Hae
Johanna Tolppola

Vuosi töissä lihotti – mitä muuta työelämään paluu toi

Palasin reilun vuoden mittaiselta äitiyslomalta töihin viime tammikuussa. Muistan kuinka mulle sanottiin, että sitten kun ”normaali” arki alkaa, niin on aikaa liikkua ja pitää huolta itsestä enemmän. No omalla kohdalla ei todella ollut näin. 😀

Äitiyslomalta paluu nosti stressitasojen lisäksi, myös vaa’an lukemaa ihan mukavasti. Ennen töihin paluuta oma arkiaktiivisuus oli todella korkealla. Varsinkin sen jälkeen, kun Theo lähti liikkeelle ja itse touhotin lapsen perässä päivät pitkät.

Kun palasin töihin, niin päivät kuluivat konetta näpytellen, joten arkiaktiivisuus on tippunut roimasti alaspäin. Päivätyön – yrittäjyyden – äitiyden yhdistäminen liikuntaan ei myöskään ole ollut omalla kohdalla niin helppoa miten teoriassa olin asiat miettinyt läpi. No tekosyyt sikseen, kyllähän sitä aikaa löytyy, jos oikeasti haluaa. Tämän vuoden aikana kaiken ”ylimääräisen” ajan olen kumminkin päättänyt panostaa muuhun kuin hikijumppaan.

Mitä muuta vuosi äitiysloman jälkeen on mulle tuonut?

Rentoutta

Olen huomattavasti rennompi, kuin ennen. Elämä ei ole niin vakavaa.

Mestaritason ajankäyttöä

Olen aina ollut töissä tehokas, mutta nyt olen saanut vietyä tehokkuuden ihan uudelle levelille. Saan merkittävästi enemmän aikaiseksi asioita, kuin ennen. Tämä on myös mahdollistanut yrittäjyyden päätyön ohella, koska saan päätyön ulkopuolella vietyä paljon asioita eteenpäin lyhyessäkin ajassa.

Priorisointia

Vaikka olenkin aikamoinen multitaskaaja, niin olen oppinut parempaan priorisointiin ja ylimääräinen ”sähellys” on jäänyt pois.

Lukemattomia ahaa-elämyksiä

Tällä tarkoitan sitä, että olen oppinut paljon itsestäni, muista ja elämästä. Isoimpia oivalluksia on ollut, että oikeastaan kaikki on mahdollista mitä elämässä haluaa saavuttaa, jos on valmis tekemään töitä sen eteen.

Toinen oivallus on ollut, että omaa elämää täytyy elää omien arvojen mukaisesti. Monesti sorrumme elämään elämää ulkopuolisten luomien paineiden ja arvojen mukaan, jolloin elämme valheellisessa kuplassa, emmekä ole rehellisiä itsellemme. Jos emme elä itselle aitoa elämää, niin emme koskaan voi olla täysin onnellisia ja saavuttaa koko potentiaaliamme.

Vuoteen on mahtunut paljon ja en kadu hetkeäkään, että palasin tammikuussa töihin. Theo on päässyt purkamaan energiaansa päiväkotiin, saanut ystäviä ja oppinut uusia hienoja taitoja. Itse olen päässyt purkamaan taas omaa energiaani töihin ja saanut nauttia kuumasta kahvista ja rauhallisesta lounaasta. <3

Lue myös: Saunataxin löylyissä + alekoodi taxiin 

Seuraa Instagramissa: @johannatolppola 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *