Hae
Johanna Tolppola

Tee vähintään nämä 3 asiaa kesällä

Ihmisen hyvinvointi koostuu monesta pienestä ja isosta asiasta. Liputan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta, jossa ihmisen hyvinvointi koostuu juuri niistä arkisista asioista. Nyt halusin listata teille 3 asiaa mitä jokaisen kannattaa tehdä kesällä, jotka opettaa nauttimaan hetkestä ja niistä arkisista pienimmistäkin asioista.

Tee vähintään nämä 5 asiaa kesällä

Kahlaa vedessä

Kahlaa vedessä paljain jaloin. Tunnustele mille hiekka tuntuu jokaisella askelmalla. Tunnetko aallokon vai onko ihan tyyntä? Onko vesi kylmää… Miten pitkään menee, että totut veden lämpötilaan. Ole rauhallinen ja läsnä, kuuntele omia tuntemuksiasi kehossa.

Auringon lasku

Kesän auringon nousut ja laskut ovat upeita. Mieti paikka missä pääsisit nauttimaan auringon laskusta rauhassa. Varaa aikaa kunnolla, että näet kun aurinko laskee. Oletko laiturilla, kalliolla, omalla pihalla vai veneellä? Kuuntele hiljaisuutta ja katso kuinka kaunista on. Ole kiitollinen, että olet tässä ja nyt.

Metsäpolku

Metsässä oleminen vähentää tutkimusten mukaan stressiä merkittävästi. Aloita vaikka kesälomasi metsäretkellä. Lähde yksin, ystävän tai perheen kanssa metsään. Katsokaa mitä kaikkia upeita  kasveja ja puita löytyykän. Hengittäkää syvään ja rauhallisesti. Mille metsä tuoksuu? Näettekö auringon säteiden kurkistavan puiden latvojen välistä? Mille metsä kuulostaa?

Yhdistävä tekijä on läsnäolo

On oikeastaan ihan sama mitä teet kesällä, kunhan osaat nauttia siitä ja olla läsnä. Mun mielestä nämä 3 asiaa kesällä myös opettaa sitä läsnäoloa, pysähtymistä ja nauttimista pienistä asioista.

Mä itse esimerkiksi nautin koko sydämmestäni aamukahvista. Aamukahvi on arjen pieni hetki, jota rakastan.

Meen itse hyvin usein (liian usein) sellaiseen moodiin, että on vain kiire ja husaan ympäriinsä. Joudun välillä tekemään kovasti töitä, että olen arjen hetkissä täysin läsnä. Pääasia, että tiedostan sen, jonka takia pystyn myös korjaamaan omaa käytöstä.

Me eletään vaan kerran, joten arjessa kannattaa pysähtyä ja nauttia hetkestä. ❤ Lapsen kanssa varsinkin nämä pienet hetket oikein korostuu. Aamut ovat meillä jotain sellaisia mitä myös rakastan. Theo kömpii viereen ja halittelee niin mua, kuin isäänsä. Hän naureskelee ja vuorotellen käy meidän molempien päällä kömpissä. Mikään ei voita noita ihania aamuisia hetkiä.

LUE MYÖS: MATKUSTUS TAAPERON KANSSA – NÄMÄ ASIAT OPIN TÄSTÄ

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Tää oli ihana! ?

  2. Susanna kirjoitti:

    Mistä oot ton teepparin hommannut? ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *