Hae
Johanna Tolppola

Mieheni lopetti kehonrakennuksen – miten se näkyy arjessa

Mun vakiolukijat tietävätkin, että puolisoni on harrastanut kehonrakennusta jo useamman vuoden. Se oli itseasiassa yksi yhdistävä tekijä silloin kun tapasimme. Bodaus oli alkuaikoina iso osa elämäämme. Kävimme aina silloin tällöin yhdessä treenaamassa ja elämäntapa yhdisti meitä molempia. Kun tulin raskaaksi omalta osaltani alkoi 9 kk helvetti, jolloin kaikki vaan jäi kauheiden olojen takia. Mieheni kylläkin jatkoi harrastusta = elämäntapaa ihan samalla tavalla, kuin ennenkin.

Kehonrakennuksen lopettaminen

Mun ja mieheni yksi isoimmista eroista tämän lajin suhteen on ollut se, että mä sain treeneistä ihan mielettömät fiilikset. Itse treenaamaan pääseminen oli asia, jota odotin joka ikinen päivä. Tätä samanlaista intohimoa en ole ikinä nähnyt puolisossani. Toki hänelläkin oli tietynlainen palo treenaamista kohtaan, mutta se ei ollut ns. käsinkosketeltavaa. Alkuun ihmettelin tätä, mutta sitten ajattelin, ettei kaikki tosiaan vaan ole samanlaisia. Itsellä oli myös todella kova tiedon nälkä ravitsemuksesta ja eri treenimetodeista. Olin suhteemme alkuvaiheissa ihan hämilläni, kun en nähnyt samaa puolta toisessa.

Mieheni on koko nuoruutensa harrastanut jääkiekkoa, junnuna sm-tasolla asti. Hän lopetti parikymppisenä pelattuaan eri kaupungissa jääkiekkoa. Nyt hän kumminkin päätti, että kehonrakennus saa jäädä ja hän aloittaa uudelleen jääkiekon. Toki ihan harrastesarjassa näin monen vuoden tauon jälkeen. Hän sanoi, että jääkiekko on ainut laji mitä kohtaan edelleen kokee intohimoa. Kun asia on noin, niin sehän on itsestään selvää, että lajin vaihto kannattaa.

Miten lopettaminen näkyy meidän arjessa

Mieheni käy edelleen salilla yhtä ahkerasti, kuin ennenkin. Toisin hänen treeninsä on muuttunut aika lailla. Treeneissä haetaan räjähtävyyttä ja kestävyyttä.

Yksi isoin tekijä on kumminkin yleinen fiilis. Ihan kuin mieheltäni olisi lähtenyt taakka harteilta. Hän on rennompi ja iloisempi. Tämä on suurin vaikuttava tekijä. Tästä myös tietää, että kehonrakennuksen lopettaminen on juuri eikä melkein se oikea ratkaisu.

Sitten kun hänellä alkaa ihan konkreettiset jäävuorot, niin nähdään miten jäätreenit vaikuttavat perheen aikatauluihin. Totta kai saamme kaikki varmasti järjestettyä, se on vain yksi lisäpalikka organisoimisessa.

LUE MYÖS: KUINKA HALLITA STRESSIÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *