Hae
Johanna Tolppola

Matkustus taaperon kanssa – Nämä asiat opin

Nyt on ihana viikon loma takana miehen ja 1,5 vuotiaan todella aktiivisen taaperon kanssa. Matka oli oikein onnistunut, mutta tiettyjä asioita opin ihan käytännön kokemuksella, että mitä tulen jatkossa tekemään toisin. Nyt kirjoitankin teille aiheesta, kuin Matkustus taaperon kanssa.

Matkustus taaperon kanssa – 5 vinkkiä

  1. Matkarattaat

Meillä oli tilattu hotellille Theolle matkarattaat, jotta säästyisimme matkarattaiden raahaamiselta. Ajatuksena loistava -> vähemmän kantamista, mutta käytäntö osoitti virheeksi.

Helsinki – Vantaan lentoasemalla kaikki toimi vielä ihan hyvin, koska lentokenttä tarjoaa lapsiperheille pieniä rattaita käyttöön. Periaatteessa toimi ihan ok, mutta Theo kiipesi rattaista koko ajan pois. Rattaiden lenksuja ei saanut niin tiukalle, että Theo olisi niissä pysynyt.

Paluumatkalla Kreikan päädyssä lentokentällä ei ollut vastaavaa palvelua, jonka takia juoksimme (kirjaimellisesti) Theon perässä. Hän ei todellakaan pysy sylissä tai paikoillaan, joten lentokentällä olo oli aika tuskaa.

Tästä opin, että meidän tulee hankkia matkarattaat tulevaisuutta varten, jotka mahtuu lentokoneen käsimatkatavaroihin. Nykyisinhän tällaisia on olemassa. Se helpottaa matkustamista todella paljon.

2. Bussimatka

En tiedä mitä olin ajatellut, että olin katsonut lomapaikan, joka sijaitsee 2 tunnin bussimatkan päästä lentokentältä. Ei näin pienen kanssa enää ikinä. Bussiin ei tietenkään saa turvaistuinta, jossa Theo pysyy hyvin aloillaan ja tykkääkin istua. Bussissa Theo oli mun / isänsä sylissä ja yritti koko ajan repiä itsensä pois ja lähteä liikkeelle. Meillä oli vaikka mitä viihdykettä, mutta ei ne toimi näin aktiivisen lapsen kanssa, joka haluaa kiljua ja juosta ympäriinsä.

Seuraavan kerran matkustetaan paikkaan, jossa on mahdollisimman lyhyt bussimatka kentältä tai sitten vuokrataan oma auto, jossa on turvaistuin.

3. Eväitä

Meillä oli Theolle eväitä mukana, mutta niitä olisi pitänyt olla enemmän. Jotain mikä saisi keskittymisen vähäksi aikaa johonkin muuhun, kuin liikkeelle lähtemiseen. 😀

Ensi kerralla varataan näitä mukaan myös ihan reippaasti.

4. Viihdykkeitä

Kirjoja, palikoita, auto, jne. Meillä oli mukana vaikka mitä. Näistä ei vaan ollut oikein mitään hyötyä. Theo heitteli leluja ympäriinsä ja ei olisi halunnut leikkiä niillä paikoillaan. Kirjoja onneksi jaksoi lukea useamman hetken.

Theo katsoo välillä lauluja Youtubesta, joten olisi pitänyt varata mukaan tabletti, jossa on jotain musiikillisia lastenohjelmia ladattuna, joita Theo olisi voinut katsoa lennolla.

5. Asenne

Tämä on ehkä tärkein vinkki kaikista! Lapsen kanssa matkustus voi olla todella haastavaa, mutta oma asenne ratkaisee kumminkin todella paljon. Vaikka meilläkin oli hieman haasteellinen matkustus Theon kanssa, niin silti emme menettäneet hermoja, vaan ennemminkin naureskelimme koko tilanteelle. Vaikka olisi kaikki maailman pelit ja vehkeet, niin silti kaikki voi mennä mönkään. Tämän takia kannattaa vaan ottaa sellainen asenne, että tätä se lapsiperhe-elämä on ja hyvällä mielellä eteenpäin.

Näin meillä meni matkustus taaperon kanssa. Paljon opittuja asioita seuraavaa matkaa varten. 🙂 Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä myös sulle.

Lue myös: Saako väsymystä sanoa ääneen tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *