Hae
Johanna Tolppola

Asunto myyty – 1,5 kk aikaa löytää uusi koti

Asunto on myyty. Nyt on sitten päässyt käymään niin, että asuntomme meni kaupaksi alta aika yksikön. Nopeasti, paljon nopeammin mitä osasin edes ajatella.

Asunto myyty

Laitoimme asuntomme myyntiin reilu viikko sitten perjantaina. Olemme etsineet isompaa kotia jo jonkin aikaa, mutta mitään sopivaa ei ole löytynyt. Yksi kohde meiltä meni nenän alta, koska oma asunto oli myymättä ja emme päässeet tekemään käteistarjousta.

Nyt sitten päätimme tehdä niin, että myymme oman asunnon pois alta, jotta kun unelmiemme asunto löytyy voimme tehdä heti tarjouksen. Olin ajatellut, että asuntomme myynti veisi hieman pidempään, mutta se menikin todella nopeasti. Kaksi päivää siitä, kun olimme laittaneet asunnon myyntiin kaksi potentiaalista ostajaa rupesi tekemään tarjousta asunnosta. Tarjouskilpailun johdosta saimme asunnosta hieman enemmän mitä pyysimme.

Asunnon kaupat ovat nyt parin viikon sisällä ja meidän tulee olla ulkona 1.5.

Mikä on suunnitelma

No meillä toki on asunto kiikarissa, mutta emme ole saaneet siitä vielä tarvittavia papereita. Odotamme, että saamme paperit, jotta pääsisimme etenemään asunnon osalta. Nyt vain sormet ristiin, että asiat etenevät tarpeeksi nopeasti. Uusi asuntolaina meillä jo on, joten kaikki sen osalta on muuten kunnossa.

Jos kaikki menee niin kuin pitää ja asunnon paperit ovat kunnossa, niin muutamme hieman pidemmälle. Raitiovaunu vaihtuu meidän taloudessa toiseen autoon. Tämä kertoo sijainnista aika paljon eli tarvitsemme tosiaan kaksi autoa.

Asunto olisi kumminkin huomattavasti isompi, meillä olisi oma piha, sauna, kodinhoitohuone, OMA MAKUUHUONE, jne., eli enemmän tilaa.

Tässähän kaikessa on se iso, JOS eli riskinä on, että emme tosiaan saakaan asuntoa tai asunnon paperit viivästyvät, jne. Mulla on yleensä kaikkeen varasuunnitelma, mutta nyt täytyy sanoa, ettei sellaista ole. Joten jännityksellä eteenpäin. 😀

Tulee ikävä

Mulla on jo nyt haikea fiilis lähteä tästä asunnosta. Tämä oli mun unelmien koti ja mulla tulee tätä ikävä. Tässä asunnossa meistä tuli myös oikea perhe, vanhemmat ja puolisot toisillemme. Oman elämän merkittävimmät käännekohdat tapahtuivat täällä.

Theolla on myös tässä vieressä ihan huippu päiväkoti ja ihania kavereita. Tuntuu tosi pahalta ottaa Theo sieltä pois. Kaiken jännitysnäytelmän keskellä pitäisi myös löytyä uusi päiväkotipaikka Theolle mahdollisesta uudesta asuinalueesta. Prosessia tosiaan hankaloittaa ja hidastaa se, ettemme vielä tiedä 100 % varmuudella minne muutamme.

Muutama stressitekiä tähän hetkeen.

 

Lue myös: TÄLLE UUSI KOTIMME NÄYTTÄÄ (VUODELTA 2017)

 

2 kommenttia

  1. Katri G kirjoitti:

    Wow, superpaljon onnea! Voi kun menis itselläkin yhtä kivuttomasti myynti! Kyllä te löydätte sen unelmienne asuntoon. Usko pois! Tsemppiä muuttoon. Se on aina yhtä ihanaa :D.

  2. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

    Onnea asunnon myynnistä! Asioilla on onneksi tapana järjestyä aina parhain päin ja varmasti uusi unelmien koti löytyy aivan pian.

    Toi päiväkotiasia on ihan mahdoton jännitysnäytelmä! Silloin kun me haettiin Helville päiväkotipaikkaa 2v sitten niin ei tietenkään saatu mitään niistä viidestä vaihtoehdosta, jotka laitettiin, vaan jostain ryhmäperhepäivähoidosta Metsälästä. Siellä ei ollut edes omaa pihaa ja aukioloajatkin oli tyyppiä 8-16 eli ei mitään mahdollisuutta tehdä 8h työpäivää ja myös matkustaa työpaikalle. Päädyttiin sitten laittamaan H yksityiseen päiväkotiin mun silloisen työmatkan varrelle ja miehen työpaikan viereen. Nyt kuitenkin kun allekirjoittaneen duuni on vaihtunut ja miehenkin työpaikka meni muuttamaan, yhtälö on vähän haastava. Ollaan siis haettu taas näitä lähipäiväkoteja kunnalliselta. Laitettiin hakemus vuoden vaihteessa ja he kuulemma palaavat asiaan aikaisintaan toukokuussa, luultavasti vasta elokuussa. H vaihtaisi elokuussa joka tapauksessa isojen ryhmään niin sikäli vaihto menee sitten ihan smoothisti, mutta on toi jäätävää että pitää täyttä päivähoitomaksua maksavien ihmisten 8kk odottaa yhteen monista lähipäiväkoti-vaihtoehdoista. Jos edes jossain semi-lähellä olisi yksityinen niin vaihdettais kyllä sinne…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *