Hae
Johanna Tolppola

Tahtojen taistelua taaperon kanssa – Voi Theo

Apua, Theo on tosiaan kohta jo 2 vuotias. Missä mun vauva on? Mihin tämä aika oikein menee? Mulla on todella ristiriitaiset fiilikset, koska tavallaan tuntuu, että Theon syntymästä on ikuisuus, mutta taas toisaalta sehän oli ihan vasta!

Mitä Theolle kuuluu

Vauhtia riittää! Theohan lähti kävelemään noin vähän alle vuoden ikäisenä, joten voitte uskoa miten kova vauhti nyt on. Hän kiipeilee, hyppii, pomppii ja tekee vaikka mitä motorisesti vaikeita juttuja. Tällä viikolla hän mm. käveli kyykyssä, meni karhukävelyä ja temppuili. Voi olla, että näitä liikkeitä oli harjoiteltu päiväkodissa. 🙂

Nyt vihdoin ja viimein Theo on alkanut matkimaan puhetta ja joka viikko tulee uusia sanoja mukaan sanavarastoon. Nämä ovat itselle sellaisia vau-hetkiä. Oon niin onnellinen, kun Theo ilmaisee itseään myös puheella.

Päiväkodissa on näköjään opeteltu myös lauluja ja leikkejä, koska tiettyjen laulujen kanssa Theo leikkii mukana. Näitä on mm. Hämä-hämähäkki ja Pää-Olkapää-Peppu-Polvet-Varpaat.

Haasteet

Käymme myös tahtojen taistoa. Theo selvästi kokeilee rajojaan ja uhmaa. Musta tuntuu, ettei mua totella ollenkaan, mutta kun isä sanoo, niin sitten ollaankin kiltisti. Olemme molemmat joutuneet muistuttamaan toisiamme Theon isän kanssa, ettemme anna periksi, vaan pysymme yhdenmukaisena.

Viime aikoina kuvioihin on tullut myös tekoitku. Siis ihan oikea tekoitku. Theo laittaa surullisen ilmeen ja rupeaa itkemään, mutta se on kumminkin ihan erilaista itkua ja ääntelyä, kuin ns. oikeilla hetkillä. Hän myös tätä tehdessään oikein painaa silmänsä kiinni ja välillä lopettaa itkun, jolloin kurkkaa miten reagoin ihan normaalilla ilmeellä. 😀

Yöt ja ruokailu

Tällä hetkellä meillä nukutaan yllättävän hyvin. Muutamia kertoja Theo heräilee yössä, mutta ei onneksi enempää. Joskus tulee öitä, ettei hän heräile ollenkaan.

Syömiset vaihtelevat suuresti. Välillä syödään tosi hyvin ja välillä tosi huonosti. Kovinta huutoa on nyt kaikki marjat ja hedelmät.

Parasta just nyt

Ihaninta on tällä hetkellä mun ja Theon ns. omat pienet hetket. Kun vien illalla hänet suihkusta makkariin ja puen hänelle yökkärin, niin hän ottaa mua poskista kiinni ja vetää meidän nenät vastakkain. Voisin olla siinä ikuisuuden. Taaperon ajassa muutama sekunti vastaa tunteja, joten pitkään siinä ei kumminkaan malteta olla. Toinen ihana hetki on myös aamulla aina kun Theo herää ja kömpii meidän sänkyyn. Siinä halitellaan ja aloitetaan uusi päivä kaikessa rauhassa.

Vanhemmuus on kyllä ihaninta maailmassa. <3

Lue myös: Hyvinvoinnin Bucket list

Seuraa Instagramissa.

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Ihana postaus! Saanko kysyä vielä tutin käytöstä, pottailusta, imetyksistä ja siitä kuinka hyvin päiväkotiin poika lähtee?

    • Johanna / JohanOnFitness kirjoitti:

      Kiitos. 🙂 Tuttia vielä käytetään mutta tarkoitus olisi lopettaa se nyt tämän vuoden puolella. Pottailua aloitellaan kotona. Tarhassa sitä jo tehdäänkin. 🙂 Theo lähtee ihanan helposti päiväkotiin. Huh onneksi! <3 Imetys on jäänyt nyt pois vähitellen kesän aikana yllättävän helposti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *