Hae
Johanna Tolppola

Melkein kaikki meni pieleen

Nyt ollaan eletty ensimmäinen viikko uudessa kodissa. Voin sanoa, ettei kaikki mennyt niin kuin piti. Pääasia kumminkin on, että pääsiäisenä päästiin kuin päästiin muuttamaan.

Aikamoinen show

Uuden asunnon kaupat olivat siis viime viikon keskiviikkona. Alun perin niiden piti olla klo 11, mutta sain epämiellyttävän puhelun tiistaina iltapäivästä, ettei pankki ollut saanut osakekirjoja kauppaa varten. Siinä sitten metsästettiin välittäjän ja omistajan kanssa missä ihmeessä ne ovat. Kauppa varmistui vasta keskiviikkona klo 11, että kaupat edes ovat. Ne siirtyivät iltapäivälle, mutta pääasia että kaupat saatiin tehtyä.

Keskiviikkona huoltomies kävi purkamassa yhden kaapin kuivausrumpua ja pesukonetta varten, joiden piti tulla kotiin kuljetettuna ja asennettuna myös keskiviikkona. No ne eivät tulleet vaan kuljetus siirtyi torstaille.

Keskiviikkona piti tulla myös maalari, mutta sekin siirtyi torstaille.

Saimme sentään tapetoitua Theon huoneen.

Torstai toivoa täynnä

No torstaina sitten kodinkoneiden kuljetuksessa paljastui virhe ja jouduimme peruuttamaan koko tilauksen. Mieheni lähti yksitellen hakemaan uusia kodinkoneita suoraan liikkeestä uudelle asunnolle. Ensimmäisen lastin saapuessa oma otteeni lipesi ja pesukone tipahti suoraan hiekalle. Siihen tuli useita naarmuja. Ei siinä mitään, mieheni lähti noutamaan toista konetta ja samalla sai onneksi sovittua tippuneen vaihdosta. Tällä kertaa naapuri tuli avuksi kantamiseen. 😀

Maalari tuli maalaamaan seinät ja ne jäivät hieman raidalliseksi. Ajattelin, että raidat kyllä lähtevät pois maalin kuivuessa.

Torstaina illalla putkimies tuli paikalle, jonka olisi pitänyt tulla jo aamupäivällä. Meidän piti vaihtaa altaat ja hanat. No selvisi, ettei altaita voi vaihtaa, koska taso repeää. Meillä tasot eivät ole kiveä vaan laminaattia. Päädyimme, että vaihdamme vain hanat. Useiden tuntien säätämisen jälkeen klo 22.00 pääsin 14 tunnin jälkeen lähtemään pois uudelta asunnolta. Kasasin päivän aikana myös tv-tason, lipaston ja kenkätelineen. Jos joku ihmettelee miksi mieheni ei kasaa näitä niin syy on se, että hän kyllä kasasi kenkätelineen, jonka jouduin lopulta purkamaan ja kasaamaan itse uudelleen.

Perjantai

Perjantaina tulimme mieheni kanssa asunnolle tekemään suursiivouksen. Asunnolla huomasin, että maalatut seinät olivat edelleen raidallisia, joten maalasin itse seinät uudelleen. Mieheni siivosi koko asunnon lattiasta kattoon.

Muuttopäivä

Lauantaina pääsimme vihdoin ja viimein muuttamaan. Muuttomiehet ja mieheni isä olivat apuna. He tyhjensivät entisen kotimme tunnissa. Muutto oli tehty kokonaan noin 2 tunnissa ja siitä 3 tuntia olimme purkaneet aivan kaiken. Saimme koko asunnon tauluja myöten valmiiksi yhdessä päivässä. Sen suhteen kaikki meni onneksi todella hyvin.

Kyllä tässä kaikenlaista oli. Pakko kertoa hauska juttu. Yksi mieheni mun mielestä nolo piirre on, ettei hän tunne minkäänlaista häpeää. Valitin ettei kylppärin saunan puoleinen viemäri vedä. Ei mennyt hetkeäkään, kun hän pamahti sisään tuntemattoman miehen kanssa, jolla oli työkalut mukana. Mieheni oli mennyt soittamaan pokkana naapurin ovikelloa ja mikä tuuri, että siellä asui putkimies/asentaja. Hän tuli pelien ja vehkeiden kanssa ja puhdisti koko viemärin jollakin ihme vekottimella. 😀 Samalla korjasi meidän ovikellon. 😀 Kiitin ja pyysin anteeksi. Näinä hetkinä mua hävettää, mutta olen samalla kiitollinen, että asioihin löytyy nopeasti ratkaisu.