Hae
Johanna Tolppola

Vuosikymmenen merkittävimmät käännekohdat

Mitä viimeisen vuosikymmenen aikana on tapahtunut? Nyt listaan teille oman vuosikymmenen merkittävimmät käännekohdat.

Vuosikymmenen merkittävimmät käännekohdat

2010

Pääsin töihin mainostoimistoon, joka on ollut urani kannalta merkittävin asia tällä vuosikymmenellä.

Hurahdin myös tanssin maailmaan ja saatoin harrastaa tanssia jopa 14 tuntia viikossa.

Olimme myös kuukauden Turkissa.

2011

Tein töitä, kävin aika paljon ulkona ja matkustelin. Tänä vuonna ei tapahtunut oikein mitään ihmeellistä. Ehkä tänä vuonna oma käännekohta oli se, että etsin jotenkin paikkaani.

Hotelleissa on kyllä aina viihdytty. 😀

2012

Pääsin tanssimaan myös kahteen eri tanssiryhmään, jossa pääsin todella viemään itseäni pois mukavuusalueelta. Rupesin myös käymään enemmän salilla.

2013

Tein elämäntapamuutoksen. Pudotin painoa monta kymmentä kiloa, löysin oikean itseni ja muutin koko elämäni suunnan. Tämä on ollut koko vuosikymmenen merkittävimpiä asioita, koska tämän seurauksena oikeastaan kaikki muuttui.

Pääsin etenemään uralla ja aloitin työt uudessa paikassa.

2014

Osallistuminen Bikini Fitness -kisoihin. Tämä muutti täysin käsitykseni siitä mihin kaikkeen ihminen oikeasti pystyy, jos vain haluaa. Kokemus oli aivan mieletön, vaikka diettaaminen ei ollut mitenkään herkkua.

2015

Matkustelin ja kävin sisäisesti ennakkoon jotain kolmenkympin kriisiä. Mulla meni myös selkä todella pahasti, jonka seurauksena aktiivinen treenielämä loppui kuin seinään ja jouduin käymään puoli vuotta fysioterapiassa kuntoutuksessa.

Vuoden lopulla tuli ero 15 vuoden parisuhteesta. Tämä on ollut oman elämäni raskain ja vaikein asia. Jos puolet elämästä viettää toisen ihmisen kanssa niin kyllä siitä eroaminen vaan muuttaa koko oman käsityksen maailmasta. Hajosin palasiksi, mutta pitkän eheytymisprosessin jälkeen sain rakennettua itseni uudelleen.

2016

Tämä vuosi oli henkisesti todella raskas. Olin hukassa ja yritin vaan elää päivä kerrallaan. Kaikesta huolimatta tapasin nykyisen aviomieheni ja Theon isän.

Asuin myös ensimmäistä kertaa elämässäni aivan yksin asunnossa Helsingin keskustassa. Remontoin asunnon isäni kanssa. Tästä olen edelleen todella kiitollinen.

2017

Tämä on luonnollisesti raskaus ja Theon syntymä. Äidiksi tuleminen on koko mun elämän isoin, ihanin ja kasvattavin asia. Olen joka ikinen päiviä kiitollinen siitä, että saan olla äiti. Se ei ole itsestään selvyys vaan jokapäiväinen lahja.

Ostin myös elämäni toisen omistusasuntoni uuden puolisoni kanssa.

Kuva Ruotsin matkalta elokuulta 2017.

2018

Oman yrityksen perustaminen. Perustimme Vaikuttajamedian 2018 marraskuussa ja se on ollut myös yksi merkittävä käännekohta omassa elämässä. uskon, että tällä matkalla olemme vielä alussa.

Koko vuoden olin kotona Theon kanssa, joka oli myös upea kokemus, vaikka ei musta kotiäitiä tullutkaan.

2019

Menin naimisiin! Tämä oli tietenkin tämän vuoden isoin asia, vaikka edelleenkään en osaa kutsua itseäni rouvaksi.

Pääsin myös etenemään uralla saman firman sisällä.

Kuva: Marko Laukkarinen

Huh mikä vuosikymmen

Viimeisen kymmenen vuoden aikana on tapahtunut todella paljon. Oon aivan eri ihminen, kuin 2010. Toki myös ikä vaikuttaa ihan merkittävästi asiaan. Kaksikymppinen nuori nainen ajattelee elämästä ja maailmasta ”pikkasen” eri tavalla, kuin kolmekymppinen.

Tänä aikana olen kasvanut tytöstä naiseksi, joka on löytänyt paikkansa, tietää mitä haluaa ja erityisesti tuntee oman arvonsa.

Oon kiitollinen kaikesta mitä oon saanut kokea, jopa niistä vaikeimmistakin asioista, koska niiden kautta olen itse päässyt kasvamaan eniten henkisesti.

Erityisen kiitollinen olen siitä, että olen nyt siinä pisteessä omassa elämässä mistä olen joskus unelmoinut. Nyt täytyy vain rakentaa uudelle vuosikymmenelle uusia unelmia.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Lue myös: Perheloma Vuokatissa – plussat ja miinukset

2 kommenttia

 1. Minnea kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Kiva päästä kurkkaamaan sun vuosikymmenen tapahtumiin 🙂 Tein eilen itsekin samanlaisen postauksen. Menneiden muistelu oli mukavaa!

  -Minnea
  https://www.lily.fi/blogit/minnean-muruja/talta-naytti-viime-vuosikymmen-suuria-elamanmuutoksia-ja-maailmanmatkailua/

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka, kiva kun kommentoit. 🙂 Ja kiitos. Käynkin kurkkaamassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *