Hae
Johanna Tolppola

Oppeja parisuhteesta

Mitä oppeja parisuhteesta olen tähän ikään mennessä hoksannut? Olen niin parisuhde ihminen kuin olla ja voi. En ikinä ole osannut tai edes kerennyt nauttia sinkkuelämästä, kun hyppäsin 15 vuoden suhteen jälkeen aika nopeasti uuteen suhteeseen. Olen aina halunnut jakaa elämän hyvät ja ne huonot asiat kumppanin kanssa.

Olen kasvanut ihmisenä vuosi vuodelta, joka tarkoittaa myös sitä, että ajattelen aika monesta asiasta nykyisin eri tavalla, kuin vaikka kymmenen vuotta sitten. Elämä todellakin opettaa.

Nyt jaan teille mun oppeja parisuhteesta. Nämä ovat asioita, joita olen oivaltanut itse, oppinut kantapään kautta tai vaan kasvanut henkisesti.

Oppeja parisuhteesta

Ei tarvitse olla kaikesta samaa mieltä

Jos kumppani on eri mieltä kanssani jostain, niin se ei ole henkilökohtainen hyökkäys minua kohtaan tai tarkoita etteikö hän rakastaisi minua. Tätä samaa aiheitta sivuutti myös Monna ja hänen miehensä yhdessä podcast jaksossa. Meillä kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen.

Läheisyys lisää läheisyyttä

Läheisyys lisää läheisyyttä ja toisinpäin. Halaus, hipaisu, kosketus. Pieniä, mutta niin merkittäviä asioita parisuhteen ylläpitämisen kannalta. Ihminen kaipaa hellyyttä ja kosketusta. Huono päivä voi pelastua halauksella. Yksi tuttavani sanoi hyvin, että kun ihminen tulee stressaavasta työpäivästä kotiin ja alkaa tiuskimaan, niin siihen ei ikinä pitäisi lähteä mukaan. Noissa tilanteissa pitäisi mennä vain halaamaan, koska sitähän juuri sillä hetkellä oikeasti kaipaa.

Parisuhteen ei aina tarvitse olla ruusuilla tanssimista

Niin elämä, kuin parisuhdekin menee vaiheittain. Välillä leijutaan pilvissä ja toisinaan riidellään. Kaikkien ei tarvitse olla koko ajan jee jee. Riidat ei tarkoita, etteikö kaikki olisi parisuhteessa hyvin. Riitely on ihan tervettä ja joissain tilanteissa hyvinkin ilmaa puhdistavaa. Kunhan muistetaan riitelynkin keskellä kunnioittaa toista ja pysytään asiallisella tasolla. Parisuhde ja avioliitto ovat jokapäiväisiä valintoja olla sen oman kumppanin kanssa.

Älä aliarvioi kuuntelun merkitystä

Ihmiset haluavat tulla nähdyksi ja kuulluksi. Parisuhteessa pitäisi aina kuunnella toista ja osoittaa kiinnostusta. Ne voivat olla niitä yksinkertaisia asioita päivästä, töistä tai harrastuksista. Joskus olisi hyvä ihan kysyä, että mitä sulle kuuluu. Se voikin olla toiselle todella iso ja tärkeä asia.

LUE MYÖS: PAINEET TÄYDELLISEEN ELÄMÄÄN

6 kommenttia

 1. mariem kirjoitti:

  Olipas ihana postaus, tosi tärkeitä asioita ja hyvällä mielellä kirjoitettu (kannustavasti, ei syyllistäen).
  Sun look näissä kuvissa on tosi fresh!

 2. Nina kirjoitti:

  Tää oli super hyvä! Mitä theolle kuuluu? Tee postausta ??

 3. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

  Oon näissä ihan samaa mieltä. Hyviä ajatuksia ja itsekin oon todennu nää samat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *