Hae
Johanna Tolppola

Terveys vaakalaudalla

Oma terveys on tänä vuonna saanut kyllä aikamoisen kolauksen. Tätä kyllä varoiteltiin ennakkoon, että kun lapsi aloittaa päiväkodin, niin sieltä kulkeutuu kaikki kotiin. No kaikki kyllä kantautuu ja varsinkin mulle! Theo saattaa selvitä nuhalla, mutta mulle iskee kaikki ihan urakalla.

Terveys vaakalaudalla

En halua edes sanoa ääneen, kuinka monta antibioottia olen tänä vuonna syönyt. Sanotaan niin, että olen tilanteessa, että esim. perus penisilliini ei tunnu mulle enää tehoavan ollenkaan.

Olin juuri toissa viikolla monta päivää pelistä pois, koska mulla oli nielutulehdus, korvatulehdus ja poskiontelontulehdus. Söin yhteensä kaksi eri kuuria näihin. Kävin kuurin aikana myös yksi yö päivystyksessä asti keuhkokuume-epäiltynä. Ei onneksi ollut kumminkaan se.

Nyt olen kerennyt olla hurjat 7 pv terveenä ja taas on yskä, nuha ja kurkku kipeä.

Kuva: Juho Tirkkonen

Henkisesti raskasta

Tää on todella raskasta olla koko ajan kipeänä. Verikokeissa tulehdusarvot ovat reippaasti aina koholla tautien päällä ollessa, mutta muuten ei mitään ihmeellistä. Nielunäytteissäkään ei ole ollut A-streptokokkia, jonka uusiutumisriski on suuri.

Oon niin kyllästynyt, että olo ei ole normaali.

Kurkun takia on sentään erikoislääkärille aika vielä vuoden loppumetreillä. Toivon saavani sieltä edes jotain apua tähän kierteeseen.

Kuva: Juho Tirkkonen

Mitä pitää tehdä toisin

Syön kyllä vitamiineja, mutta toki ruokavalio voisi olla terveellisempi ja liikuntaakin voisi harrastaa (muutakin kuin taaperon perässä juoksemista).

Heti kun olo sallii, niin otan itseäni niskasta kiinni ja tuhlaan mun 10 kerran joogakortin. Jostain on nyt aloitettava. Silloin kun harrastin fitnesstä, niin olin oikeasti merkittävästi enemmän terveenä, kuin nyt. Eli treenillä ja ruokavaliolla on iso merkitys vastustuskykyyn.

Tiedän mitä pitää tehdä, mutta niiden askeleiden ottaminen on nyt ollut jotenkin erityisen vaikeaa. Terveys on tietenkin asia, joka menee kaiken edelle ja sen toki tajuaa (muistaa) aina vasta silloin, kun terveyden kanssa on haasteita.

Uskon kyllä myös siihen, että yöunien katkonaisuus, joka on jatkunut raskaudesta lähtien eli yli 2 vuotta vaikuttaa myös omaan vastustuskykyyn. Mun pitäs päästä jollekin viikon kestävälle hotellilomalle aivan yksin, jossa vaan nukun, syön terveellisesti, harrastan liikuntaa ja rentoudun. Ehkä oma terveys saisi jonkin hyvän sysäyksen siitä eteenpäin.

Kuva: Juho Tirkkonen

Lue myös: Vieläkö sun lapsi syö tuttia!

Seuraa myös Instagramissa: @johannatolppola 

6 kommenttia

 1. Tyttönen kirjoitti:

  Nielurisojen leikkaus? Jos sulla on kans liikaa stressiä+se että nukut liian vähän niin altistaa infektioille.

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Mulla on leikattu nielu- ja kitarisat jo 4 vuotiaana. Sit pari kertaa muita juttuja. 🙂 Joo se voi olla. :/

 2. Ninni kirjoitti:

  Mä luulen et sun kroppa reagoi stressiin. Eli liikaa rautaa tulessa! Toiv olet pian kunnossa.

  • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

   Moikka,
   voi kyllä olla vaikka ei tunnu stressaavalta. Kiitos. <3

 3. Emmi kirjoitti:

  Pystyn samaistumaan lapsen ekan päikkyvuoden sairasteluihin. 2018 syksyllä kun meillä aloitettiin päiväkoti, oli tämä mamma sairaana parin viikon välein ja se oli kamalaa, varsinkin kun olin juuri aloittanut uudessa duunipaikassa. Nyt toinen päiväkotivuosi on käynnistynyt ja sairasteluja ei ole juurikaan ollut *kopkop*! Toivottavasti se helpottaa myös teillä ajan myötä.

  Emmi / Mamma Sijoittaa
  https://mammasijoittaa.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *