Hae
Johanna Tolppola

Sä pystyt ihan mihin vaan ja niin muuten mäkin!

Jos mietin itseäni, vaikka kuusi vuotta taaksepäin, niin oma ajatusmaailma oli aivan eri mitä se on nyt. Merkittävin muutos mun ajatusmaailmaan ja sitä kautta koko elämään on tapahtunut vasta viimeisen parin vuoden aikana. Tää kirjoitus voi kuulostaa asteen verran maaniselta, mutta vakuutan, että olen aivan rauhallinen ja en koe olevani millään lailla missään euforisessa tilassa. 😀

Mun paras ystävä sanoo mulle aina, että olen syntynyt parempien tähtien alla, koska mulle tapahtuu elämässä paljon hyviä asioita. Mä aina sanon, etten usko tällaiseen. Uskon siihen, että elämässä tapahtuu hyviä asioita, kun niitä tavoitellaan. Toisten täytyy tavoitella hieman vähemmän ja toisten taas enemmän. Nallekarkit ei missään nimessä mene tasan. Toiset joutuvat kärsimään elämänsä aikana vaikka mistä, kun taas toisille elämä tarjotaan tarjottimella. Omaa elämää ei kumminkaan ikinä kannata verrata muihin, koska se on loputon suo. Niin omassa elämässä, kuin muissakin asioissa kaikkien kannattaisi keskittyä vain siihen omaan juttuunsa.

Tavoite ja unelma ei ole sama asia

Asiat, joita olen elämässä saavuttanut, on kaikki seurauksena kovasta työstä. Ja itseasiassa niinkin ihmeellisestä asiasta, kuin ääneen lausumisesta. Olen saavuttanut ne kaikki asiat mitä olen sanonut ääneen tavoittelevani. Tässä kohtaa iso HUOM: Tavoittelevani! Eli en koskaan puhu, että ”olisipa kiva saada/päästä/jne.” tai ” mun mahdoton unelma olisi xxxx”. Puhun aina, että seuraava päämäärä/tavoite on xx.

Unelma kuulostaa kaukaiselta haaveelta, jota on vaikea saada todeksi. Tavoite on vain yksi etappi.

Hulluinta tai no paremminkin parasta on se, että en ikinä käytä sekuntiakaan aikaa siihen, että miettisin epäonnistumista. En ajattele, että jokin tavoite olisi liian vaikea saavutettavaksi tai että en pystyisi johonkin. Sen verran realistinen olen, etten ajattele, että yhtäkkiä olisin kirurgi tai lottovoittaja. Tunnistan omat vahvuuteni ja heikkouteni sekä mikä on mahdotonta ja mikä ei, eli olen kumminkin realisti.

Se, että tuntee pystyvänsä kaikkeen siihen mitä omalta elämältä haluaa, on aika hiton siistiä. Toivoisin kaikkien pystyvän ajattelemaan näin. Me Suomalaiset helposti vähättelemme itseämme ja automaattisesti pelkäämme pahinta. Jos jotain hyvää tapahtuu, niin sitä heti alkaa miettimään, että mitäköhän pahaa sitten tapahtuu päälle. Tämä edellä mainittu on mielentila, josta itsekin joudun edelleen kamppailemaan väkivalloin irti. Sorrun tähän ajatusmaailman aina aika-ajoin. Ei hyvää, jos ei pahaakaan, vai miten se oli? Huonoja asioita ei kumminkaan voi etukäteen tietää tai murehtia, joten niihin ei kannata tuhlata myöskään omaa energiaa.

Matka on vain matka kohti päämäärää

Käytän tähän nyt hieman tylsää vertauskuvaa, mutta se auttaa varmasti hahmottamaan sulle paremmin, miten mä ajattelen elämän saavutettavia asioita tällä hetkellä.

On automatka Helsingistä Joensuuhun. Tiedän, että Joensuu on päämäärä se ultimaattinen tavoite, jonne mun pitää mennä. Matka Helsingistä Joensuuhun kestää noin 5 – 6 tuntia. Matka ei eroa millään tavalla mistään muistakaan matkoista. Toiset päämärät voivat olla lähempänä, kuin esimerkiksi Porvoo. Sinne matka kestäisi vain 30 minuuttia, mutta tällä kertaa en halua Porvooseen vaan Joensuuhun. Matka ei millään tavalla ole saavuttamattomissa; hyppään vaan rattiin ja ajan.

Toki matkan teossa on riskinä; voi vaikka ajaa kolarin ja loukkaantua tai pahimmassa tapauksessa kuolla. Sama riski on kumminkin olemassa myös Porvoon reissussa. Vaikka kuinka toivoisi matkalta auringon paistetta ja sujuvaa liikennettä, niin nämä ovat asioita mihin itse ei kumminkaan voi vaikuttaa. Voi sataa vettä ja edessä saattaa olla tusina sunnuntaiajelijoita. Asenne kumminkin ratkaisee ja se, että jatkaa kaikesta huolimatta matkansa loppuun.

Kaikki elämän tavoitteet ja päämäärät ovat aivan samanlaisia. Täytyy vain aloittaa se matka kohti omia unelmia (Lue: päämääriä). Joskus se kestää vuoden, toisinaan 10 vuotta. Täytyy tehdä töitä, uskoa itseensä, luottaa omiin kykyihin ja pitää tavoite kirkkaana. Loppujen lopuksi matka on vain matka.

2 kommenttia

  1. Aa kirjoitti:

    Olipas hyvä postaus ❤️ tsemppiä sun tuleville matkoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *