Celinen kanssa. Nukuin ihan sikeitä 2 tuntia ja olo muuttui ihan täysin. Uskomatonta, että vain 2 h unta sai aikaan noin ison muutoksen.

Nyt sitten Celine on edelleen kipeä ja näyttäisi laittavan silmätulehduksenkin päälle, mutta yöt ovat onneksi olleet parempia. Vaikkakin edelleen herätään semmoiset 5-7 kertaa yössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *