Hae
Johanna Tolppola

Kirje miehelleni

Olen vaimo, puoliso, äiti, nainen, mutta ennen kaikkea olen minä. Minä ilman etuliitettä, minä ilman ennalta määriteltyä yhteiskunnan asettamaa roolia. Rakas mieheni älä unohda minua, sillä useimmiten minä unohdan. Ole se, joka muistuttaa kuka minä olin ja olen.

Arkemme ei ole enää vain sinua ja minua

Olen pahoillani, jos sinusta joskus tuntuu, että olen eri ihminen kuin tavattiin. Se johtuu siitä, että minä todella olen. En ole enää se, joka voi nukkua 8 tuntia heräämättä. En ole enää se, joka voi treenata aina sillon, kun huvittaa. En ole enää se, joka voi elää ainoastaan itselleni ja  sinulle. En ole enää se, jonka ainoa huolenaihe on, että lempisarja on koluttu läpi Netflixissä.

Arkemme ei ole enää vain sinua ja minua.  Sinun tai minun tarpeet eivät ole enää prioriteettilistan kärjessä, vaan ykköspaikkaa pitää rakas lapsemme.

Olen se, joka havahtuu yöllä jokaiseen pieneenkin ääneen ja samalla myös äänettömyyteen. Olen se, jonka oma hyvinvointi tulee viimeisenä, koska sekin aika olisi pois perheeltäni. Olen se, joka tekee töitä, joskus kellon ympäri, perheemme tulevaisuuden puolesta. Olen se, joka ei muista milloin viimeksi olisi kolunnut yhtään sarjaa läpi Netflixistä.

En kanna harteillani enää vain omia huolia. Huolet ovat saaneet aivan uuden ulottavuuden heti siitä sekunnista, kun sain lapsemme ensimmäisen kerran syliini. Ilon ja onnen kylkiäisenä tuli myös paljon muuta.

Lupaan sinulle

Lupaan aina yrittää olla hyvä puoliso ja kumppani. Lupaan ymmärtää, olla läsnä ja tukena. Lupaan kohdella sinua aviomiehenä, enkä vain lapsemme isänä tai kämppäkaverina. Ennen kaikkea lupaan olla unohtamatta meitä. Lupaan kunnioittaa ja olla kiitollinen kaikesta siitä mitä teet minun ja meidän eteemme. Vaikka joskus ne maailman vaikeimmat sanat ovat kiitos ja rakastan.

Lupaa minulle

Lupaa, että katsot minua aina samalla tavalla, kuin katsoit ensikertaa. Lupaa muistuttaa siitä kuka minä olen, koska aina välillä kadotan itseni arkeen. Lupaa olla tukena, ymmärtää ja luottaa. Lupaa olla läsnä, mutta antaa myös tilaa, kun sitä kaipaan.

Joskus tulemme pitämään toisiamme itsestään selvyytenä, mutta yritetään kaikkemme, että niin tapahtuisi mahdollisimman myöhään, jos koskaan. Joskus jompi kumpi meistä haluaa erota, mutta ei haluta sitä yhtä aikaa. Joskus ärsytämme toisiamme suunnattoman paljon, mutta yritetään samalla myös ymmärtää. Uskotaan aina meihin, toivotaan toisillemme aina parasta ja rakastetaan loppuun asti. Ole mun partner in crime, aina.

Lue myös: Mitä ruokia mukaan lapselle ulkomaille tästä

Seuraa myös Instagramissa. 

 

Yksi kommentti

  1. Tinde kirjoitti:

    Ihana! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *