Hae
Johanna Tolppola

Olen opetellut kokkaamaan lapseni takia

Nyt olen joutunut opettelemaan kokkaamaan. En itseni, vaan lapseni takia. Oon itse ollut todella nirso niin lapsena, kuin aikuisena. Nyt toki koko ajan oma ruokavalio monipuolistuu ja olen päässyt yli monesta ruokakammosta. Theo täytti marraskuussa kolme ja kiitos päiväkodin hän saa siellä maistella monipuolisesti eri ruokia. Meillä kotona ruokavalio koostuu hyvin perusruuista mitä itsekin olen koko lapsuuden syönyt.

Opettelin kokkaamaan lapseni takia

Minä ja mieheni ollaan molemmat kokkaamisen suhteen peukalo keskellä kämmentä. Myös mieheni on nirso ruokailija, mutta hän kylläkin maistelee rohkeammin kuin minä. 😀

Nyt sitten päätin, että meidän perheen on vain pakko ruveta opettelemaan uusia ruokia ja sainkin inspiraation Ruokaboxin resepteistä. En tilannut Ruokaboxia, mutta katsoin heidän muksureseptejään ja poimin sieltä aina viikkoon muutaman uuden ruuan.

Meillä menee ihan älytön määrä rahaa kuukaudessa kauppaan. Ei siis ruokaan, vaan kauppaan. Emme ole olleet aikaisemmin yhtään suunnitelmallisia vaan kaupassa on tyyliin käyty 1-2 kertaa päivässä, joka on ihan hullua. Meidän lähikauppa on vielä todella kallis, joten puhutaan kuukausitasolla yli tuhannesta eurosta mitä ollaan saatu törsättyä kauppaan. Ja huom. silti syödään usein ulkona.

No rahankin menon kannalta olen nyt tehnyt joka sunnuntai seuraavan viikon ruokalistan ja ollaan käyty Lidl:ssä. Sain viikon ruuat alle satasella, joten säästö on kyllä ihan mieletön.

Mitä ruokia ollaan tehty

Oon tehnyt mm. pannulasagnea, uunikanaa ja riisiä, lohta kasviksilla, one pot -makkaraperunat, chili con carnea jne. Yksi viikonloppu tehtiin kotona pizzaa. En ihan vielä voi sanoa, että ruuat olisi jotenkin todella herkullisia. 😀 Theo ei ole vielä suostunut syömään yhtäkään uusista ruuista, mutta jokaista on maistellut. En halua pakottaa Theoa syömään, vaan aina pitää maistella. Jos ei tykkää, niin sitten ei tarvitse syödä, mutta muuta ruokaa ei tule tilalle. Uskon, että kun uudet ruuat ovat vaan tarpeeksi usein tarjolla, niin pikkuhiljaa hänkin tottuu uusiin ruokiin. En aio luovuttaa!

En voi sanoa, että olisin mitenkään nauttinut kokkaamisesta, mutta onneksi se ei ole ketuttanut. Se on pääasia. Ehkäpä joskus opin siitä myös tykkäämään.

Minkälaista ruokaa teidän lapsiperheessä syödään?

Lue myös: Väsymyksen syy löytyi verikokeessa