Hae
Johanna Tolppola

Uusien rutiinien metsästys

Terveisiä mistäs muualtakaan, kuin kotoa. Etätoimistolla ollaan oltu nyt viikko, joka on muuten tuntunut vähintään kuukaudelta. Olen aika sosiaalinen ihminen ja saan paljon energiaa muista, joten yksin oleminen ei ole ihan helpoimmasta päästä. Toki työteho on aika korkea, koska ei ole mitään häiriötekijöitä, mutta jo näin viikon jälkeen todella kaipaan niitä keskeytyksiä ja sosiaalisia kontakteja ihan livenä.

Uudet rutiinit hakusessa

Ensimmäinen viikko oli opettelua. Päivät menivät aika sumussa ja arjessa ei ollut kaipaamaani rytmiä. Toki joka aamu herään kuudelta ja syön samaan aikaan aamiaisen jne., mutta päivät eivät lähteneet käyntiin niin miten olin tottunut.

Tänään sitten päätin kokeilla jotain ihan muuta. Aamiaisen jälkeen vein Theon päiväkotiin ja lähdin lenkille. Olin reippailemassa noin 30 minuuttia, jonka jälkeen tein kotona vielä aamujoogan. Sitten suihkun kautta ensimmäiseen etäpalaveriin. Oli muuten hyvä olo tän jälkeen. Selvästi tarvitsen pienen aamuaktivoinnin, jotta saan aivot käyntiin ja aidosti herättyä tähän päivään.

Pyrin tästä eteenpäin tähän samaan ma-pe. Uskon sen auttavan päivän rytmittämiseen.

Kaipaan sosiaalisia tilanteita

Etätyössä on se huono puoli, että tuntuu siltä, ettei koskaan lähde työpaikalta. Tämän takia sosiaaliset suhteet on todella tärkeässä roolissa, mutta miten sosialisoitua, kun kaikki on eristyksissä kotona.

Tänään tulen ainakin jäämään vähäksi aikaa pihalle, kun haen Theon päiväkodista. Pakko päästä taas raittiiseen ilmaan.

Tulevana viikonloppuna meillä on mieheni kanssa taas treffipäivä. Meillä oli vaikka mitä suunnitelmia, mutta vallitsevan tilanteen johdosta tyydytään koti-iltaan leffan ja ehkä viinin kera.

Ei se auta kuin mennä päivä kerrallaan eteenpäin tässä absurdissa tilanteessa ja käytetään tämä aika jollain tavalla hyödyksi. Itse olen ainakin siivonnut jo varaston, tehnyt PALJON rästihommia ja myös levännyt. Omalla kohdalla kaikki edellä mainitut ovat saavutuksia.

Loppuun haluan vielä tarkentaa muutaman kommentin takia mahdollisia epäselvyyksiä:

 1. En ole ammatiltani bloggaaja vaan teen töitä esimiestehtävissä ja päivät myös etänä täyttyy useista eri puhelinpalavereista ja töistä, jotka vaativat 100% läsnäoloni. En siis missään nimessä vie lasta päiväkotiin sen takia, että voisin joogata ja käydä lenkillä ja vähän kirjoitella blogia. 😀 Ai että, jos tämä blogi olisikin mun päätyö niin silloin kyllä Theo voisi olla kotona, koska blogin pystyy päivittämään vaikka yöllä.

2. Mieheni on töissä, joka vaatii taas 100% läsnäolon ja hänellä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta olla etänä.

3. Theo on 2,5 vuotta ja hyvin aktiivinen. En pysty tekemään yhtään töitä, jos hän on kotona. Ja jos ottaisin hänet kotiin ja joutuisin olla tekemättä töitä, niin se olisi minulle palkatonta (luonnollisesti).

Tämä myös tarkoittaisi, että jos en tekisi töitä 2-4 kk, minulla ei varmaan olisi enää työpaikkaa + taloudellisesti se tekisi niin merkittävän loven meidän talouteen, että emme saisi edes kiinteitä kuluja katettua mieheni palkalla. Eli se olisi katastrofi.

Tässä tapauksessa jos itse ottaisin lapsen päiväkodista vapaaehtoisesti (ja itseasiassa vaikka valtio määräisi päiväkodit kiinni), niin se myös tarkoittaa sitä, että edes Kela tai liitto ei maksaisi minulle mitään, koska kyseessä ei ole karanteeni.

4. Kaikki päiväkodit ovat auki normaalisti. Jos on mahdollista olla lapsen kanssa kotona niin se on suotavaa, mutta meidänkin päiväkodissa on monia lapsia joiden vanhemmat ovat samanlaisessa tilanteessa kuin esim. itse. Olen heidän kanssaan puhunut ja monella on juuri näin, että voi olla etänä, mutta töitä ei voi vain tehdä jos lapsi on kotona.

Sumasummarum. Theo ei missään nimessä ole täyttä päivää päiväkodissa vaan teen tehokkaasti työni ja haen Theon ajoissa aina kotiin. Mieheni tekee 10-12 tunnin työvuoroja, joten omalta osaltani olen se joka voi tiivistää päivää kummastakin päästä hieman. Onneksi edes niin. 🙂

Lue myös: Korona iski kukkaroon

7 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Samoja ajatuksia. Kovasti kaipaan jo ihmiskontakteja. Voi kun tilanne menisi pian ohi. Saanko kysyä miksi Theo ei ole kotona? Eikö se ole mahdollista? Olen ymmärtänyt että vain hoitotyöntekijöiden lapset saavat käyttää päivähoitoa? Pelkäänkö sen tarttuvan Theoon? Teihin?

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Joo niinpä! <3 Kaikki saavat vielä tällä hetkellä käyttää päiväkotia eli ne on normaalisti auki. Siellä on paljon mutakin lapsia, joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuutta pitää lasta kotona / olla palkattomalla useamman kuukauden. 🙂

 2. Jenni kirjoitti:

  Kuinka itsekästä ja vastuutonta toimintaa! Tällä hetkellä monissa huomattavasti vaativammissa töissä ihmiset pitää lapsensa kotona ja hoitaa silti työnsä parhaansa mukaan. Sinä viet lapsen hoitoon ja lenkkeilen ja joogaat. Ja vaarannat samalla kirjaimellisesti muiden henkeä. Muista tämä, kun Suomessa alkaa kuolla enemmän väkeä. Ja kyllähän sinä muistat.

  • Johanna kirjoitti:

   Moikka, ymmärrän hyvin mielipiteesi. Otan koronan hyvin vakavasti myös ja välttelen sosiaalisia tilanteita, kuten kuuluukin. Mieheni on alalla, joka vaatii 100% läsnäolon eli etätyö / poissaolo ei ole mahdollista. Minulla etätyö on mahdollista mutta Theo on 2,5 vuotias, joka tarkoittaa, että hän vaatii 110% läsnäolon eli silloin etätyö ei ole millään tavalla mahdollista. Ainoa vaihtoehto olisi, että joko minä tai mieheni olisi palkattomana kotona ja valitettavasti se ei taas ole meidän perheelle mahdollista. Arvostan todella niitä ketkä pystyy olemaan etänä + samalla hoitamaan lasta, Meillä se ei ole millään tavalla mahdollista hoitaa noin. Myös omat vanhempani ja mieheni vanhemmat ovat töissä osa ihan fyysisesti ja osa etänä ja näin ollen myös he eivät voi vahtia työpäivän aikana Theoa. Jos Päiväkoti menee kiinni meidän tulee todella pohtia miten kaiken järjestämme, koska jos olisin hoitamatta töitäni 2-4 kk (samoin mieheni) niin olisimme molemmat työttömiä. En ole ammatiltani bloggaaja vaan teen töitä markkinointijohtamisen esimiestehtävssä.

 3. Siru Laurila kirjoitti:

  Kriittisten alojen työntekijät vievät lapsen päivähoitoon!! Eli terveydenhoitoala. Ei bloggaaja! Nyt järkeä! Ei lenkkeilijä/ aamujoogaaja! Ei minäminäminä. Ihan oikeasti!!

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka, kiitos paljon kommentista. Ymmärrän kantasi hyvin. Päiväkodit on tällä alueella ja ilmeisesti koko Suomessa auki ihan normaalisti ainakin toistaiseksi. NIIn pitkään kun päiväkoti on auki tulemme sitä myös hyödyntämään. Otan koronan hyvin vakavasti myös ja välttelen sosiaalisia tilanteita, kuten kuuluukin. Mieheni on alalla, joka vaatii 100% läsnäolon eli etätyö / poissaolo ei ole mahdollista. En ole ammatiltani bloggaaja vaan teen töitä markkinointijohtamisen esimiestehtävssä. Minulla etätyö on mahdollista mutta Theo on todella aktiivinen ja en voi pitää häntä kotona jos teen töitä. Meidän lapsi ei ole sellainen jolle voisi laittaa vaan tv:n päälle ja sitten itse voisit tehdä töitä.

   Ainoa vaihtoehto olisi, että joko minä tai mieheni olisi palkattomana kotona ja valitettavasti se ei taas ole meidän perheelle mahdollista. Arvostan todella niitä ketkä pystyy olemaan etänä + samalla hoitamaan lasta. Meillä se ei ole millään tavalla mahdollista hoitaa noin.

   Jos Päiväkoti menee kiinni meidän tulee todella pohtia miten kaiken järjestämme, koska jos olisin hoitamatta töitäni 2-4 kk (samoin mieheni) niin olisimme molemmat työttömiä.

   Ja korjaan vielä, että en siis todella vie lasta päiväkotiin sen takia että voisin hengata rauhassa kotona ja joogata / käydä lenkillä. Sehän olisi täysin hullua. Vien Theon normaalia myöhempään päiväkotiin; samalla tulee 30 min lenkki ja kotona tein 10 min joogan eli venyttelin että saisin paikat auki. Tämän jälkeen taon melkein taukoamatta töitä sinne iltapäivään ja haen ajoissa Theon päiväkodista.

 4. Oravanpyörässä oravaperhe kirjoitti:

  Kyllä menee jengillä tunteisiin ? Työt on tehtävä, niin kauan kuin niitä on. Itse terv.huollossa, eikä tod. mitään etätöitä. En silti raivoa muille, jos joku ei hoida tyyliin neljää lasta ja kolmea firmaa yksin kotona läppäri tulessa. Ihan uskomatonta, mikä sosiaalinen iltanuotio liekehtii joka paikassa. Ei tässä maassa ole yhtäkään auktoriteettia tai gurua, joka olisi voinut ennustaa tän kriisin. Saati sitten hoitaa joka yksityiskohdan täydellisesti.

Kommentointi on suljettu.