Hae
Johanna Tolppola
Kaupallinen yhteistyö

Perhe ei ole itsestäänselvyys

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu
Niille ketkä ei tiedä, niin Joensuu on kotikaupunkini ja olen muuttanut Helsinkiin 14 vuotiaana äitini ja isäni kanssa. Käyn Joensuussa vähintään kerran vuodessa, koska siellä asuu sukulaisiani, mm. mummi ja ukki. Toissa viikon lauantaina lähdin perheeni kanssa ajelemaan Joensuuhun jo heti aamusta.

Joensuu

Saavuimme Joensuuhun lauantaina jo yhden maissa ja menimme suoraan mummolaan. Mummi ja ukki oli niin iloisia, kun näkivät pitkästä aikaa Theon. ”Riski poika”, kuten mummi tokaisi. Muutaman minuutin Theo ujosteli, mutta sitten oli oma ihana itsensä. Theo kävi monta kertaa antamassa mummolle erikseen halauksen. Oli kyllä todella ihanaa viettää aikaa yhdessä. Mummo oli tehnyt karjalanpaistia, jota Theokin söi ihan innoissaan. 

Useamman tunnin päästä jatkoimme matkaa Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuuhun. Hotelli on ihan keskustassa ja auton saa helposti parkkiin viereiseen parkkihalliin. Hotellin vastapäätä on kauppakeskus ja samassa rakennuksessa Sokos ja S-Market. Olemme käytännössä aina yötä täällä samassa hotellissa, kun olemme Joensuussa. Hotellin alakerrassa on Amarillo, yökerho ja kiva kahvila. Yökerhonkaan äänet ei kuulunut hotellin puolelle ollenkaan. 

Olimme varanneet isomman huoneen, jossa oli tilaa Theollakin temmeltää. Huoneessa oli jättikokoinen sänky, pinnasänky, sohva, jne. Huoneen kruunasi amme, joka oli Theolle ihan hitti. Olisitte nähneet miten innoissaan hän oli, kun pääsi ammeeseen uiskentelemaan. Meillä oli niin hauskaa. 

Kävimme illalla vielä syömässä ja leikkipuistossa. Theo nukahti jo seitsemältä, joten me katsottiin vielä leffa ennen nukkumaan menoa. 

Perhe ei ole itsestäänselvyys

Sunnuntaina kävimme myös kylässä edesmenneen ukkini vaimon luona, kummini luona sekä tietenkin vielä mummolassa. 

Aina kun lähden Joensuusta mut valtaa kauhea haikeus. Mulla on huono omatunto siitä, etten pääse tarpeeksi usein moikkaamaan sukulaisiani. Jotenkin arki vaan vie mehut ja lapsen kanssa matkustaminen ei kumminkaan ole helpoimmasta päästä. Tämän takia viikonlopun sisällä n. 10-12 h autolla ajamista ei kauheasti houkuttele. Tästä huolimatta yritän nyt järjestää, että pääsisimme edes vähän useammin käymään. 

Perhe ei ole itsestäänselvyys ja olen niin onnellinen, että Theokin on saanut tavata isovanhempansa. Perhe on rikkaus, josta tulee olla kiitollinen. 

Helppoa Lomailua

Moni varmaan miettii, että miksi emme olleet sukulaisten luona yötä, vaan hotellissa. No pienen lapsen kanssa sitä kaipaa aktiivisen päivän jälkeen sitä omaa rauhaa ja tilaa rauhoittumiselle. Tämän takia on oikeasti rentouttavaa päästä kiireisen päivän jälkeen makoilemaan hotellilakanoihin perheen kesken. 

Hotellissa vietetty aika on semmoista arjen luksusta. Rakastan nukkua hotellilakanoissa ja käydä hotellin aamiaisella. Joensuun Original Sokos Hotel Vaakunassa oli nyt kesän ajan järjestetty aamiaisen yhteyteen myös lasten leikkipaikka. Päästiinkö vähän helpolla! <3 Theo leikki sen aikaa, kun saatiin ruuat haettua ja sitten tuli nätisti syömään. Hotellin aamiaisessa on se hyvä puoli, että Theokin pääsee maistelemaan vaikka mitä. Ja muuten hänhän maisteli. 🙂 

Miniloma sujui todella hyvin. Mitä nyt käytiin Joensuussa asti auto katsastamassa vielä maanantaiaamuna. 😀 Meidät nimittäin pysäytti sunnuntaina poliisi ja sanoi, että ajamme autolla, jota ei ole katsastettu. Olimme molemmat ihan suu auki, että miten voi olla. Olimme ostaneet auton reilu vuosi sitten ja auto oli silloin juuri katsastettu. Luulimme, että seuraava katsastus on ensi vuonna, mutta selvästi olimme väärässä. Auto olisi pitänyt katsastaa vuoden sisällä ostamisesta (uusi laki). No ei se auttanut, kun maanantaina aamulla lähteä katsastamaan auto ennen Helsinkiin palaamista. 😀 Onneksi saimme ajan jo heti klo 8 ja auto meni tietenkin läpi. 🙂

Kiitos taas perhe, Joensuu ja Joensuun Original Sokos Hotel Vaakuna ihanasta minilomasta!

Lue myös: Kuusi antibioottikuuria 6 kk sisällä

Seuraa Instagramissa @johannavaris

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *