Hae
Johanna Tolppola

Vuoden 2020 tavoitteet

Mitkä ovat vuoden 2020 tavoitteet? Lähimmät ystävät tietävät, että oon todella tavoitekeskeinen persoona ja tykkään asettaa itselleni aika isojakin tavoitteita. Uuden vuoden lupauksia en siis tee ollenkaan vaan keskityn mieluummin asettamaan päämääriä, joita kohti mennä.

Tänä vuonna päätin asettaa myös itselleni muutaman ”pehmeämmän” tavoitteen, joka edistää omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Vuoden 2020 tavoitteet

Kirja kuukaudessa

Pidän lukemisesta, mutta en muista milloin viimeksi olisin lukenut jonkun kirjan loppuun. Tänä vuonna tulen lukemaan kirjan kuukaudessa. Ensimmäinen onkin jo puolessa välissä ja jonossa on jo kaksi muuta kirjaa.

Lukeminen inspiroi, avartaa omaa mieltä ja antaa näkökulmia. Nyt kaksi ensimmäistä kirjaa on enemmänkin työpainotteisia, mutta lupaan ottaa joukkoon myös jonkun ”hömpänpömppä” kirjan.

Liikunta osaksi arkea

Nyt tammikuun osalta olen jo kalenterista katsonut itselleni yhden treenikerran jokaiselle viikolle. Hiljaa hyvää tulee. Helmikuussa treenikertoja saattaa olla jo 2 viikossa. 😀 Varasin myös joogatunnin. Uskon, että näin pystyn oikeasti askel askeleelta ottamaan liikunnan takaisin elämään.

Uratavoitteita

Luonnollisesti mulla on paljonkin uratavoitteita, mutta tälle vuodelle ne keskittyvät enemmänkin oman työn ja yrityksen parempaan tuotteistamiseen ja asioiden automatisointiin. Toki haluan myös kehittää itseäni ammatillisesti. Olen myös asettanut itselleni tietyn tulotavoitteen, jota kohti teen joka ikinen päivä töitä. Se miten tosissani esimerkiksi juuri tämän tavoitteen kanssa olen, kertoo se, että tilasin verokortin tälle tavoitetulolle ja korotin sen yhdellä eurolla. 😀

Tasapainoa

Tavoitteena on myös löytää hyvä tasapaino työn ja vapaa-ajan välille. Tämä saattaakin olla vaikein koko tavoitelistasta.

Paljon pohtimista

Oon viime päivät pohtinut paljon omaa elämää ja minkälaisen elämän haluan rakentaa. Kaikki on itsestä kiinni ja se onni ei tule yksittäisestä asiasta kuten esim. hyvästä tulosta tai siitä yhden kirjan lukemisesta kuukaudessa. Onni tulee siitä, että elämä on tasapainossa; kokee itsensä merkitykselliseksi, rakastaa ja tulee rakastetuksi, saa haasteita, joiden kautta kokee onnistumisen tunteita, uskaltaa unelmoida ja tehdä niitä asioita, joista nauttii.

Oon yleensä se henkilö, joka vaan suorittaa sen enempää pohtimatta. Nyt joku on saanut minussa aikaan pienen pysähtymisen. Rehellisesti sanottuna en pidä tästä, vaikka tiedän myös tämän olevan tärkeää.

Lue myös: Vuosikymmenen käännekohdat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *