Hae
Johanna Tolppola

Pitäiskö tässä laihduttaa

Kesän jälkeen mulle on tullut pikkuhiljaa sellainen fiilis, että olisi kiva saada muutama kilo pois eli laihduttaa. Vaatteet hieman kiristävät ja kesän jälkeistä turvotusta on kyllä ilmassa. Laihduttaminen ei itsessään näin ajatuksena (=työnä) sitten innosta ollenkaan. 😀

Vain pari kiloa

Uskaltauduin vaa’alle, mutta onneksi kesän aikana tulleita kiloja oli ”vain” kaksi. Jollekin se voi kuulostaa todella vähältä, mutta kyllä se heti omassa olotilassa kyllä tuntuu.

Itsellä on aika jännä tunne. Tavallaan olen tyytyväien itseeni, mutta silti tuntuu, että muutama kilo pitäs laihduttaa pois. Ei niinkään ulkonäön takia, vaan tämän olon takia. Koko ajan sellainen olo, että turvottaa.

Äitiyden jälkeen multa on kaikki ulkonäölliset paineet jotenkin kadonnut kokonaan, vaikka tietenkin haluan pitää omasta ulkonäöstä huolta ja näyttää hyvältä. Se ei vaan ole mitenkään prioriteettilistan kärjessä ja ei niinkään enää määrittele mua mitenkään. Joskus sitä käytti ehkä liian paljon aikaa siihen puoleen.

Tasapaino, tasapaino, tasapaino

Oon hokenut tätä samaa asiaa aina aika ajoin ja edelleen sen löytäminen on vielä hukassa.

Ehkä tämä syksy tuleekin olemaan omalta osaltani tasapainon etsimistä. Mulla ei ole ikinä ollut näin kiireistä syksyä, mutta ehkäpä juuri senkin takia siitä omasta kehosta ja mielestä täytyisi pitää parempaa huolta. Nyt kun tapahtuu niin paljon kaikkea, niin itsellä on vähän sellainen fiilis, että onko realistista yrittää edes saavuttaa jotain näinkin hienoa, kuin tasapaino. Toisaalta elämässä tapahtuu juuri ne asiat mitä itse määrittelee ja priorisoi, joten kai se on vain laitettava tärkeysjärjestys uuteen uskoon.

Kiireisen syksyn vastapainoksi haluaisin aloittaa taas liikunnan. Voi olla, että teen sen nyt heti! Puolisoni on pitkästä aikaa viikonlopun kotona, joten nyt pääsisin salille. Hikiliikuntaa on kyllä jo ikävä.

Alkusyksyn aikana olen onneksi päässyt takaisin säännölliseen ateriarytmiin, joka on jo iso juttu!  Vielä kun sen liikunnan saisi osaksi arkea edes jollain mittakaavalla. Herkkujakin ollaan vähennetty. Niitä tuli kesällä syötyä aivan liikaa.

Askel askeleelta takaisin parempaan kuntoon ja jos sen seurauksena lähtisi muutama kilo sekä turvotus. 🙂

Lue myös: Mieheni lopetti kehonrakennuksen – miten se vaikuttaa arkeemme

Seuraa myös Instagramissa: @johannatolppola

Yksi kommentti

  1. Jenni kirjoitti:

    Pienikokoisena, kuten siis sinäkin, sen muutaman kilon kyllä huomaa omassa olotilassa. Hauska kuitenkin kun satuit tästö kirjoittamaan nyt, sillä juuri eilen mietin että miten hyvältä ja hyvinvoivalta näytäkään ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *