Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

Kollega ei kilpailija

Kaupallinen yhteistyö: Uma Workspace

Eilen meillä oli ensimmäinen Kuinka tienata vaikuttajana -workshop, johon osallistui moni vaikuttaja kollega. Oon niin onnellinen, että ollaan Monnan kanssa päästy auttamaan näin monia eri kokoisia vaikuttajia.

Huomaan, että monelle todella isollekin vaikuttajalle on vielä epäselvää mistä somevaikuttajan työ ja tulot koostuvat. Ihan uskomatonta, että minä, jolla on reilu 2 000 seuraaja IG:ssä voi helposti tienata enemmän, kuin vaikuttaja, jolla on kymmeniä tuhansia seuraajia enemmän.

Kollega ei  kilpailija

Moni voisi ajatella, että miksi haluamme auttaa muita tienaamaan, koska kaikki vaikuttajat ”kilpailee” samoista asiakkuuksista.

Meille toinen vaikuttaja ei ole koskaan ollut kilpailija vaan kollega. Mitä enemmän muut vaikuttajat saavat yhteistyötä, niin sitä paremmin koko vaikuttajamarkkinointi tulee isoksi osaksi markkinointiviestintää ja mediakenttää. Näin ollen, pitkällä tähtäimellä on kaikkien helpompi saada yhteistöitä.

Tunteella. 😀

Yhteistyössä on voimaa

Mun mielestä vaikuttajien tulisi entistä enemmän tehdä keskenään yhteistyötä, jakaa informaatiota, vinkkejä ja puhua avoimemmin myös rahasta. Jotkut vaikuttajat laskuttavat aivan liian vähän ja jotkut taas liikaa. Olisi todella tärkeää, että vaikuttajien hinnoittelu olisi yhdenmukaista. Vain niin kaiken kokoiset vaikuttajat voivat saada sellaista tuloa, jota he ansaitsevat.

Kaupalliset yhteistyöt ovat vain yksi osa vaikuttajan tulonlähteitä ja meidän somepajoissa käymme aina läpi myös muut keinot tehdä somella tuloja.

Inspiroiva ympäristö tukee luovuutta

Somepajojen yhteistyökumppanina on Uma Workspace. Meidän vaikuttajan intensiiviryhmät ovat Uma Esplanadin tiloissa eli Akateemisen kirjakaupan yläkerrassa ja kuukausittaiset somepajat ovat taas Uma Teurastamossa.

Uma Teurastamo on näin visuaaliselle persoonalle T A I V A S. Jos olisin kokopäiväinen yrittäjä istuisin joka päivä nimittäin siellä. Tila on kaksikerroksinen ja kummasakin tilassa on oma upea keittiönsä / kahvila. Siellä on riippukeinuja, loosseja, kasveja, siis kaikkea niin kaunista. Eilisessä somepajassa katoimme aamiaisen keittiöön ja pidimme koulutuksen heidän isossa neukkarissa.

Umaan on mahdollista saada erilaisia jäsenyyksiä. Voi mennä, vaikka päiväksi päiväpassilla (25 €) tai ostaa kuukausijäsenyyden omalla nimetyllä paikalla (alk. 499 €) tai ilman (alk. 279 €). Toki sieltä saa vuokrattua oman kunnon toimistonkin. Lue lisää eri vaihtoehdoista täältä.

Inspiroivassa tilassa on ihana tehdä myös töitä. Kaikkien toimistojen tulisi oikeasti miettiä sitä, että onko työympäristö viihtyisä, tukeeko se luovuutta ja inspiraatiota. Uskon, että näillä on todella iso merkitys myös työntekijän tehokkuuteen.

Meillä on tulossa tässä kuussa vielä meidän kaikkein suosituin somepaja, jota ollaan hiottu nyt auttamaan henkilöbrändin rakentamisessa somessa. Todella ajankohtainen ja tärkeä aihe niin vaikuttajille, kuin esim. asiantuntijoille. Jos tämä kiinnostaa, niin pääset lukemaan siitä lisää täältä.

Kaupallinen yhteistyö: Uma Workspace

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *