Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

Onko tässä auton korvike

Kaupallinen yhteistyö: Tavarapyörä-asiantuntija

Asumme aivan ihanalla alueella lähellä Helsingin keskustaa, jossa on kauniita puutaloja ja vehreyttä, joka luo upean kontrastin vieressä menevälle raitiovaunulinjalle, tämä alue oli myös täydellinen kohde kerätä kokemuksia laatikkopyörästä.

Laatikkopyörä

Kokemuksia Laatikkopyörästä

Saimme viikonlopuksi testaukseen Babboe Curve Mountain – 3 pyöräisen laatikkopyörän, jolla pääsimme koko perhe ajelemaan pitkin kyliä. Nyt haluankin jakaa teillä tämän kirjoituksen jossa kerron  käytännön kokemuksia laatikkopyörästä.

Olin käynyt ennakkoon kokeilemassa Tavarapyörä-asiantuntijan liikkeessä Espoossa erilaisia laatikkopyöriä. Mallejahan on vaikka ja mitä.

Itse testasin kolmipyöräistä ja kaksipyöräistä. Kaksipyöräinen oli selvästi ketterämpi ja tottelee ns. ihan samalla tavalla, kuin normaalikin pyörä. Pyörähän on pitkä, joka pitää tietenkin huomioida kaikissa mutkissa, jne.

Kolmipyöräistä oli aluksi hieman jännä ajaa, varsinkin mutkat, koska siinä pyörän pituus jotenkin korostui enemmän. Aika nopeasti siihen kumminkin pääsi jyvälle.

Valitsin meidän perheelle testattavaksi kolmipyöräisen laatikkopyörän, koska siinä ei tarvitse tasapainoilla vaan se tosiaan pysyy pystyssä myös ilman vauhtia.

Laatikkopyörä

Babboe Curve Mountain

Babboe Curve Mountain pyörässä oli sähköavustus, joka kevensi ajamista todella paljon. Edessä olevassa laatikossa voisi istua vaikka neljä lasta. Laatikossa oli turvavyöt lapsille ja nuorin turvavöissä istuva lapsi voi olla 1,5 vuotias. Vielä pienimmille on saatavilla ns. taaperoistuin, jonka saa laatikkoon kiinni. Edessä olevan laatikon painoraja oli noin 100 kiloon asti.

Laatikkopyörä

Mieheni hoiti ajamisen ja mä olin Theon kanssa laatikossa nauttimassa maisemista. Pääsin toki myös itse ajamaan, mutta mies joutui kävelypuuhiin siksi ajaksi (painoraja olisi ylittynyt muuten). Pystyin jo kuvittelemaan, miten hyvin pyörällä voisi hoitaa isommatkin kauppaostokset Theon kanssa. Kaikki mahtuisi mukaan kyytiin.

Pyörässä oli myös vaihteet, joilla sai säädettyä ajamista samalla tavalla, kuin perus pyörissä. Jalkajarruja pyörässä ei ollut, mutta jarrutus pelasi kahdella käsijarrulla. Sähköavustus toimi akulla, jonka pystyi irrottamaan ja lataamaan esim. kotona. Latausväli oli noin 50 km.

Laatikkopyörä

Päiväretkeilyä laatikkopyörällä

Lähdimme aurinkoinen lauantaipäivä vain viettämään aikaa perheen kesken. Yhteinen aika on aika kortilla, joten oli mahtavaa päästä tekemään jotain yhdessä. Dan ajoi, mä ja Theo istuttiin kyydissä. Ajeltiin pitkin meidän tunnelmallisia katuja ja lopulta päädyttiin isoon leikkipuistoon, jossa Theo pääsi kuluttamaan energiaansa.

Leikkimisen jälkeen lähdettiin pyörällä yhteen ihanaan kahvilaan, joka on lähellä kotiamme. Söimme pullakahvit ja kävimme heittämässä vielä yhden lenkin pyörällä. Theo oli todella innoissaan. Hän vaan nauroi ja kiljui ilosta. Meillä kaikilla oli niin hauskaa! Mun oma Instagram oikein räjähti positiivista kommenteista, kun kuvasin seuraajille meidän ajeluretkeä. Kävimme vielä erikseen illalla pyörällä syömässä. Oli ihan täydellistä!

Laatikkopyörä

Meidän seudulla aika monella on tällainen laatikkopyörä, jossa kuljettaa lapsia, kauppakasseja, jne. Kantakaupunkialueellahan tämä olisi täydellinen auton korvike sinne pahimpiin lumikeleihin saakka. Olen lukenut, että moni on vaihtanutkin toisen auton tällaiseen laatikkopyörään. Nyt ymmärrän sen kyllä hyvin.

Laatikkopyörä

Lainassa olon jälkeen mulla on tullut nyt monesti sellainen olo, että vitsi kun olisi vielä se pyörä! Tämä menee kyllä ehdottomasti mietintämyssyyn.

Kannattaa käydä tutustumassa Tavarapyörä-asiantuntijan verkkosivuihin. Sieltä löytyy paljon tietoa erilaisista pyöristä. Jos laatikkopyörä on harkinnassa, niin kannattaa myös käydä tutustumassa ja ihan testaamassa pyöriä heidän toimipisteessään Espoossa.

Koodilla NUTCASEBIKE saat minkä tahansa laatikkopyörän oston yhteydessä Nutcase pyöräilykypärän aikuiselle tai lapselle kaupan päälle. 🙂 

Laatikkopyörä

Lue myös: Arjen luksusta

Kaupallinen yhteistyö: Tavarapyörä-asiantuntija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *