Hae
Johanna Tolppola

Näin poliisi huomioi lapsiperheitä

Ensimmäistä kertaa elämässäni poliisi pysäytti minut ihan vilkkujen kanssa viime sunnuntaina. Toisaalta tämähän on aika hyvin, koska mulla on ollut kortti kumminkin jo 16 vuotta.

MUT PYSÄYTETTIIN

Viime sunnuntaina olin matkalla Theon kanssa kahdestaan Porvooseen. Ajoin motarilla ihan rajoitusten mukaan ja poliisi sattui ajamaan aika pitkän pätkän takanani.

Jonkun ajan päästä he kumminkin laittoivat vilkut päälle ja tajusin, että nyt varmaan mun pitää pysähtyä. Ajoin motarilta ulos ja pysähdyin huoltoaseman pihaan, jonne poliisi seurasi.

Avaisin ikkunan ja vastassa oli todella mukava naispoliisi hymysuin. Hän sanoi, että auto on katsastamatta. Mulla ei ollut tästä hajuakaan. Ostettiin kaksi vuotta vanha auto viime keväänä ja olin siinä uskossa, että katsastus täytyy tehdä vasta 2022. Tai siis näin mieheni oli sanonut, koska itse automyyjä oli oston yhteydessä tämän maininnut.

No nainen toki huomasi miten yllättynyt olin ja näytti mulle, että auto tosiaan tulee katsastaa nyt heti. Kun kyseessä oli aika uusi auto, niin sain vain huomautuksen ja käskyn mennä katsastamaan auto heti seuraavana arkipäivänä.

Näin poliisi huomioi lapsiperheitä

Poliisi näki, että Theo oli takapenkillä turvaistuimessaan ja sanoi, että turvaistuin näyttää vähän pieneltä. Turvaistuimessa on ominaisuus, että niskatukea saa siirrettyä ylös päin ja hän auttoi mua nostamaan tuen maksimiin. Teon päälaki tulee silti hieman yli niskatuen ja poliisi sanoi, että se ei saisi tulla yhtään yli, joten kannattaa turvallisuussyistä hommata uusi istuin.

Kyseinen istuin on suunniteltu neljä vuotiaaksi asti ja Theo on 3,5 vuotta, jonka takia en osannut edes ajatella sen olevan pieni. Onneksi poliisi mainitsi tästä, koska ehdottomasti turvallisuus ja varsinkin oman lapsen turvallisuus on ensisijaisen tärkeää.

Samassa yhteydessä Theo vaan sanoi mulle, että poliisi tuli auttamaan äitiä ja tavallaan näinhän se oli. 😀

Nainen kävi moikkaamassa Theoa ja selvästi häntä hieman jännitti kyseinen kohtaaminen. Theolta tuli muutama kyynel ja pyysi mua halaamaan häntä. Theo ei kumminkaan itkenyt, vaan selvästi jännitti kohtaamista.

Nainen toi Theolle heijastimen ja hän sai valita kaksi poliisikoirakuvakorttia itselleen. Musta oli ihan mahtavaa, että poliisit ovat varautuneet näin lasten kohtaamisiin. Jäi itselle todella hyvä mieli ja Theokin muistaa tämän varmasti pitkään. Hän kumminkin iltaisin aina leikkii, että on poliisi ja saattaa mut mm. suihkuun, jolloin mun pitää sanoa ”kiitos poliisi”. 😀

Lue myös: MAKUUHUONEEN TILANJAKO-OVI JA SEINÄN PANELOINTI