Hae
Johanna Tolppola

Paljon tuli raskauskiloja ja mitä jäi synnärille

Paljonko raskauskiloja oikein tuli ja mitä jäikään synnärille? Raskauden alussa kiloja kertyi hyvin maltillisesti; ainoastaan 5 kg ensimmäisen 6 kk aikana. Ensimmäisen 3 kk aikana jopa laihduin todella huonon olon takia. Kuten yleensäkin niin raskauden loppusuoralla kiloja tuli nopeammalla tahdilla.

Ensimmäisessä raskaudessa raskauskiloja tuli noin 30, jotka kaikki lähti itsestään ensimmäisen 9 kk aikana. Tällä kertaa lähtötilanne oli +10 kg verrattuna edelliseen raskauteen.

Paljonko raskauskiloja tuli

Tässä toisessa raskaudessa raskauskiloja kertyi 19 kg. Olin henkisesti varautunut siihen samaan 30 kiloon mitä oli esikoisen raskaudessa. Eli olen huojentunut, ettei nyt ihan noin paljoa tullut. Toki siihen omaan tavoitepainoon on saman verran matkaa, kuin ensimmäisessä raskaudessa, koska nyt lähtöpaino oli sen 10 kiloa enemmän. Eli synnytyssairaalaan lähtiessä matkaa tavoitepainoon oli se 30 kg.

Ensimmäisessä raskaudessa palauduin todella hyvin ja mielestäni kilojakin lähti todella nopeasti.

”Hauskinta” tai ehkä kummallisinta on, että synnytyssairaalaan kiloja jäi vain kolme. 😀 😀 Eli vähemmän mitä itse vauva painoi. Vauva painoi syntyessään 3330 g ja siihen päälle lapsivesi + istukka jne. En tiedä miksi, mutta keho siis selvästi keräsi entisestään nestettä sairaalassa ollessani. Edellisessä raskaudessa sairaalaan taisi jäädä melkein 10 kg. Kun pääsin tytön kanssa kotiin, niin vatsa oikeasti näytti siltä, että olen edelleen viimeisilläni raskaana. Esikoinenkin kysyi, että onko äidin mahassa toinen vauva. 😀

Päivä ennen synnytystä.

Nyt synnytyksestä on kulunut 11 päivää ja kiloja on lähtenyt 8,7 kg. Lähtöpainoon on siis matkaa noin 10 kg ja tavoite painoon sen 20 kg. Vatsa näyttää edelleen siltä, että olisin raskaana. Tiedän, että toisen raskauden palautuminen vie keholta enemmän aikaa ja en tietenkään ota asiasta stressiä.

Totta kai odotan sitä, että keho tuntuisi ja näyttäisi omalta. Olen kumminkin todella kiitollinen siitä työstä minkä oma keho on tehnyt; olen saanut elämääni kaksi aivan ihanaa lasta.

Odotan, että olen palautunut sektiosta kunnolla, jotta voin aloittaa vaunulenkit ja päästä oikeasti ihan vain kävelemään. Koko raskauden ajan olin niin huonossa kunnossa, että päivässä askelia tuli muutama sata. Kaipaan raikasta ilmaa, liikkumista ja sitä tunnetta, että elämä ei pyöri vain kotisohvan ja makkarin välillä.

Lue myös: +5kg raskauskiloja 6 kuukaudessa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.