Hae
Johanna Tolppola

Paineet täydelliseen elämään

Viime perjantaina koin pitkästä aikaa ahaa-elämyksen, jossa tajusin, että mulla on oman pään sisässä paineet täydelliseen elämään. En suinkaan ymmärtänyt tätä itse, vaan keskustelin Kipa Tiivolan elämästä, hyvinvoinnista, jne. ja tämä heitto tuli suoraan häneltä. Olen nyt pohdiskellut tätä koko viikonlopun.

Paineet täydelliseen elämään

Mulla on ajatus, minkälainen täydellinen elämä on. Siihen kuuluu nykyiset neljä työtä, normaali lapsiperhearki, lapsen kanssa laatuajan viettäminen, yhteiset kello viiden päivälliset, täydelliset aamupalasmoothiet, 8 tuntia unta heräämättä, ystävien kanssa hengailu, kahden keskisiä treffejä puolison kanssa, jooga, lenkkeily ja punttisali. Kaiken lisäksi olisi ihana keretä lukemaan kirjoja ja ehkä  kouluttautua lisää. Kaikki tämä tasasykkeellä eli rauhassa, ilman kiireestä aiheutuvaa levottomuutta.

Täydellisen elämän kuvaukseen en nosta esiin materiaa, koska ne ovat toissijaisia. Mun omassa täydellisessä elämässäni edellä mainitut, hyvin aikaan sidotut asiat ovat miljoonaa kertaa tärkeämmässä roolissa.

Täydellistä tasapainoa ei ole olemassa

Kysyin Kipalta ohi mennen, että mitenköhän saisin paketin kasaan, kun haluaisin kaikki ylhäällä mainitut asiat, mutta se onkin helpommin sanottu kuin tehty; useampi työ, huonosti nukkuva vilkas taapero ja mies vuorotöissä. Keskustelumme lopputulos oli, että tällä hetkellä mun ei kannata muuttaa yhtään mitään. Eri elämäntilanteissa on vain asioita joihin ei oikein voi vaikuttaa. Esim. Pitäisi nukkua hyvin 8 tuntia päivässä, mutta jos perheessä on lapsi, joka ei nuku, niin se on yksinkertaisesti mahdotonta. Sama pätee myös useaan muuhunkin asiaan.

Koen, että mulla on tällä hetkellä menossa paras elämänvaihe ja rakastan kaikkea mitä se sisältää. Ainahan se olisi kiva syödä yhdessä päivällinen, joogata, lenkkeillä, you name it, mutta onko se millään tavalla realistista.

Päivässä on 24 tuntia ja tunteja ei saa yhtään lisää. Hoksasin, että mun ei tarvitse pyrkiä täydelliseen elämään ja ottaa siitä lisäpaineita jo valmiiksi hektiseen arkeen. Kaikkea aina aikansa. Nyt mulla on tällainen vaihe ja ensi vuonna se voi olla aivan eri.

Toki itseä pitää tarkkailla, että hyvä fiilis jatkuu ja jos siihen tulee muutoksia, niin punnitaan asioita taas uudelleen. Se että, ottaisin tässä elämäntilanteessa stressiä täydellisistä aamupaloista, joogasta tai hikitreenistä voi ennemminkin ajaa siihen burn outtiin, kuin estää sitä. Kuormittavaan arkeen ei kannata lisätä kuormitusta aiheuttavia harrastuksia suorittaja persoonalle. Ainoa mikä olisi oikeasti hyvä löytää on keino nollata ajatukset täysin, mieluiten jokin kevyt liikunta edes 1-2 x viikossa.

Kaikki me olemme erilaisia

Se että minä en kykene yhdistämään kaikkia edellä mainittuja asioita ei tarkoita, etteikö toinen siihen pystyisi. Kaikki me olemme erilaisia ja pystymme suoriutumaan arjesta eri tavalla. Tärkeintä on oppia kuuntelemaan omaa mieltä ja kehoa, ettei aja itseään piippuun. Kenenkään elämä ei ole toista elämää täydellisempää, vaikka niin me kaikki joskus varmasti ajattelemme. Kaikilla meillä on myös omat haasteemme, jotka eivät ulospäin näy. Täydellisen Instagram feedin takana voi olla paljon asioita, joista me ulkopuoliset emme tiedä mitään. Oman elämän ei tarvitse mahtua mihinkään tiettyyn muottiin.

Kun oikeasti mietimme asioita mitkä merkitsevät, niin ne ei ole ne täydelliset aamupalat, vaan perhe, ystävät, terveys ja läsnäolo. Vaikka olenkin uraäiti, joka yrittää pitää satoja eri naruja käsissään, niin silti se päivän kohokohta odottaa siellä kotona, kun pääsen viettämään aikaa perheeni kanssa. <3 Näin ollen paineet täydelliseen elämään on ihan turhaa.

Lue myös:

Pitäiskö vähän laihduttaa

Seuraa myös instagramissa: @johannatolppola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *