Hae
Johanna Tolppola

Päiväkodin hoitajat viettävät lapseni kanssa eniten aikaa

On muuten aika pysäyttävää ajatella, että oma lapsi viettää enemmän aikaa päiväkodin hoitajien kanssa, kuin minun tai isänsä. Theo menee päiväkotiin yleensä siinä klo 7.45-8.00 välissä ja päivästä riippuen haemme hänet viimeistään klo 16.30. Arjessa on onneksi poikkeuksia, jolloin mieheni pääsee hakemaan Theoa jo kahden jälkeen. Theo on päiväkodissa viisi päivää viikosta.

45 tuntia päiväkodissa

Laskin, että Theo viettää päiväkodissa normaalisti noin 45 tuntia viikossa. Päiväkodissa vietetty aika vastaa siis ihan työviikkoa. Arki-iltaisin vietämme aikaa yhdessä noin 2,5 tuntia, koska Theo menee nukkumaan jo seitsemän maissa. Aamuisin kerkeämme näkemään noin tunnin, mutta siinä on aamutoimia samalla, joten se ei ole sellaista tiivistä yhdessäoloaikaa.

Viikonloppuisin olen Theon kanssa muutamia työpoikkeuksia lukuun ottamatta 24/7, joka on tietenkin ihanaa laatuaikaa.

Eli normaalisti vietän Theon kanssa noin 37,5 h / viikossa. Öitä ei ole laskettu mukaan.

Mies on Theon kanssa vielä minua vähemmän, koska tekee vuorotyötä. Esimerkiksi tällä viikolla mies on ollut kotona Theon hereillä oloaikana 13 tuntia ja alkavan viikon ma-pe hurjat 8 tuntia.

Välillä on huono omatunto

Totta kai sitä välillä ajattelee, että voi kun olisi mahdollista olla enemmän kotona, mutta samalla tiedän, miten hyvin Theo viihtyy päiväkodissa. En mitenkään kykenisi järjestämään samalla tavalla viihdykettä, tekemistä, jne. kotona, kuin päiväkoti. Päiväkodissa on vielä kaikki kaveritkin! Theo on niin sosiaalinen ja energinen, että päiväkoti on meille pelastus.

Onneksi Suomessa on kunnon äitiysloma, jolloin pystyi nauttimaan vauva-arjesta. Monessa muussa maassa äitiysloma on vain muutamia kuukausia, jos sitäkään. Äitiysloma oli kyllä ihana kokemus, mutta olin kyllä onnellinen, kun palasin töihin Theon ollessa 1 vuotta ja 2 kuukautta. En tiedä saisiko näin sanoa ääneen, mutta nautin perhe-elämästä enemmän, kun pääsen toteuttamaan itseäni työelämässä.

Kaikesta huolimatta koen, että meillä on kaikki ihan tasapainossa. Toki mies voisi olla kotona enemmän, mutta hyvin me pärjätään Theon kanssa näinkin. Kaikilla perheillä on varmasti tasapainoilua töiden ja lapsiperhearjen välillä, mutta se vähän kuuluu asiaan. Eihän se elämä saa liian helppoa olla. 😉

Lue myös: Vuoden 2020 markkinoinnin megatrendit

Seuraa myös Instagramissa: @johannatolppola

Yksi kommentti

  1. Julmat lukemat kirjoitti:

    Samankaltaisia laskelmia ja huonoa omaatuntoa. Arvostus päiväkotien toiminnasta on noussut valtavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *