Hae
Johanna Tolppola

Häämatka lapsen kanssa

Nyt on mennyt jo aivan liian monta viikkoa siitä, kun palasimme häämatkalta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin julkaissut Häämatka lapsen kanssa -kirjoituksen jo häämatkan jälkeisellä viikolla. No parempi myöhään, kun ei milloinkaan.

Häämatka lapsen kanssa

Voin sanoa, että pelkäsin kuollakseni lentämistä 1,7 vuotiaan todella aktiivisen taaperon kanssa. Olin pohtinut viikko tolkulla miten saan viihdytettyä Theoa koko matkan. Matkustamiseen lapsen kanssa täytyy aina asennoitua aivan eri tavalla ja hyväksyä se, että matkalla käy paljon asioita, joihin ei  voi ennakkoon vaikuttaa.

Lentomatka meni lopulta yllättävän hyvin. Theo nukkui joku kaksi tuntia lennosta ja muuten oli oikein aktiivinen oma itsensä. Kaikesta huolimatta matka oli siedettävä, jopa yllättävän helppo. ? Lentomatkan päälle oli kahden tunnin bussimatka itse hotellille ja tämä oli kyllä vähän liikaa. Vaikkakin matka meni ihan hyvin, niin kyllä siinä kaikkien kärsivällisyys alkoi olla hieman koetuksella. ?

Kohde ja hotelli

Matkustimme Hanian saarelle, Makrigialoksen pienen pieneen kalastajakylään. Meillä oli varattuna ns. kaksio josta on pääsy muiden sviittien kanssa jaettuun uima-altaaseen omalta terassilta. Huone oli tosi kiva ja terassin merinäköala upea.

Onneksi otimme sviitin, jossa oli se priva uima-allas, koska yleisellä allasalueella oli aikamoinen härdelli. Omalla puolella saimme uiskennella rauhassa. Theo ui tosi paljon ja tykkäsi vedestä. Tämähän ei ollut itsestään selvyys. Jos et ole vielä lukenut kirjoitusta: Vauvauinti: kauhein kokemus ikinä, niin pääset siihen tästä. ?

Hotellialueelta oli vain rappuset alas omalle privaatille uima-rannalle. Hiekkaleikit oli hittijuttu ja rannalla juokseminen sitäkin kovempi. Kävimme matkan aikana useamman kerran rannalla, mutta Dan ei ole oikein hiekan ystävä, niin suurimman osan ajasta vietimme altaalla.

Mitä tehtiin

Emme tehneet siis yhtään mitään. Hotellikin oli All inclusive eli saimme kaikki ruuat ja juomat hotellilta. Ideana koko lomassa oli ns. helppous ja rentoutuminen. Tai no rentoutuminen siihen asti mitä nyt taaperoikäisen kanssa voi edes rentotua. ?  Onneksi Dan juoksi suurimmaksi osaksi Theon perässä, koska mulla oli vielä angiina päällä matkallakin.

Kävimme muutaman kerran kävelemässä paikalisessa ”keskustassa”. Siellä ei ollut yhtään mitään; minikokoinen satama ja muutama turistikauppa.

Meillä oli pääsy myös viereiseen hotelliin, jossa oli ulkona aidattu alue lapsille. Siellä oli liukumäkeä, hiekkaleikkejä, jne. Kävimme useamman kerran myös siellä, jotta Theo pääsi leikkimään.

Matka kokonaisuutena

Hotelli oli hyvä, ruoka oli ihan ok ja lapsiperheelle tekemistä riitti hotellialueella. Kaikin puolin hyvä matka. Kohdetta en suosittele kenellekkään kenellä ei ole lapsia. ? Vannon etten nähnyt yhtäkään ihmistä, joka olisi ollut ilman lasta. ?

LUE MYÖS TOP 3 HIUSTENHOITOTUOTTEET. 

3 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Meillä on myös suunnitteilla All inclusive -matka koko porukalla jossakin vaiheessa. Kohde on jo valmiina. Ajatus lähti esikoisen toiveesta, kun ei olla koskaan oltu tällaisella reissulla, eikä myöskään rantalomalla. Kohteet on aina meillä kaupungit ja niiden historia.
    Kuulostaa todella rentouttavalle lomalle.

  2. eve kirjoitti:

    Hei, Hania ei ole saari, vaan saaren nimi on Kreeta, ja Hania on kaupunki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *